Menü

Takarítási trükkök

Nem kezdhetem azzal, hogy takarítani senki sem szeret, hiszen ez nem is igaz, azonban akár szereti valaki ezt a fajta házimunkát, akár nem, a következő tippek és trükkök kipróbálásra érdemesek, megkönnyítik a dolgunkat, s mivel takarítani úgyis kell, ha már csináljuk, csináljuk praktikusan, gyorsan, könnyen, ügyesen.

Ismerjük a szódabikarbónát, nos ideje más megközelítésből gondolni rá. Az egyszerű szódabikarbóna ugyanis egy kiváló tisztítószer. Szórjunk néhány evőkanál szódabikarbónát a WC- csészébe, majd negyedóra elteltével öblítsük le, ragyogó tiszta lesz, de erre a célra maradék kólát is használhatunk.

A tepsi aljára odaégett makacs szennyeződésekre is tökéletes megoldás a szódabikarbóna, citrommal keverve pedig kiváló ellenszer a csempén, fürdőkádon, zuhanyzón lévő lerakódásokra.

Az ecet személyes kedvencem, ha természetes takarítószerekről beszélünk. A vízforraló vízkőmentesítéséhez kizárólag ezt használom, fele-fele arányban keverek ecetet és vizet, amit aztán a gépbe öntök és felforralok, kicsit állni hagyom, majd jó alaposan, többször is átöblítem.

Az olívaolajról olvastam, hogy remekül használható fa bútorok ápolására és fényezésére. egy rongyra cseppentsünk belőle és töröljük át a felületeket.

Nálunk a kád és csempe közötti rész mindig elszíneződik, hiába törlök át mindent gyakran, erre a célra nekem javasolták a fehérítőbe mártott vattát.

Láttam a neten, hogy citromot tette a csaptelepekre, a vízkő ellen, állítólag újra ragyogni fognak tőle.

A takarítás csak akkor hatásos, ha a közben használt eszközök is tiszták, mivel azonban felesleges percek mennek el azzal, hogy kézzel mindig kimossuk a szivacsot vagy a törlőrongyot, ezért javasoljuk azt a módszert, hogy tegyük be őket a mikróba 30 másodpercre. A magas hőmérséklet hatásosan fertőtleníti őket. Mosogatószivaccsal is meg szoktam ezt tenni, vagy egyszerűen bedobom a mosogatógépbe.

A kanapé tisztítása is fontos. Az izzadtság és a bőrünkön található zsírok lerakódnak az ülőgarnitúrán és foltokat eredményezhetnek. A szódabikarbóna segít ezen. Szórjunk a gyakran használt területekre szódaport, hagyjuk állni 20-30 percig, végül porszívózzuk össze.

A kedvencem pedig amikor kihasználjuk a gépek adta lehetőségeket, például a mosogatógépbe elmoshatjuk a vázákat, sminkecsettartó dobozokat, néhány dekortárgyat, szobrot, a fogmosópoharat, tálcákat vagy a műanyag gyerekjátékokat is.

Takarítószerekből is lehet minden felületre más és más szert vásárolni drága pénzért, ami felesleges, ha van megoldás természetes, univerzális házi tisztítószerrel, s akkor még rengeteg vegyi anyagot sem lélegeztük be, így mindenképp érdemes a házi és olcsóbb módszereknek is adni egy esélyt.

Légy önmagad legjobb barátja!

A legjobb barátaink elfogadnak minket olyannak, amilyenek vagyunk, és így szeretnek. Cserébe elmondhatjuk a problémáinkat, miközben a legjobbat kívánjuk a másik számára.

A hastánc, mint életstílus

A hastánc a testnek-léleknek egy különleges kifejezőeszköze, melyben fontos szerepet játszik a kreativitás, az önkifejezés, a spiritualitás. A hastánc, több, mint tánc. Életstílus. Bartha Rékával, a Lunotis Tribal Academy fellépőcsoportjának tagjával beszélgettem.

Mikor vegyük be a vitaminokat?

Mindenki tudja, hogy nem érdemes éhgyomorra bevenni a napi vitaminokat, de ha már ettünk, mikor érdemes? Nézzük meg, mikor a legjobb a vitaminpótlás.

Értelmes és hasznos hobbik

Ki mivel tölti a szabadidejét? kinek mi a hobbija? A következő téma eköré épül fel, igyekeztünk hasznos, tartalmas szabadidős tevékenységeket összegyűjteni, melyek között van olyan is, amellyel az intelligencia is növelhető. Remélhetőleg kedvet kaptak a cikk elolvasásához!

Mediterrán étrend a fogyásért

Sokféle diéta létezik, ám az egyik legközkedveltebb a fogyni vágyók közt a mediterrán étrend. Nézzük, miért ez a legjobb választás.