Menü

Mit vegyünk fel karácsonykor?

A karácsonyi ünnepkör egy olyan meghitt hangulatú, szeretetteljes ünnep, hogy szinte ragyog az ember kívül-belül. Az otthonuk is ünnepi ruhát ölt, s mi is. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a karácsonyi ruhaválasztáskor?

Karácsonykor mindig megvannak a kedvenc árnyalataink, színeink, párosításaink, a számunkra tetsző légkör, terítés és természetesen az öltözék is, szeretjük megtisztelni az alkalmat.

A főzés a sütés, a takarítás, a hetekkel korábbi dekorálás, ajándékvásárlás után - különösen a hölgyek – szeretnek a saját külsejükre is nagy gondot fordítani, eljutni fodrászhoz, körmöshöz, venni egy alkalmi ruhát, cipőt, mert jó érzés csinosnak lenni az ünnepi kavalkádban.

Egy nőnek, családanyának, nagymamának szinte versenyfutás az idővel mindennel elkészülni, hogy a gyerekeiknek és unokáiknak megteremthessék a tökéletes karácsonyt.

Ha karácsonyi színekben gondolkozunk, akkor automatikusan eszünkbe jutnak a csillogó ünnepi színek és árnyalatok: arany, piros, ezüst, fehér, zöld, lila, kék. Ezeket a domináns alapszíneket használjuk a dekorációnál, fadíszítésnél, az ünnepi asztal megterítésénél, ezeket a színeket kérjük a manikűrösnél, ezeket keressük a ruhaválasztásnál, s használjuk a sminkelésnél.

Természetesen a kevesebb néha több szabály itt is érvényesül, nem kell minden színt magunkra kenni, elég egy vagy két egymással harmonizáló árnyalat, a fekete örök divat, a pirossal kiválóan fel lehet dobni, vagy egy arany övvel, ezüst táskával, cipővel.

Mi nők szeretjük kihasználni, hogy nem a szürke hétköznapokra öltözünk, hanem ünnepibb „köntösbe” bújhatunk, kihangsúlyozhatjuk a nőiességünket, nyilván ez egyéntől függ, én magam nagyra értékelem a kényelmet és otthon biztosan nem szeretnék feszélyezve lenni valami kevésbé komfortos ruhában, de ha vendégségbe indulunk, akkor szeretem előkeresni a divatosabb darabokat.

Sokan szeretik a szoknyákat, ruhákat, egy szép harisnyával, most nagy divat a ceruzaszoknya, de egy ruha is elegáns. Egy remekbeszabott ruha mindig ízléses választás bármilyen alkalomra., főleg, ha magas sarkú cipővel kombináljuk, vagy egy szép övvel emeljük ki.

Jöhetnek a flitterek, hajtások, redők, csipke, fodor, szőrme és minden, amit szeretünk és szívesen viselünk. Ha valaki nincs kibékülve a szoknyás megoldásokkal, húzhat nadrágot egy szép blúzzal, kecses blézerrel, fodros felsővel, flitteres díszítéssel.

Sikkes most a ceruzanadrág és hozzá egy body, vagy leggings hosszú felsővel, valamint a bőr szerkók is hódítanak.

Nálam első számú szabály és szempont, hogy érezzem magam a kiválasztott ruhában, s ezt a tippet az év összes napjára értem. Egy feszengős ruha, túl szűk derekú nadrág, nem komfortos anyagú felső csak zavaró, kényelmetlen és nem kellemes benne mozogni, jönni-menni, vacsorázni meg pláne nem. Válasszunk csinos ám kényelmes szettet, melyben örömmel töltjük el az estét. Kellemes készülődést, örömteli, izgalmas várakozást kívánok!

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.