Menü

Nekünk a Balaton…

Nekünk, vagyis nekem az egyik legszebb. A nyaralás és pihenés, kikapcsolódás legváltozatosabb helyszíne. Gyerekkel, családdal, kicsikkel, nagyokkal. A miénk. Szeretjük.

S hogy mi mindent lehet csinálni a Balatonnál? Mindent.

Aki sportoló, s aktívan szereti eltölteni a szabadidejét, nyaralását, nekik egy hibátlan edzőtábor a Balaton, akár kerékpártúráról beszélünk a barátokkal, akár futásról, Balatonnál megrendezett futóversenyekről, akár úszásról, SUP használatról, hajózásról, vitorlázásról, túrázásról, máris megtaláltuk az egyik hazai legnagyszerűbb helyszínt.

Nem kell feltétlen a Balatont átúszni, vagy körbe futni (pedig nagy élményt ígér mindegyik) az is jó, ha hobbikocogóként a napfelkeltét a Balaton partjánál nézzük meg, futócipőt húzva, kutyát sétáltatva, bicajozva.

Kisgyerekkel a fürdés és pancsolás a legjobb kikapcsolódás, nagyobbakkal a Balaton összes látnivalóját végig járhatjuk a bármelyik partszakaszról kezdve, legyen az akár a déli, akár az északi parton. Át lehet kompozni Tihanyba megnézni a Bencés Apátságot, vagy hajózni Füredre, megnézni a gömbkilátót Balatonbogláron, de a klasszikus kihagyhatatlan látnivalók közül kiemelendők a Festetics-Kastély, a Balatoni múzeum, Tapolcai-tavasbarlang, a Siófoki Víztorony, a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont, a Szigligeti Vár, a festői Balatonalmádi, a Balatoni Bob Szabadidőpark, a Káli-medence látnivalói és folytathatnám a sort a strandokkal, híres barlangokkal, izgalmas tanösvényekkel, kalandos bakancsos túrákkal és gyönyörű sétányokkal, legendás emlékházakkal, villákkal, csodás panorámájú kilátókkal, pazar pincészetekkel, de elkezdeni sem volt szerencsés, mert a teljesség igénye nélkül tehetném csak a folytatásban, s semmit sem szeretnék, s nem is illene kihagyni. Megjegyezhetném, hogy ez itt nem a reklám helye, pedig de. Azt hiszem akaratlanul is az.

Tőlünk 40 percre van a Magyar Tenger, mely sokkal többet nyújt, mint a napokig tartó önfeledt lubickolás és napozás. Szerencsésnek érzem magam, hiszen elérhető távolság, bármikor 1 órán belül ottvagyok Siófokon, vagy Zamárdiban, ahol még le sem pakoltuk a plédeket, a gyerekek már sajtos-tejfölös lángosért könyörögnek, férjem a sült hekket keresi, a palacsinta pedig - bár már horror árakat kérnek érte, miközben háziasszonyként tudom az előállítási költsége körülbelül annak töredéke – mégis hozzátartozik a vízben kifáradt, kiázott gyerekek aznapi menüjéhez.

A Balaton maga a kikapcsolódás, azonban akár hajózást, úszást, túrát vagy biciklizést választunk, akár strandolást a gyerekekkel, fő, hogy mindig legyünk óvatosak figyeljünk a viharjelzésekre, vigyázzunk magunkra, gyermekeinkre és egymásra. Tartalmas kikapcsolódást kívánok!

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

Ezekből a gyógynövényekből érdemes most elraktározni

Nem csak befőttet szokás elrakni télire, hanem akár gyógynövényekkel is feltölthetjük a kamrát azokra az időkre, amikor nincs idényük.

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.

Az internetfüggőség tünetei és következményei

Az internetfüggők rosszabbul szerepeltek több magatartás-értékelésnél: az addikció mértékében, az érzelmi viselkedésben, a társas kapcsolatokban, a szorongással összefüggő érzelmi problémákban, és a rosszabb pontszámokat összekapcsolták két specifikus agyterület fehérállományának alacsonyabb sűrűségével.