Menü

Egyre népszerűbb a sminktetoválás

Már egy ideje figyelem a divatot a sminkelés, arcfestés, tetoválás terén, s azt mondhatom, hogy nagyon népszerűvé vált a sminktetoválás. Bár a minőségi munkákért elkérik az árat, mégis praktikus és kényelmes viselet, megkönnyíti a reggeli készülődést, azonban arra figyelni kell, hogy minőségi munkát végző sminktetoválót, kozmetikust válasszunk, hiszen a nyoma évekre ott marad.

A sminktetoválás egyre nagyobb divat ma már, nem is csoda, hiszen annyira szépek készülnek, olyan élethűek, mint egy tökéletes smink – és ezzel ráadásul reggelente nem kell bajlódni. Aki szeretne, rásminkelhet egy - egy alkalomkor, de ha nem csinál vele semmit a viselője, akkor is szépen mutat. Sok előnye van, például nem maszatolódik, strandon, melegben nem kenődik el.

A sminktetoválás évekre szól, szemöldököt készítenek, alsó, felső szemhéjkontúrt, de lehet kérni szájtetoválást is. Kellemetlenség, hogy bizony fájdalmas, főleg bizonyos részeken (nekem a szemöldök nem fájt, a szemhéj viszont igen) s állítólag a száj körüli bőr is érzékenyebb, de a hatás, azt gondolom, mindenképp megéri.

Akit a fájdalom tart vissza, számoljanak azzal, hogy a tetoválandó területeket előtte fájdalomcsillapító géllel érzéstelenítik, így az első tetováló mozdulatok után már elviselhető, megszokható a fájdalom, ma már nagyon modern technikával dolgoznak, így minimálisra csökkentik ezt a kellemetlenséget – mondják a sminktetoválók.

Minden tetoválás előtt körülbelül egy óra alatt megtervezi a szakember, hogy a vendégnek milyen tónus, vonal, forma áll jól, majd megbeszélik a színválasztást.

Manapság divat a satírozott, vagy a száltetoválás, természetes hatást keltenek, nehéz elsőre megmondani, hogy tetoválásról van szó, nem pedig egy természetes hatású sminkről.

A sminktetoválás megszépíti, hangsúlyosabbá teszi vonásainkat, esetleg korrigál, a szemöldök tetoválás pótolja a hiányzó szőrszálakat, a száj tetoválás teltebbé, színesebbé teszi az ajkakat, a szemhéj tetoválás sűríti a szempillákat, kiemelve a szemeket.

A kozmetikai tetoválás általában 2-5 év alatt kopik meg, ezért kétévente szükséges átszínezni, de erről a kozmetikus tájékoztat, ahogy a friss tetoválások utókezeléséről is, melyet a tartós hatás érdekében javasolt alaposan betartani.

A napfény és a szolárium is koptat a színen, ezért ajánlott fényvédő készítményekkel óvni a sminktetoválást.

Egy profi sminktetoválás ma már nem természetellenes, hanem természetesnek hat, megrövidíti a reggeli készülődés idejét, s általa megszabadulhatunk a mindennapi kemikáliák használatától. Miközben már reggel „sminkelve” ébredünk.

Szépüljünk belülről!

Talán kevésbé hirdetett vagy ritkábban emlegetett dolog, hogy belülről legalább annyit tehetünk a bőrünk épségért és szépségéért, mint külsőleg, a drága kozmetikumokkal. A márkás holmik mit sem érnek, a belső támogatás nélkül. Mégis mit értünk azon, hogy szépüljünk belülről?

Baj ha túl sok fehérjét fogyasztunk?

Tény, hogy a magas fehérjetartalmú étrendek mostanában nagyon divatosak, különösen a fogyni vágyók és a sportolók körében népszerűek, azonban arról is beszélni kell, hogy a túlzásba vitt fehérjefogyasztás egyáltalán nem jó és nem egészséges hosszútávon.

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

A megfelelő minőségű alvás nagyon fontos a hatékony tanulás szempontjából, mindössze arról van szó, hogy egy kicsit szervezni kell. Ennek pedig az egyik kulcsa a Pomodoro módszer. A következőkben tehát arról lesz szó, hogy hogyan használd ki jobban a tanulásra szánt időt.

Mozgás lefekvés előtt – pro és kontra

Nagyon megosztó téma, hiszen gyakori tanácsként azt halljuk, hogy jobb, ha nem edzünk lefekvés előtt, mert megzavarhatja az alvásukat, másfelől viszont azt mondják, hogy az esti edzések ugyanolyan egészségesek és hatékonyak, mint a reggeliek és nincs semmi baj az elalvás előtti sporttal. Most akkor, hogy is van ez?