Menü

Miért jó a TRX edzés?

A TRX edzés egyik nagy előnye, hogy az ízületkímélő, funkcionális mozgás, miközben az egyes izomcsoportok összehangoltan dolgoznak, fejlesztve a törzsizmokat.

A TRX egy funkcionális edzőeszköz, amely hevederekből és fogókból áll, s általában a falra erősítik. Állítható a magassága, illetve a nehézségi fokozata. A saját testsúlyunkat használva a TRX több izomcsoportra koncentrál egy időben, ebben rejlik a hatékonysága.

Számtalan előnye van: a teljes test edzéseként minden izmot átmozgat. Kortól, nemtől függetlenül bárki kipróbálhatja. Változatos, mivel többszáz gyakorlat közül választhatunk, így kifejezetten szórakoztató.

A TRX kiváló eszköze a mobilitás és flexibilitás fejlesztésének.

Bármely sportág mellé beilleszthető kiegészítő edzésnek és minimális a helyigénye, elég egy felfüggesztési pont hozzá.

Saját testsúlyos edzésről beszélünk, így megspóroljuk a súlyok ide-oda rakosgatását, pakolását, a hosszú előkészítést, elpakolást, s hatékonyságát tekintve sokan jobbnak tartják, mint a hagyományos súlyzós edzést.

Remekül erősíti a hasizmokat, a törzs erősítés egyik legjobb edzéstípusa.

Ha esetleg sérüléssel bajlódunk, a TRX segít a regeneráció, rehabilitáció fázisaiban is folytatni az edzést.

Érdekes tudnivaló, hogy a TRX tréningmódszert a haditengerészet ihlette, csapatának felkészítésére, állóképességük növelésére, bárhol és bármikor, majd folyamatos termékfejlesztéssel vezető, innovatív edzésmódszer lett.

Írhatnánk, hogy jó fogyókúrás sporteszköz, de mint tudjuk a mozgás 20-30%-ban, a táplálkozás 70-80%-ban határozza meg a formánkat, testösszetételünket, alakunkat. A TRX edzés alatt az izomzat és a keringési rendszer egyszerre dolgozik, így a terhelés inkább erő-állóképesség jellegű erősítés, mely a szívet és az izomzat állóképességét javítja.

A TRX rendszer sokoldalúságát mutatja, hogy mindenki számára alkalmas edzésmódszer.

Élsportolóknál növeli a sportolók fizikális teljesítményét, szabadidő sportolóknak a fittségi szintet fejleszti, de alkalmas az egészség megőrzésre, hiszen jól illik az egészséges életmódba.

A gyakorlatok helyes kivitelezéséhez -leginkább az első alkalmak esetén - ajánlott szakértő, személyi edző felügyelete, segítsége.

Ha érvelni szeretnénk a TRX hatásossága mellett, vagy kételkedünk annak hatékonyságában, gondoljunk csak arra, hogy az amerikai haditengerészet elit katonáinak megfelelt, így valószínű nekünk is segíti céljaink elérését.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.