Menü

Karácsonyi ajándéktippek 2-3 éves gyerekeknek

A kisgyerekek az a korosztály, akiknek nem nehéz ajándékot venni, meglepetést szerezni, hiszen egyrészt nagyon lelkesek és várják az ünnepet, mindennek tudnak örülni, másrészt számos olyan dolgot találni, amelyet örömmel fogadnak. Az érdeklődési körük hatalmas, minden érdekli őket, a 2-3 éves gyerekek pedig akár már meg is tudják fogalmazni kívánságaikat.

Ami mindig jó ajándékötlet, az bármi, ami mozgással kapcsolatos. A saját három gyerekem példájából tudom, hogy egy pillanatra nem ülnek meg a fenekükön, így minden ajándék, ami sporttal, mozgással kapcsolatos nagyon jó meglepetés.

A lányoknál a klasszikus ajándék a baba, a fiúknál ugye a kisautó, meg minden, ami szirénázik vagy hangot ad, de az építőjáték is örök kedvenc.

Remek ajándék lehet például a favonat kezdő készlet, amit később akár tovább bővíthetünk, de a mesekönyvet is mindenki szereti.

Nekem három fiam van, de barátnőm kislánya mindig örül a kiegészítőknek, hiszen már kicsiben is igazi csajok tudnak lenni a kislányok, egy kis ékszer, karkötő, kistáska már ebben a korban is sikert arathat.

Természetesen abban sincs semmi furcsa, ha egy kislány kisautót tologat, a kisfiú pedig babát öltöztet, hiszen az érdeklődési körükben még nem fedezhető fel markáns különbség.

A fejlesztőjátékok minden életkorban hasznosak és fejlesztik a kicsiket, ezek mindig ötletes és kreativitást segítő meglepetések.

A LEGO készlettel sosem nyúlunk mellé, s szerencsére kisebb gyereknek is készülnek ilyen készletek, melyekkel egy 2-3 éves kisgyerek is biztonságosan játszhat, nem tudja lenyelni a darabjait.

A puzzle az egész család kedvence lehet, hiszen abban mindenki közreműködhet, egy kirakószett vagy társas akár hosszú időre lefoglalhatja az egész családot, közös időtöltésnek nagyon jó, s a karácsonyi szünet erről kell, hogy szóljon, hogy együtt legyünk, ne külön-külön töltsük ezt a drága időt, a felnőttek ne telefonnyomkodással múlassák az időt, a kicsiknek pedig nem azért kell elsősorban ajándék, hogy elfoglalják magukat csendben, amíg apa-anya a laptop előtt ül.

A közös tevékenység a legfontosabb és aki ezzel egyezért, az megérti az ünnep lényegét és a megfelelő ajándék kiválasztását.

Izgalmas meglepetés a színes fürdőgolyók, testfestékek, hiszen minden gyerek szeret pancsolni.

A kreativitást fejleszthetjük zsírkrétakészlettel, színes ceruzákkal, ecsetekkel, festékkel, filctollszettel is, mert alkotni minden gyerek szeret!

Az ünnepvárás időszaka csodálatos és izgalmas, a szenteste meghitt, a karácsonyi ünnepkör hangulatos, tegyük azzá a gyerekeink számára is. Nem kell elárasztani őket méregdrága ajándékokkal, új kütyükkel, inkább kevesebb, de minőségibb, tartalmas ajándékot adjunk nekik, lehetőleg olyat, melyben mi is közreműködhetünk, hiszen a legértékesebb, amit adhatunk, az a közös idő. A velük való foglalkozás. A rossz hír, hogy nem lehet pénzért megvenni, a jó pedig, hogy ingyen van.

Ez a legideálisabb kor gyermekvállalásra

Napjaink életvezetési tudatosságát komolyan áthatja a gyermektervezés kérdésköre, amely során beszélhetünk pszichológiai, egzisztenciális és biológiai szempontokról – ezek figyelembevétele nélkülözhetetlen a gyermekvállalás első fázisában.

Mit jelent a liofilizálás?

A liofilizálás, vagy más néven fagyasztva szárítás az egyik legkíméletesebb tartósítási módszer, melynek során a teljes víztartalmat eltávolítják, így a gyümölcs minden értékes összetevője, tápanyaga teljes egészében megmarad.

Mi az integrációs zavar

A szenzoros integrációs zavar elméletét a 70-es évek elején dolgozta ki egy gyermekpszichológus. Az integrációs zavar lényege, hogy az agy nem képes megfelelően működni, ami különféle magatartásbeli, beilleszkedési és tanulási zavarokat okozhat.

Vágódeszkák fertőtlenítése

Egy eszköz, amit nap mint nap használunk. Egy eszköz, amely készülhet fából vagy műanyagból. Nyers zöldségeket, gyümölcsöket, halat, húst aprítunk rajta számos lehetőséget adva ezzel a baktériumoknak, hogy megtelepedjenek a felszínen, és szaporodni kezdjenek. Te hogyan fertőtleníted a vágódeszkáidat?

Farsangi hagyományok és népszokások

A farsang a vízkereszttől húshagyókedd éjfélig, és a nagyböjtig tartó 40 napos időszak. Hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény vallás szempontjából semmilyen hivatalos ünnep nem kötődik hozzá. Alapvetően csak néphagyományokra épül.