Menü

A ginkgo biloba pozitív tulajdonságai

A ginkgo biloba a páfrányfenyő félék családjába tartozik, és a világ egyik legérdekesebb fája, hiszen akár 1000 évig is élhet, így a Föld legidősebb fáiként tartják számon. Jórészt Kínában, Koreában, Franciaországban és az Egyesült Államok keleti és déli részén honos.

A kínai orvoslás több ezer éve, a népi gyógyászat ősidők óta használja sajátos, legyező alakú levelét, mely tavasztól őszig szedhető. Szedése várandósok és szoptatós anyukák, valamint véralvadásgátló gyógyszert szedő betegek számára nem javasolt. A gyógynövény fő összetevői a flavonoidok és terpenoidok, melyek széles körben fejtenek ki pozitív hatást a szervezet egészére.

Óvintézkedések

A ginkgo biloba gyümölcséről és magjáról már kimutatták, hogy toxikus, éppen ezért a növény ezen részei nem alkalmazhatóak. A gyümölcs hólyagokat, viszkető foltokat és duzzanatokat eredményezhet a bőrön. Világos, hogy a ginkgo bilobát a terhes és szoptató nőknek is el kell kerülniük, vagy orvos felügyelete mellett kell alkalmazni. A ginkgo biloba kölcsönhatásba léphet a görcsoldókkal és antidepresszánsokkal is. Kerülni kell alkalmazását is, ha vérhígítókat vagy cukorcsökkentő gyógyszereket szedünk. A túlérzékenyeknél allergiás reakciókat, gyomorpanaszokat, szédülést vagy fejfájást is kiválthat.

A ginkgo biloba pozitív hatásai

Hatására az agy több tápanyagot és oxigént képes felvenni, így javítja az agyi vérellátási zavart, memóriát, de pozitív hatással van a szédülésre, fülzúgásra, hallásromlásra is. Az időskori elbutulás és az Alzheimer-kór ellen is alkalmazható.

Az agy vérellátására gyakorolt jótékony hatása miatt szedhető gyakori fejfájás esetén is. Serkenti a központi idegrendszert, így fiatalok is eredményesen bevethetik szellemi teljesítő és tanulási képességük növelése érdekében. Egy-egy vizsgaidőszakban a diákok és a túlhajszolt menedzserek szellemi fáradsága is leküzdhető vele.

Javítja az egész testben a vér áramlását, a vérkeringést, növeli a sejtek oxigénfelvevő képességét, remek értágító hatással rendelkezik, ezért remek roboráló szer, hatékonyan kezelhető vele a visszér- tágulat.

A hatóanyagait tartalmazó készítmények fokozzák az anyagcserét, az izmok és a bőr jó vérellátását.

Antioxidáns összetevői megkötik a káros szabad gyököket, védik a sejteket, így késleltetik az öregedést, és a rákos betegségek kialakulása ellen is bevethető.

Gyulladáscsökkentő hatása révén eredményesen gyógyítható vele az aranyér, egyéb gyulladásos folyamatok és az impotenciazavar is. Segítségével hatékonyan felvehető a harc a glaukóma és az életkorral előrehaladásával járó kognitív hanyatlással szemben.

Túlevés elleni trükkök

Gátolja a túlevést minden olyan módszer, ami serkenti a dopamin termelődését. Mi a dopamin? A dopamin az agyi ideghálózatban és a mellékvesékben termelődik. Amikor nagy mennyiségben szabadul fel, akkor örömöt, elégedettség- és jutalomérzetet generál. Se a túl magas, se a túl alacsony dopaminszint nem tesz jót, előbbi ingerlékenységet, hiperaktivitást okozhat, utóbbi alacsony libidót, alvászavart, állandó fáradtságot.

Hallottál már a bentonitról?

Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy együnk agyagot különböző problémáinkra, pedig megoldást jelenthet sok esetben. Lássuk, mire is jó a bentonit.

Az antioxidánsok hatása a szervezetre

Az antioxidánsok széleskörű hatásait mind a mai napig kutatják, igen érdekes és izgalmas eredményekkel. Egyre több cikkben és reklámban említik őket, felhívva a figyelmet az antioxidáns anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkre, élelmiszerekre és kozmetikumokra. Számos előnyük között általában a már többszörösen igazolt öregedésgátló és gyulladáscsökkentő hatásukat szokták megemlíteni, de segíthetnek bizonyos betegségek megelőzésében is kezelésében is.

Bizonyított tény, hogy a whiskey kis mértékben nem káros?

Ez az alkoholos ital csökkenti a koleszterint és kimossa az artériákból a koleszterint is, amely elzárhatja az ereket. Mivel ellazítja az artériák falát, ezáltal biztosítja a vér szabad folyását. A mértékkel fogyasztott whisky egyik legjobb hatása tehát az, hogy megakadályozza az agyvérzés kialakulását.

Te mit tudsz a ginzengről?

Sokszor halljuk a ginzeng nevét, főleg, ha a keleti orvoslásról beszélünk. A ginzeng egy igazi csodanövény, számos jótékony hatással.