Menü

Karácsonyi ajándéktippek 2-3 éves gyerekeknek

A kisgyerekek az a korosztály, akiknek nem nehéz ajándékot venni, meglepetést szerezni, hiszen egyrészt nagyon lelkesek és várják az ünnepet, mindennek tudnak örülni, másrészt számos olyan dolgot találni, amelyet örömmel fogadnak. Az érdeklődési körük hatalmas, minden érdekli őket, a 2-3 éves gyerekek pedig akár már meg is tudják fogalmazni kívánságaikat.

Ami mindig jó ajándékötlet, az bármi, ami mozgással kapcsolatos. A saját három gyerekem példájából tudom, hogy egy pillanatra nem ülnek meg a fenekükön, így minden ajándék, ami sporttal, mozgással kapcsolatos nagyon jó meglepetés.

A lányoknál a klasszikus ajándék a baba, a fiúknál ugye a kisautó, meg minden, ami szirénázik vagy hangot ad, de az építőjáték is örök kedvenc.

Remek ajándék lehet például a favonat kezdő készlet, amit később akár tovább bővíthetünk, de a mesekönyvet is mindenki szereti.

Nekem három fiam van, de barátnőm kislánya mindig örül a kiegészítőknek, hiszen már kicsiben is igazi csajok tudnak lenni a kislányok, egy kis ékszer, karkötő, kistáska már ebben a korban is sikert arathat.

Természetesen abban sincs semmi furcsa, ha egy kislány kisautót tologat, a kisfiú pedig babát öltöztet, hiszen az érdeklődési körükben még nem fedezhető fel markáns különbség.

A fejlesztőjátékok minden életkorban hasznosak és fejlesztik a kicsiket, ezek mindig ötletes és kreativitást segítő meglepetések.

A LEGO készlettel sosem nyúlunk mellé, s szerencsére kisebb gyereknek is készülnek ilyen készletek, melyekkel egy 2-3 éves kisgyerek is biztonságosan játszhat, nem tudja lenyelni a darabjait.

A puzzle az egész család kedvence lehet, hiszen abban mindenki közreműködhet, egy kirakószett vagy társas akár hosszú időre lefoglalhatja az egész családot, közös időtöltésnek nagyon jó, s a karácsonyi szünet erről kell, hogy szóljon, hogy együtt legyünk, ne külön-külön töltsük ezt a drága időt, a felnőttek ne telefonnyomkodással múlassák az időt, a kicsiknek pedig nem azért kell elsősorban ajándék, hogy elfoglalják magukat csendben, amíg apa-anya a laptop előtt ül.

A közös tevékenység a legfontosabb és aki ezzel egyezért, az megérti az ünnep lényegét és a megfelelő ajándék kiválasztását.

Izgalmas meglepetés a színes fürdőgolyók, testfestékek, hiszen minden gyerek szeret pancsolni.

A kreativitást fejleszthetjük zsírkrétakészlettel, színes ceruzákkal, ecsetekkel, festékkel, filctollszettel is, mert alkotni minden gyerek szeret!

Az ünnepvárás időszaka csodálatos és izgalmas, a szenteste meghitt, a karácsonyi ünnepkör hangulatos, tegyük azzá a gyerekeink számára is. Nem kell elárasztani őket méregdrága ajándékokkal, új kütyükkel, inkább kevesebb, de minőségibb, tartalmas ajándékot adjunk nekik, lehetőleg olyat, melyben mi is közreműködhetünk, hiszen a legértékesebb, amit adhatunk, az a közös idő. A velük való foglalkozás. A rossz hír, hogy nem lehet pénzért megvenni, a jó pedig, hogy ingyen van.

Mik a teendők kullancscsípés esetén?

A kullancsszezon minden év egyik kellemetlen, senki számára sem vágyott időszaka, amely jellemzően a tavaszi időjárás közepétől egészen ősz végéig tart, ez az időszak pedig a klímaváltozásnak köszönhetően egyre hosszabb. Az atkafélék rendjébe tartozó kullancsok számos betegséget terjeszthetnek, ezek közül a legismertebb és legveszélyesebb a Lyme-kór, amelyről ebben az írásban írok részletesebben, valamint írok annak megelőzéséről, felismeréséről, tüneteiről és a kullancseltávolítás helyes technikájáról is

Ha pótvizsgázik a gyerek…

Több okból is előfordulhat, hogy valakinek osztályozóvizsgát, javítóvizsgát kell tennie, nem feltétlen hanyag volt, lehet, hogy betegség miatt maradt ki sokáig az iskolából, vagy egész más oka van annak, hogy tanév közben nem sikerült valamely tantárgyat kellőképp elsajátítani, az augusztusi pótvizsgákon újra lehetőséget kapnak a diákok. Hogyan készítsük fel a gyereket a pótvizsgára?

Anya, aki nélkül nem menne

Az anya az a személy, aki mindent egyben tart. Anya főz, mos, takarít, gyereket rendez, életet koordinál, bevásárol. Félreértés ne essék, a férfiak szép szerepet vállalhatnak ebben, de mi van akkor, ha túl sok tennivaló hárul anyára és kidől a sorból?

Közeledik a parlagfű szezon

Sajnos azért fontos erről írni, mert aki még sosem volt allergiás a parlagfűre, az sem lehet bizonyos abban, hogy nem válik ráérzékennyé. Mutatjuk milyen tünetekkel kezdődik a parlagfűallergia.

Az úszás jótékony hatásai gyermekkorban

Amikor a középső fiam az iskolai szűrésről egy ortopédiai beutalóval és egy hanyagtartásról, gerincferdülésről szóló papírral érkezett haza, kissé megijedtem. Kicsi kora óta odafigyelek milyen cipőt hord, sportol, egészségesen eszik, most mihez kezdjek ezzel a problémával. Akik hasonló cipőben járnak, nekik ajánlott mai írásomat.