Menü

Takarítási trükkök

Nem kezdhetem azzal, hogy takarítani senki sem szeret, hiszen ez nem is igaz, azonban akár szereti valaki ezt a fajta házimunkát, akár nem, a következő tippek és trükkök kipróbálásra érdemesek, megkönnyítik a dolgunkat, s mivel takarítani úgyis kell, ha már csináljuk, csináljuk praktikusan, gyorsan, könnyen, ügyesen.

Ismerjük a szódabikarbónát, nos ideje más megközelítésből gondolni rá. Az egyszerű szódabikarbóna ugyanis egy kiváló tisztítószer. Szórjunk néhány evőkanál szódabikarbónát a WC- csészébe, majd negyedóra elteltével öblítsük le, ragyogó tiszta lesz, de erre a célra maradék kólát is használhatunk.

A tepsi aljára odaégett makacs szennyeződésekre is tökéletes megoldás a szódabikarbóna, citrommal keverve pedig kiváló ellenszer a csempén, fürdőkádon, zuhanyzón lévő lerakódásokra.

Az ecet személyes kedvencem, ha természetes takarítószerekről beszélünk. A vízforraló vízkőmentesítéséhez kizárólag ezt használom, fele-fele arányban keverek ecetet és vizet, amit aztán a gépbe öntök és felforralok, kicsit állni hagyom, majd jó alaposan, többször is átöblítem.

Az olívaolajról olvastam, hogy remekül használható fa bútorok ápolására és fényezésére. egy rongyra cseppentsünk belőle és töröljük át a felületeket.

Nálunk a kád és csempe közötti rész mindig elszíneződik, hiába törlök át mindent gyakran, erre a célra nekem javasolták a fehérítőbe mártott vattát.

Láttam a neten, hogy citromot tette a csaptelepekre, a vízkő ellen, állítólag újra ragyogni fognak tőle.

A takarítás csak akkor hatásos, ha a közben használt eszközök is tiszták, mivel azonban felesleges percek mennek el azzal, hogy kézzel mindig kimossuk a szivacsot vagy a törlőrongyot, ezért javasoljuk azt a módszert, hogy tegyük be őket a mikróba 30 másodpercre. A magas hőmérséklet hatásosan fertőtleníti őket. Mosogatószivaccsal is meg szoktam ezt tenni, vagy egyszerűen bedobom a mosogatógépbe.

A kanapé tisztítása is fontos. Az izzadtság és a bőrünkön található zsírok lerakódnak az ülőgarnitúrán és foltokat eredményezhetnek. A szódabikarbóna segít ezen. Szórjunk a gyakran használt területekre szódaport, hagyjuk állni 20-30 percig, végül porszívózzuk össze.

A kedvencem pedig amikor kihasználjuk a gépek adta lehetőségeket, például a mosogatógépbe elmoshatjuk a vázákat, sminkecsettartó dobozokat, néhány dekortárgyat, szobrot, a fogmosópoharat, tálcákat vagy a műanyag gyerekjátékokat is.

Takarítószerekből is lehet minden felületre más és más szert vásárolni drága pénzért, ami felesleges, ha van megoldás természetes, univerzális házi tisztítószerrel, s akkor még rengeteg vegyi anyagot sem lélegeztük be, így mindenképp érdemes a házi és olcsóbb módszereknek is adni egy esélyt.

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Milyen előnyökkel jár, ha az apa megy gyedre?

Azon túl, hogy az apák egyre inkább igyekeznek kivenni részüket a gyermeknevelésből, érdemes anyagilag is megfontolni, hogy melyik szülő vegye igénybe a fenti támogatásokat. Hiszen aki többet keres, jóval nagyobb összegű juttatást kaphat. Azonban mielőtt amellett tennénk le a voksunkat, hogy az édesapa vegye igénybe az ellátásokat, alaposan járjunk utána, hogy megfelel-e az előírt jogosultsági feltételeknek.