Menü

Egyszerű és finom levendulás édességek

A szükséges plusz, ezt adja a sütikhez, lekvárokhoz, gyümölcsös desszertekhez a levendula. Lekvárjaidat is ízesítheted levendulával, kellemes, finom bukét kapnak tőle. Kimondottan passzol a sárgabarackhoz, a málnához és minden sötét színű bogyósgyümölcshöz.

Levendulás krémfagyi

Hozzávalók:

2 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg natúr krémsajt
1 tojás
2 tk. levendula
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja

ÍGY KÉSZÍTSD:

1. A tejet és a tejszínt forrald fel, húzd le a tűzről, tedd bele a virágokat.

2. A tojást és a cukrot habverővel verd fehéredésig, majd kanalanként keverd bele a sajtkrémet is. Dolgozz tovább a habverővel!

3. A meleg tejszínes-levendulavirágos tejet szűrd át, kisebb adagonként keverd a tojásos krémhez. Ezt az alapot gyenge lángon, állandó kevergetés mellett sűrítsd be. Max 2-3 perc. Csak ezt követően add a citromhéjat a fagyi alaphoz.

4. A krémet tedd legalább 10 órára hűtőbe. Végül öntsd fagylaltgépbe, kb. 15 perc, és isteni levendulás krémfagyid lesz.

Levendulás süticukor

Tegyél néhány levendulavirágot cukorhoz, tartsd jót zárható tégelyben. A kristályok átveszik az isteni levendulaillatot, használhatod a legkülönfélébb desszertekhez, szinte minden finomságnak jót tesz a kis levendulabuké!

Levendulás limonádé

Varázslatos fuvallatként jelenik meg az enyhe levendulaíz a limonádéban, ha levendulaszörppel készíted. Rekkenő nyári hőségben el sem tudunk képzelni jobb hűsítőt, mindenképpen érdemes kipróbálnod!

TIPP: ha nincs levendulaszörpöd, levendulavízzel is ízesítheted a limonádédat. Ebben az esetben mézet vagy cukrot is tegyél hűsítő italodba!

Levendulaszörp

Hozzávalók:

1 kg cukor
1 ek. citromsav
2 citrom leve
3 bögre levendulavirág

Elkészítés:

Forrald fel a vizet a cukorral, majd amikor teljesen elolvadt, zárd el a lángot és öntsd bele a virágot. A főzetet lefedve hagyd néhány órára pihenni. Szűrd át, add hozzá a citromsavat és újra forrald fel. Amint megjelennek az első buborékok, a lábost húzd le a tűzről és add a szörphöz a citromlét is. A szörpöt forrón töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Kivételes finom vele a limonádé!

Levendulás keksz

HOZZÁVALÓK

50 dkg sima liszt

20 dkg darált mandula

20 dkg porcukor

35 dkg vaj

1 citrom reszelt héja és leve

3 tojássárgája

3 tk.szárított levendulavirág

1 csipet só

ÍGY KÉSZÍTSD

1. A langyos vajat morzsold el a lisztben, add a keverékhez a porcukrot és a mandulaőrleményt, majd a tojást, a levendulát és a sót.

2. Jól dolgozd össze a tésztát, majd csomagold fóliába és tedd néhány órára hűtőbe.

3. A tésztát 2 mm vastagságúra nyújtsd. Kicsit nehéz vele bánni, mert könnyen szétesik, de ez ne ijesszen meg, sütéskor szépen összeáll.

A tésztát tetszés szerinti formákra vághatod, legegyszerűbb mézeskalács kiszúrókkal. A megmintázott kekszeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. 7-8 perc alatt csodásra sülnek.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.