Menü

Házi gyógymódok fejfájás ellen

A fejfájás oka ezer és egy féle lehet. Ám amikor a fájdalomtól semmire sem tud figyelni, akkor általában nem az okokat keresi, hanem azt, hogy mivel lehet a fejfájás kezelése gyors és hatékony. Erre kínálunk most néhány egészséges és egyszerű, házi megoldást.

Nézzük a megoldásokat, amikkel tényleg sokat javulnak a görcsök!

1, Evés

Egy-egy rohanós napon hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy időben, rendesen együnk. Pedig amikor a fejfájás okait nyomozzuk, néha csak az áll a háttérben, hogy leesett a vércukor-szintünk. Ilyenkor rágcsáljon el egy kocka csokit, igyon egy finom mézes teát, vagy fogyasszon valamilyen szénhidrátot. Arra viszont figyeljen, hogy lehetőleg egészséges dolgot válasszon. Ilyen például az étcsokoládé, a szőlőcukor, vagy valamilyen aszalt gyümölcs. Csalni nem ér, úgyhogy ne kezdjen el fehér lisztből készült péksüteményeket falni, bármilyen csábító is. Hiszen a közhiedelemmel ellentétben, amikor leesik a vércukorszint és arra valaki azonnal cukrot fogyaszt, azzal végképp megborítja a szervezet inzulinháztartását… na meg a mérleg kijelzőjét is.

2, Ivás

A másik legegyszerűbb fejfájás csillapító trükk, amelyet fejfájás ellen gyorsan bevethet, az a sok folyadékbevitel, amiről mindenki hajlamos megfeledkezni. Pedig, ahogyan az egész testünk, úgy az agyunk jelentős százaléka is vízből áll. A folyadékveszteség koncentrációzavarokat okoz, a nagyobb vízhiány pedig fejfájást.

Tegyük szokásunkká, hogy a reggeli kávé mellé megiszunk két pohár citromos, vagy néhány szelet gyömbérrel ízesített vizet. A magnézium és B vitamin bevitel szintén sokat segíthet.

Ha az alacsony vérnyomás a fejfájás oka, egy jó fekete is lehet gyógyír, ha pedig a stressz, a feszültség áll a háttérben, akkor egy jóbögre forró borsmenta tea lehet a legjobb fejfájás csillapító, citromfűvel.

Ha már gyógytea: Gyuri bácsi, a bükki füvesember az őszi margitvirágra esküszik, amelyet egyébként már a római időkben is használtak fejfájás ellen. Gyógyhatásához nem fér kétség, ám inkább kúraszerűen alkalmazható, erős migrénes fejfájás kezelése nem végezhető vele.

3, Masszázs, légzés és akupresszúra otthon, egyszerűen

A masszázs és az akupresszúra is fejfájás csillapító hatású. Ha a szemüreg környéke fáj, az orrnyereg tövét kell szorítani néhány másodpercig, majd az erős nyomás után hirtelen elengedni. A homlok és a halánték környéki fájdalomra a homlok ujjbegyekkel történő nyomkodása és a halánték körkörös masszírozása jelenthet a fejfájás ellen gyors megoldást, illetve a nyak és a nyakszirt erőteljes masszírozása.

A kifejezetten nyilalló fejfájás ellen pedig a hüvelykujj alatti párnácskát kell hosszan és erősen nyomni. Mivel a fejfájás okai között gyakori a nyak és a váll merevsége, a masszázst hajszárítóval odafújt forró levegővel is kiegészíthetjük, a meleg levegő fellazítja az izmokat.

4, Illatok

Van, aki az illatokra esküszik, és valóban: néhány illóolaj kifejezetten hatékony a fejfájás csillapítására. Tegyünk néhány csepp mentaolajat vagy levendulaolajat a mutatóujjunkra, és dörzsöljük vele körkörösen a halántékot. Kis idő múlva már jelentkezik is az illóolajok jótékony nyugtató és fájdalomcsillapító, lazító hatása.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.