Menü

Mutatós és egyszerű őszi dekorációk

  • Dátum: 2021.10.31., 05:04
  • Szabó Máté
  • képek:pexels.com

Már bőven benne vagyunk az őszi időszakban, így itt az ideje őszi hangulatba öltöztetni a lakást. Ez az időszak bőségesen szolgáltat alapanyagot csodás dekorációk elkészítésére. Nemsokára pedig elérkezik a sárguló levelek és Halloween-i tökök ideje, utána pedig a lakások és házak többsége ünnepi hangulatba öltözik. Nézzünk hát meg néhány őszi dekorációs tippet.

Ha valaki olcsóbban szeretné megúszni a díszítgetést, akkor akár a környezetünkben levő termésekből, növényekből is egész szép dolgokat ki lehet hozni. Például a lehulló őszi levelekből, ágakból és termésekből némi kreativitással és egy vázával egész szép asztali díszt, vagy akár könyvespolc díszt lehet varázsolni. Akik pedig szeretik faragni a tököket, már érdemes is lehet elgondolkodni azon, hogy hol szerezzék be a legjobb minőségű és kinézetű példányokat.

Aki szeret kézműveskedni, mindenképp ajánlom, hogy akár befőttesüvegeket is feldíszíthet különböző ötletes téli dekorációkkal. Ezenfelül különböző fadíszeket is készíthet, akár színeseket is, amelyek mondjuk jól mutathatnak a nappaliban, vagy az előszobában. Az őszi hangulathoz remekül illenek a zsákvászonból készült tárgyak, a jellegzetes barna színű szövetet lehet használni képek hátuljaként, kis zászlókként és mindenféle egyéb díszként is. A zászlókra és kivágott darabokra, pedig különböző díszeket is lehet aggatni.

Emellett ebben az időszakban a különböző koszorúk, mécsesek, gyertyák nagyon hangulatosak tudnak lenni. Ezeket akár már most is el lehet készíteni, mert mind a falon, mind pedig az asztalon jól néznek ki. Karácsonykor pedig elszabadulnak a dolgok, és valószínűleg minden második lakásban van koszorú, vagy legalább egy piros mécses az asztal közepén. Az ünnepi időszakban részletezni sem kell, hogy minden házban világít valamilyen izzósor, vagy esetleg az udvaron lévő fenyőfa van kivilágítva. Valamint a karácsonyfa díszítés szerintem a legtöbb ember életében elmaradhatatlan, és ez így is van rendjén. Ekkor pedig a fára sokaknál különbnél-különb díszek kerülnek fel, nem beszélve a rengeteg különböző ízű szaloncukorról is, amikről csak remélni lehet, hogy jó ízűek is.

Nekem személyes kedvencem, és nagyjából a technikai képességeim is ezen a szinten mozognak, a levélből készült ajtódíszek. Valamint különböző koszorúkat is csináltam már, de ezeket nem nevezném be szépségversenyre. Ha van kedvünk és türelmünk, akkor falevelekből lehet különböző betűket formálni amiket aztán ki lehet tenni a falra, vagy akár a bejárati ajtóra is. Karácsonykor pedig mi is díszítünk fát, és én is várom a különböző édességeket a családtól, valamint az ajándékokat is, de szerintem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy az ünnepi hangulat -noha még várat magára-, nem feltétlenül a különböző nagy ajándékok miatt, hanem a hangulata miatt lesz az egyik legnagyobb ünnep a legtöbb családban. Ezt a hangulatot pedig az őszi díszítésekkel és dekorációkkal valamelyest meg is előzhetjük önmagunknak, ha van kedvünk. Ha valaki esetleg kedvet kapott, akkor akár már most is csinálhat valamilyen egyszerű díszt, úgyhogy hajrá mindenkinek akinek van kedve!

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.