Menü

Karácsonyi ajándéktippek 2-3 éves gyerekeknek

A kisgyerekek az a korosztály, akiknek nem nehéz ajándékot venni, meglepetést szerezni, hiszen egyrészt nagyon lelkesek és várják az ünnepet, mindennek tudnak örülni, másrészt számos olyan dolgot találni, amelyet örömmel fogadnak. Az érdeklődési körük hatalmas, minden érdekli őket, a 2-3 éves gyerekek pedig akár már meg is tudják fogalmazni kívánságaikat.

Ami mindig jó ajándékötlet, az bármi, ami mozgással kapcsolatos. A saját három gyerekem példájából tudom, hogy egy pillanatra nem ülnek meg a fenekükön, így minden ajándék, ami sporttal, mozgással kapcsolatos nagyon jó meglepetés.

A lányoknál a klasszikus ajándék a baba, a fiúknál ugye a kisautó, meg minden, ami szirénázik vagy hangot ad, de az építőjáték is örök kedvenc.

Remek ajándék lehet például a favonat kezdő készlet, amit később akár tovább bővíthetünk, de a mesekönyvet is mindenki szereti.

Nekem három fiam van, de barátnőm kislánya mindig örül a kiegészítőknek, hiszen már kicsiben is igazi csajok tudnak lenni a kislányok, egy kis ékszer, karkötő, kistáska már ebben a korban is sikert arathat.

Természetesen abban sincs semmi furcsa, ha egy kislány kisautót tologat, a kisfiú pedig babát öltöztet, hiszen az érdeklődési körükben még nem fedezhető fel markáns különbség.

A fejlesztőjátékok minden életkorban hasznosak és fejlesztik a kicsiket, ezek mindig ötletes és kreativitást segítő meglepetések.

A LEGO készlettel sosem nyúlunk mellé, s szerencsére kisebb gyereknek is készülnek ilyen készletek, melyekkel egy 2-3 éves kisgyerek is biztonságosan játszhat, nem tudja lenyelni a darabjait.

A puzzle az egész család kedvence lehet, hiszen abban mindenki közreműködhet, egy kirakószett vagy társas akár hosszú időre lefoglalhatja az egész családot, közös időtöltésnek nagyon jó, s a karácsonyi szünet erről kell, hogy szóljon, hogy együtt legyünk, ne külön-külön töltsük ezt a drága időt, a felnőttek ne telefonnyomkodással múlassák az időt, a kicsiknek pedig nem azért kell elsősorban ajándék, hogy elfoglalják magukat csendben, amíg apa-anya a laptop előtt ül.

A közös tevékenység a legfontosabb és aki ezzel egyezért, az megérti az ünnep lényegét és a megfelelő ajándék kiválasztását.

Izgalmas meglepetés a színes fürdőgolyók, testfestékek, hiszen minden gyerek szeret pancsolni.

A kreativitást fejleszthetjük zsírkrétakészlettel, színes ceruzákkal, ecsetekkel, festékkel, filctollszettel is, mert alkotni minden gyerek szeret!

Az ünnepvárás időszaka csodálatos és izgalmas, a szenteste meghitt, a karácsonyi ünnepkör hangulatos, tegyük azzá a gyerekeink számára is. Nem kell elárasztani őket méregdrága ajándékokkal, új kütyükkel, inkább kevesebb, de minőségibb, tartalmas ajándékot adjunk nekik, lehetőleg olyat, melyben mi is közreműködhetünk, hiszen a legértékesebb, amit adhatunk, az a közös idő. A velük való foglalkozás. A rossz hír, hogy nem lehet pénzért megvenni, a jó pedig, hogy ingyen van.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?