Menü

Az ikrek csillagjegy általános jellemzői

Általános jellemzői:

Az Ikrek szüntelenül szomjazza az új információkat, szeretne minél több dolgot megismerni és közelebbről megszemlélni. Kifelé forduló, mozgékony és intellektuális, életét kettősség jellemzi, szerteágazó érdeklődésű, ezért egy kicsit felületes is, kiváló szónok, jártas a művészetekben, szellemes, tapintatos, de kissé különc és lobbanékony, szívesen ígérget, hogy hamar elfeledkezzen az ígéreteiről. Remek üzleti érzékkel rendelkező ember, aki sikeres a szerelemben is, és imádja a futó kalandokat. Döntései során is inkább az eszére hallgat, mintsem a szívére, ettől függetlenül egyáltalán nem mondhatjuk, hogy az Ikrek érzelemmentes lenne.

Az új és ismeretlen helyzeteket is jól kezeli, próbálja mindenben meglátni a pozitívumot. Gyorsan alkalmazkodik, és a kapcsolatteremtéssel sem szokott gondja lenni. Ezért a leleményességért mondják rá sokan, hogy ha kell, még a jég hátán is megél. Élénk fantáziájának, határtalan kreativitásának és irigylésre méltó intelligenciájának köszönhetően szuper meglátásai vannak, ráadásul újszerű ötletekért sem kell az a szomszédba mennie. Ha a helyzet úgy kívánja, gyorsan feltalálja magát. Élvezi, ha ő lehet a társaság középpontjában, vidámsága könnyen átragad másokra.

Remek a humorérzéke, ám szinte soha nem gúnyolódik, intelligenciája szórakozás közben sem hagyja cserben. Nem véletlen, hogy olyan sokan vágynak a közelségére! Az Ikrek megállás nélkül tréningezi az agyát, ezért hosszú ideig megőrzi fiatalos gondolkodását. Fontos számára, hogy lépést tartson a világgal, ezért idősebb korában is szívesen barátkozik fiatalokkal, akik mellett igazi örökifjúnak érezheti magát. Az üzleti és a szakmai életben kiváltképp sikeres. Rámenős, de ugyanakkor stílusa nem fárasztó. Mindig észben tartja a jeles napokat, melyeket apró meglepetésekkel tesz felejthetetlenné.

Rejtélyes személyiség, kettős jellem. Személyét valamilyen titokzatosság lengi körül. Szereti az újat, a változást, a kalandokat, ezért a hűség nem tartozik az erősségei közé. Olyan partnerre vágyik, aki türelmesen elnézi gyerekes csínytevéseit. Szexuális kíváncsisága miatt könnyen talál párt magának. Addig érdekli valaki, amíg érdekesnek találja – vagy valamilyen érdek fűzi hozzá; többnyire élvezi a szórakoztató helyzeteket, vitákat, jó beszélőkéjével pedig könnyen bárkit le tud venni a lábáról. A flörtben a szellemi izgalmakat előrébb helyezi, mint a testi vágyak beteljesítését.

Szerencsenapja: Csütörtök

Szerencseszámai: 5, 7, 12

Bolygója: Merkúr

Stabilitása: Változó

Elem: Levegő

Erőssége: Írás, beszéd, logika, kommunikáció

Stílusa: Kettős

Polaritása: Semleges

Ideális társa: Nyilas, Mérleg, Vízöntő

Talizmánjai: Topáz, akvamarin, berill, higany, ón

Gyengéje: Fecsegés, pletykálkodás, szétszórtság, felületesség, pontatlanság

Virága: Azálea

Színe: Világos árnyalatok (sárga), légies színek

Ha a párod Ikrek, akkor értsd meg, hogy nem a kötöttség és az örökkévalóság fogja szívét rabul ejteni, hanem a jókedv, a vidámság, a kölcsönösség, az intellektus és a felszabadult pillanatok. Érzéseit szívesebben elemzi vagy beszél róluk, mintsem mélyen átélve kimutatná azokat. Azonban, ha a helyzet komollyá válik, mélyen megbolygatják érzelmeit, netalántán még szerelmes is lesz, akkor aztán határozatlanná, idegessé és szégyenlőssé tud válni egy szempillantás alatt.

Forrás: Bartha Judit: Csillagjegyelemzés - Az Ikrek

Az elengedés fontossága

Ha valaki tanáccsal fordul hozzánk, hogy nem érzi jól magát a munkahelyén, a párkapcsolatában, vagy egy baráttal, akkor mi sem egyszerűbb, mint azt tanácsolni neki, hogy engedje el, és lépjen tovább. Ha mégsem tesz így, egyáltalán nem értjük. Hiszen nincs ennél könnyebb!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.

A katasztrófaturizmus jelensége

Miért szeretnek az emberek tragédiák helyszínén leskelődni? Kell-e szégyellni azt, ha az ember katasztrófákra kíváncsi, vagy valójában ez normális jelenség? Mi az emögött álló pszichológia? A legnépszerűbb helyszín ezen kifejezés kapcsán “Csernobil” lehet különösen a nagy sikerű sorozat után, viszont rengeteg más helyszín is van, ahol tragédiák ezrei történtek.

Ne ijedjünk meg a nárcisztikus embertől! Tanuljuk meg kezelni

A nárcisztikus emberek viselkedését nem szabad eltűrni. Nem megijedni kell tőlük, hanem kezelni – ezzel lehet lefegyverezni őket. Mi jellemzi ezt a személyiségtípust és hogyan lehet kezelni a vele való kapcsolatot? Erről írunk ma.

Iskolai bullying – milyen jelek utalnak rá?

Mit jelent a bullying kifejezés? A megfélemlítés (angol szóval bullying) többek között terrorizálást, zsarnokoskodást, erőszakoskodást, kegyetlenkedést, megalázást, kiközösítést és zaklatást jelent. Olyan ismétlődő viselkedés, amellyel egy csoport vagy egy személy egy másik csoport vagy személy feletti hatalmát igyekszik kialakítani – írja a wikipedia.