Menü

Mutatós és egyszerű őszi dekorációk

  • Dátum: 2021.10.31., 05:04
  • Szabó Máté
  • képek:pexels.com

Már bőven benne vagyunk az őszi időszakban, így itt az ideje őszi hangulatba öltöztetni a lakást. Ez az időszak bőségesen szolgáltat alapanyagot csodás dekorációk elkészítésére. Nemsokára pedig elérkezik a sárguló levelek és Halloween-i tökök ideje, utána pedig a lakások és házak többsége ünnepi hangulatba öltözik. Nézzünk hát meg néhány őszi dekorációs tippet.

Ha valaki olcsóbban szeretné megúszni a díszítgetést, akkor akár a környezetünkben levő termésekből, növényekből is egész szép dolgokat ki lehet hozni. Például a lehulló őszi levelekből, ágakból és termésekből némi kreativitással és egy vázával egész szép asztali díszt, vagy akár könyvespolc díszt lehet varázsolni. Akik pedig szeretik faragni a tököket, már érdemes is lehet elgondolkodni azon, hogy hol szerezzék be a legjobb minőségű és kinézetű példányokat.

Aki szeret kézműveskedni, mindenképp ajánlom, hogy akár befőttesüvegeket is feldíszíthet különböző ötletes téli dekorációkkal. Ezenfelül különböző fadíszeket is készíthet, akár színeseket is, amelyek mondjuk jól mutathatnak a nappaliban, vagy az előszobában. Az őszi hangulathoz remekül illenek a zsákvászonból készült tárgyak, a jellegzetes barna színű szövetet lehet használni képek hátuljaként, kis zászlókként és mindenféle egyéb díszként is. A zászlókra és kivágott darabokra, pedig különböző díszeket is lehet aggatni.

Emellett ebben az időszakban a különböző koszorúk, mécsesek, gyertyák nagyon hangulatosak tudnak lenni. Ezeket akár már most is el lehet készíteni, mert mind a falon, mind pedig az asztalon jól néznek ki. Karácsonykor pedig elszabadulnak a dolgok, és valószínűleg minden második lakásban van koszorú, vagy legalább egy piros mécses az asztal közepén. Az ünnepi időszakban részletezni sem kell, hogy minden házban világít valamilyen izzósor, vagy esetleg az udvaron lévő fenyőfa van kivilágítva. Valamint a karácsonyfa díszítés szerintem a legtöbb ember életében elmaradhatatlan, és ez így is van rendjén. Ekkor pedig a fára sokaknál különbnél-különb díszek kerülnek fel, nem beszélve a rengeteg különböző ízű szaloncukorról is, amikről csak remélni lehet, hogy jó ízűek is.

Nekem személyes kedvencem, és nagyjából a technikai képességeim is ezen a szinten mozognak, a levélből készült ajtódíszek. Valamint különböző koszorúkat is csináltam már, de ezeket nem nevezném be szépségversenyre. Ha van kedvünk és türelmünk, akkor falevelekből lehet különböző betűket formálni amiket aztán ki lehet tenni a falra, vagy akár a bejárati ajtóra is. Karácsonykor pedig mi is díszítünk fát, és én is várom a különböző édességeket a családtól, valamint az ajándékokat is, de szerintem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy az ünnepi hangulat -noha még várat magára-, nem feltétlenül a különböző nagy ajándékok miatt, hanem a hangulata miatt lesz az egyik legnagyobb ünnep a legtöbb családban. Ezt a hangulatot pedig az őszi díszítésekkel és dekorációkkal valamelyest meg is előzhetjük önmagunknak, ha van kedvünk. Ha valaki esetleg kedvet kapott, akkor akár már most is csinálhat valamilyen egyszerű díszt, úgyhogy hajrá mindenkinek akinek van kedve!

Karácsonyi ajándéktippek 2-3 éves gyerekeknek

A kisgyerekek az a korosztály, akiknek nem nehéz ajándékot venni, meglepetést szerezni, hiszen egyrészt nagyon lelkesek és várják az ünnepet, mindennek tudnak örülni, másrészt számos olyan dolgot találni, amelyet örömmel fogadnak.

Hatékony tippek nyelvtanuláshoz

Sokan úgy gondolják, ha folyékonyan szeretnél beszélni egy nyelvet, akkor ki kell költöznöd az adott országba. Ne érts félre, ha másik országban élsz, az biztosan nagyban hozzájárul a nyelvtanuláshoz, de nagyon sok embernek nem adatik meg ez a lehetőség, vagy legalábbis egyelőre nem.

Spiritualitás és józan ész kettőssége

Szerintem már mindenki feltette magának a kérdést, hogy létezik-e Isten? Meg van-e írva előre a sorsunk? Mi van a halál után, félünk-e ettől, vagy esetleg a haldoklás fájdalmától félünk? Egyáltalán hogyan állunk ezekhez a témákhoz, mereven elutasítjuk az efféle transzcendens gondolatokat, vagy esetleg hiszünk benne. Bárhogy is legyen, a spiritualitás témája szerintem senkit sem hagy hidegen. Ebben az írásban arra próbálom meg keresni a választ, hogy mi is a spiritualitás, valóban jó hatással lehet-e a testi egészségünkre és, hogy milyen szerepe lehet ennek az életünkben.

Környezettudatosabban élni – tedd meg az első lépéseket!

Mondhatjuk, hogy már nemcsak a médiából, de a csapból is az folyik, hogy az unokáinknak valamiből nem lesz elég: a Föld víz-, illetve kőolajtartalékai végesek. Utóbbi nagy valószínűséggel néhány évtizeden belül elfogy. Mit tehetünk a hétköznapokban, hogy kicsit tehermentesítsük a környezetünket?

Karácsony kisgyerekkel - biztonságosan

Az ünnepi készülődés és a karácsonyi várakozás izgalma azt hiszem gyerekként a legjobb, illetve, mikor nekünk lesznek gyermekeink, azonban kicsikkel az ünnepvárás cseppet sem egyszerű, zökkenőmentes, könnyű vagy veszélytelen. Mi mindenre figyeljünk oda?