Menü

Milyen egy tökéletes piknik?

Egy pléd, egy piknikkosár, jó társaság, napsütés. Azt hiszem az egyik legjobb szabadtéri program, talán mostanában nem volt ilyesmire időnk, vagy ehhez megfelelő időjárás, de a nyár erre is lehetőséget teremt. Ha eddig elfelejtettük ezt a fajta programot, akkor íme, a piknik egy remek kikapcsolódás, akár kettesben, akár gyerekekkel!

Mint mindennek, még a piknikezésnek is vannak illemszabályai, íratlan törvényei, melyeket illik betartani. Egyik legfontosabb a szemetelés. Mondjuk alap dolog, hogy nem hagyjuk a szemetet szanaszét, de nem mindenkinek ennyire triviális. Egy szatyor minden gondot megold, abba tegyük a szemetet és máris megoldottuk ezt a gondot. A cigarettacsikk is szemét, azt sem gusztusos szanaszét dobálni.

A piknik egyik fő része az étel és ital.

Ha igazán meg akarjuk adni a módját, akkor a pikniket meg kell tervezni, erről pedig listát vezetni, így biztos semmi sem kerüli el a figyelmünket és semmi, sem marad otthon.

A piknikezéshez kell egy arra alkalmas helyszín. A legjobb hely füves, árnyékolt, nyugodt zöldterület, sok fával, esetleg vízparttal, szép kilátással.

Lehet egy park, egy kert, a Balaton-part, vagy épp egy hangulatos hely az erdőben.

Mit vigyünk magunkkal?

Nos pokrócot, műanyag tányért, poharat, evőeszközt, szalvétát, papírtörlőt, kést, hűtőtáskában ételt, italt, dugóhúzót, sörnyitót, alufóliát az esetleges maradékoknak, műanyag dobozt, nejlonzacskót a szemétnek, szúnyog-és kullancsriasztó szert, fejfedőt, naptejet, napszemüveget, kicsiknek esetleg sátort.

Ami az ennivalót illeti, a romlandó dolgok, nyers tojásos, majonézes vagy krémes ételek kerülendők, pláne, ha kánikula van.

Piknikbarát ételek a péksütemények, muffinok, linzerek, kekszek, piskóták, szendvicsek, húsgolyók, fasírtok, saláták, friss zöldségek és gyümölcsök esetleg dobozban kockákra vágva.

A saláták mellett jó minőségű olajbogyót és ecetes savanyúságot is kínálhatunk.

A házi limonádé, szörp, víz, gyümölcslevek részei egy jó pikniknek,

A gyerekeket érdemes lefogalni játékokkal, ezért labda, kisebb játékok is szükséges bepakolnivalók. A piknikkosarak biztonságosan rögzítik a tányért, evőeszközt, poharat, sőt akár termoszt is.

A szabadban rendezett összejövetelek mindig sikert aratnak, részei lehetnek egy kirándulásnak, vagy lehet egy szülinap, vagy más alkalom megünneplése is a barátokkal. Piknikre fel!

Ezeket a gyógyszereket tegyük a bőröndbe!

Ha nyaralni készülődünk, mindig gondoljuk át, milyen gyógyszereket vigyünk magukkal. Bár nagyon sok helyen van már gyógyszertár, azonban nem jó utolsó pillanatban futkosni nyitva tartó patika után, jobb, ha nálunk van néhány alap készítmény, egy kis összerakott „házipatika”.

Frissítő gyógynövények nyárra

Van, aki a jeges limonádéra esküszik, van, aki szerint inkább forró italt kell inni. Ha sem a jeges, sem a forró italok nem vonzzák ebben a hőségben, mutatunk pár teát, ami önmagában is hűsítő.

Német finomságok, amiket ki kell próbálnod!

Németország konyhája igen változatos, éppúgy, mint természeti és építészeti látnivalói...

Játszótéri etikett. Felnőtteknek.

A játszótér azért jó, mert ide mindannyian ugyanazért jövünk, egy közösségi élményért, ahol a gyerek is jól érzi magát és anyuka is beszélgethet. Bizonyos írott és íratlan szabályok betartása mellett.

Tippek honvágy leküzdéséhez

Az otthonról való elköltözés mindig nagy változás az életben, és ha gyötör a honvágy, akkor jusson eszedbe, hogy biztosan nem te vagy az egyetlen. A honvágy egy olyan érzés, amit sokan jobban szeretünk magunkban tartani, szóval lehetséges, hogy körülötted sokan éreznek így, de nem szívesen beszélnek róla.