Menü

Egyre népszerűbb a sminktetoválás

Már egy ideje figyelem a divatot a sminkelés, arcfestés, tetoválás terén, s azt mondhatom, hogy nagyon népszerűvé vált a sminktetoválás. Bár a minőségi munkákért elkérik az árat, mégis praktikus és kényelmes viselet, megkönnyíti a reggeli készülődést, azonban arra figyelni kell, hogy minőségi munkát végző sminktetoválót, kozmetikust válasszunk, hiszen a nyoma évekre ott marad.

A sminktetoválás egyre nagyobb divat ma már, nem is csoda, hiszen annyira szépek készülnek, olyan élethűek, mint egy tökéletes smink – és ezzel ráadásul reggelente nem kell bajlódni. Aki szeretne, rásminkelhet egy - egy alkalomkor, de ha nem csinál vele semmit a viselője, akkor is szépen mutat. Sok előnye van, például nem maszatolódik, strandon, melegben nem kenődik el.

A sminktetoválás évekre szól, szemöldököt készítenek, alsó, felső szemhéjkontúrt, de lehet kérni szájtetoválást is. Kellemetlenség, hogy bizony fájdalmas, főleg bizonyos részeken (nekem a szemöldök nem fájt, a szemhéj viszont igen) s állítólag a száj körüli bőr is érzékenyebb, de a hatás, azt gondolom, mindenképp megéri.

Akit a fájdalom tart vissza, számoljanak azzal, hogy a tetoválandó területeket előtte fájdalomcsillapító géllel érzéstelenítik, így az első tetováló mozdulatok után már elviselhető, megszokható a fájdalom, ma már nagyon modern technikával dolgoznak, így minimálisra csökkentik ezt a kellemetlenséget – mondják a sminktetoválók.

Minden tetoválás előtt körülbelül egy óra alatt megtervezi a szakember, hogy a vendégnek milyen tónus, vonal, forma áll jól, majd megbeszélik a színválasztást.

Manapság divat a satírozott, vagy a száltetoválás, természetes hatást keltenek, nehéz elsőre megmondani, hogy tetoválásról van szó, nem pedig egy természetes hatású sminkről.

A sminktetoválás megszépíti, hangsúlyosabbá teszi vonásainkat, esetleg korrigál, a szemöldök tetoválás pótolja a hiányzó szőrszálakat, a száj tetoválás teltebbé, színesebbé teszi az ajkakat, a szemhéj tetoválás sűríti a szempillákat, kiemelve a szemeket.

A kozmetikai tetoválás általában 2-5 év alatt kopik meg, ezért kétévente szükséges átszínezni, de erről a kozmetikus tájékoztat, ahogy a friss tetoválások utókezeléséről is, melyet a tartós hatás érdekében javasolt alaposan betartani.

A napfény és a szolárium is koptat a színen, ezért ajánlott fényvédő készítményekkel óvni a sminktetoválást.

Egy profi sminktetoválás ma már nem természetellenes, hanem természetesnek hat, megrövidíti a reggeli készülődés idejét, s általa megszabadulhatunk a mindennapi kemikáliák használatától. Miközben már reggel „sminkelve” ébredünk.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.