Menü

Alakítsunk ki egészséges szokásokat!

Ha most a kedves olvasó előtt megjelenik egy fiatal lány képe, aki boldogan nevet a sokszínű salátája felett, akkor elárulom, hogy nem erre gondoltam, de természetesen a salátafogyasztás is lehet egyike az egészséges szokásainknak, melyeket érdemes lenne kialakítani. Hogy miért? Mert az egészséges szokások növelik az életminőséget!

Ha eddig valaki nem foglalkozott az egészségével, akkor ő valószínűleg ezután fogja elkezdeni, mert valamikor el fogja, az egészen biztos. Minél előbb, annál jobb. A most elkezdett jó és egészséges szokásainkat a jövőben fogja meghálálni a szervezetünk, ezért egy egészségesebb és boldogabb élet reményében nagyon lényeges, hogy életmódot váltsunk.

A következő szokások ebben segítenek:

Folyadékfogyasztás. Víz, ásványvíz, gyógyteák, esetleg levesek. Testünk nagy része víz, szükség van rá, hogy bevigyük a folyadékot, a nyári kánikulában pedig még többet, mint máskor.

Legyen víz az éjjeliszekrényen! A korai folyadékbevitel is épp annyira meghatározó, mint a napközbeni.

Stresszkezelés. Nem megy egyik napról a másikra, ez tény, de a technikákat, stresszoldó módszereket mind kipróbálhatjuk. Minél kevesebb stressz ér bennünket, annál egészségesebbek lehetünk, hiszen a stressz nagyon sok testi és lelki betegség okozója lehet.

Egészséges táplálkozás, megfelelő ételek megfelelő időben, tápanyagbevitellel, vitaminokkal és rostokkal és feldolgozott ételek, finomított szénhidrátok mellőzésével.

Tegyük le a cigarettát. Ezen nincs is mit magyarázni.

Sport! A rendszeres testmozgás szabályozza a testsúlyt és csökkenti az egészségügyi problémák kockázatát, keressük meg a nekünk való sportágat!

Bár úgy kezdtem, hogy ez a cikk nem egyenlő a salátás fotóval valamelyik fogyi magazinban, de ettől függetlenül jöhet a saláta és sok más étel is, ami színes! Együnk színesen! Izgalmas, egészséges, változatos! Együnk, sok zöld, piros és sárga színű zöldséget, mert azokban ténylegesen több a vitamin és a tápanyag.

Szűrővizsgálatok! Az egyik legfontosabb szokásunk, ha mást nem is, legalább ezt az egyet vezessük be 2021-ben! Kedves hölgytársaim, a citológiai vizsgálat pár perc, egy rákszűrés évente nem tart semeddig, nem kerül semmibe, tessék betartani a rendszeres szűrővizsgálatokat!

Testi és lelki egészségünk megőrzése érdekében sok energiát kell fektetnünk önmagunkba, testünkbe, lelkünkbe, egészségünkbe. Új szokások kialakítása mindig nehezen indul, de aztán már természetessé válik, csupán kitartás és türelem kell hozzá.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.