Menü

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.

Az feng shui tudománya szerint az egyik kerülendő, negatív tárgyunk a tükör. Lényeges, hogy mely helyiségekben hol helyezzük el, a hálószobában például egyáltalán nem ajánlott, ugyanis az ágyra néző tükrök kapcsolati problémákat okozhatnak, és negatív energiát vonzhatnak a hálószobába. A feng shui nem kedveli a mozaiktükröket sem, mert azok szétszórják a pozitív energiát.

A feng shui nem tanácsolja a hegyes, éles sarkokat, sarkos, egyenes bútorokat. A szögletes asztalok sarkai negatív energiát teremtenek. Lekerekített sarkú vagy ovális bútorok választására törekedjünk és az is lényeges ennél az irányzatnál, hogy inkább több kisebb bútort javasol elhelyezni a lakásban, mint néhány nagyobb darabot, előbbiek között ugyanis szabadon mozoghat az energia.

Aki tanulmányozza a feng shuit és eszerint rendezi be otthonát, az tudja, hogy a gyerekjátékoknak nincs helye a hálószobában. Ezek akadályozzák a szerelem és a szexualitás megélését.

A feng shui követői kerülik a kaktuszokat, azokat semmiképp sem viszik otthonaikba. A növény negatív energiát vonz a lakásba és a kapcsolatokra sincs jó hatással. A kaktuszokon kívül nem kívánatosak a hosszú, hegyes levelű növények sem, helyettük kisebb, kerekded formájú, kerek levelű növényeket válasszunk.

Az elszáradt virágcsokor nem rendelkezik élő és éltető energiákkal, ugyanis a halált és a pusztulást szimbolizálja.

A vágott virágok sem jelentenek jót, hiába tetszetősek, negatív energiát teremtenek a lakásban. Rövid életükkel az elmúlást szimbolizálják.

A törött tárgyakat is messzire kerüli a térrendezési tudomány, mert úgy tartja, hogy negatív energiát vonzanak a lakásba. Jobb ezektől megszabadulni mielőbb.

Az elektromos berendezések nem passzolnak a feng shui irányzatába, mivel azok megzavarják a chi áramlását. Hálószobában amúgy sem ajánlott a televízió, számítógép elhelyezése.

A chi vagy más néven a pozitív energia, az ajtókon és ablakokon át áramlik a lakásba. A redőnyök és a zsaluk elzárják az útját, ehelyett használjunk inkább enyhén áttetsző rolókat.

Ugyancsak negatív hatásúak a mennyezeten futó gerendák. Látványra talán izgalmas és esztétikus, azonban éleik miatt nyomasztó hatást keltenek.

A térrendezés tudománya igazán izgalmas terület és sok újdonságot mutat nekünk, érdemes beleásni magunkat jobban a művészetébe és megfogadni a tanácsait, majd figyelni a pozitív változásra.

Baj ha túl sok fehérjét fogyasztunk?

Tény, hogy a magas fehérjetartalmú étrendek mostanában nagyon divatosak, különösen a fogyni vágyók és a sportolók körében népszerűek, azonban arról is beszélni kell, hogy a túlzásba vitt fehérjefogyasztás egyáltalán nem jó és nem egészséges hosszútávon.

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

A Pomodoro technika – tanulj többet, ugyanannyi idő alatt!

A megfelelő minőségű alvás nagyon fontos a hatékony tanulás szempontjából, mindössze arról van szó, hogy egy kicsit szervezni kell. Ennek pedig az egyik kulcsa a Pomodoro módszer. A következőkben tehát arról lesz szó, hogy hogyan használd ki jobban a tanulásra szánt időt.

Ezekből a gyógynövényekből érdemes most elraktározni

Nem csak befőttet szokás elrakni télire, hanem akár gyógynövényekkel is feltölthetjük a kamrát azokra az időkre, amikor nincs idényük.

Mozgás lefekvés előtt – pro és kontra

Nagyon megosztó téma, hiszen gyakori tanácsként azt halljuk, hogy jobb, ha nem edzünk lefekvés előtt, mert megzavarhatja az alvásukat, másfelől viszont azt mondják, hogy az esti edzések ugyanolyan egészségesek és hatékonyak, mint a reggeliek és nincs semmi baj az elalvás előtti sporttal. Most akkor, hogy is van ez?