Menü

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.

Az feng shui tudománya szerint az egyik kerülendő, negatív tárgyunk a tükör. Lényeges, hogy mely helyiségekben hol helyezzük el, a hálószobában például egyáltalán nem ajánlott, ugyanis az ágyra néző tükrök kapcsolati problémákat okozhatnak, és negatív energiát vonzhatnak a hálószobába. A feng shui nem kedveli a mozaiktükröket sem, mert azok szétszórják a pozitív energiát.

A feng shui nem tanácsolja a hegyes, éles sarkokat, sarkos, egyenes bútorokat. A szögletes asztalok sarkai negatív energiát teremtenek. Lekerekített sarkú vagy ovális bútorok választására törekedjünk és az is lényeges ennél az irányzatnál, hogy inkább több kisebb bútort javasol elhelyezni a lakásban, mint néhány nagyobb darabot, előbbiek között ugyanis szabadon mozoghat az energia.

Aki tanulmányozza a feng shuit és eszerint rendezi be otthonát, az tudja, hogy a gyerekjátékoknak nincs helye a hálószobában. Ezek akadályozzák a szerelem és a szexualitás megélését.

A feng shui követői kerülik a kaktuszokat, azokat semmiképp sem viszik otthonaikba. A növény negatív energiát vonz a lakásba és a kapcsolatokra sincs jó hatással. A kaktuszokon kívül nem kívánatosak a hosszú, hegyes levelű növények sem, helyettük kisebb, kerekded formájú, kerek levelű növényeket válasszunk.

Az elszáradt virágcsokor nem rendelkezik élő és éltető energiákkal, ugyanis a halált és a pusztulást szimbolizálja.

A vágott virágok sem jelentenek jót, hiába tetszetősek, negatív energiát teremtenek a lakásban. Rövid életükkel az elmúlást szimbolizálják.

A törött tárgyakat is messzire kerüli a térrendezési tudomány, mert úgy tartja, hogy negatív energiát vonzanak a lakásba. Jobb ezektől megszabadulni mielőbb.

Az elektromos berendezések nem passzolnak a feng shui irányzatába, mivel azok megzavarják a chi áramlását. Hálószobában amúgy sem ajánlott a televízió, számítógép elhelyezése.

A chi vagy más néven a pozitív energia, az ajtókon és ablakokon át áramlik a lakásba. A redőnyök és a zsaluk elzárják az útját, ehelyett használjunk inkább enyhén áttetsző rolókat.

Ugyancsak negatív hatásúak a mennyezeten futó gerendák. Látványra talán izgalmas és esztétikus, azonban éleik miatt nyomasztó hatást keltenek.

A térrendezés tudománya igazán izgalmas terület és sok újdonságot mutat nekünk, érdemes beleásni magunkat jobban a művészetébe és megfogadni a tanácsait, majd figyelni a pozitív változásra.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.