Menü

Mit vegyünk fel karácsonykor?

A karácsonyi ünnepkör egy olyan meghitt hangulatú, szeretetteljes ünnep, hogy szinte ragyog az ember kívül-belül. Az otthonuk is ünnepi ruhát ölt, s mi is. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a karácsonyi ruhaválasztáskor?

Karácsonykor mindig megvannak a kedvenc árnyalataink, színeink, párosításaink, a számunkra tetsző légkör, terítés és természetesen az öltözék is, szeretjük megtisztelni az alkalmat.

A főzés a sütés, a takarítás, a hetekkel korábbi dekorálás, ajándékvásárlás után - különösen a hölgyek – szeretnek a saját külsejükre is nagy gondot fordítani, eljutni fodrászhoz, körmöshöz, venni egy alkalmi ruhát, cipőt, mert jó érzés csinosnak lenni az ünnepi kavalkádban.

Egy nőnek, családanyának, nagymamának szinte versenyfutás az idővel mindennel elkészülni, hogy a gyerekeiknek és unokáiknak megteremthessék a tökéletes karácsonyt.

Ha karácsonyi színekben gondolkozunk, akkor automatikusan eszünkbe jutnak a csillogó ünnepi színek és árnyalatok: arany, piros, ezüst, fehér, zöld, lila, kék. Ezeket a domináns alapszíneket használjuk a dekorációnál, fadíszítésnél, az ünnepi asztal megterítésénél, ezeket a színeket kérjük a manikűrösnél, ezeket keressük a ruhaválasztásnál, s használjuk a sminkelésnél.

Természetesen a kevesebb néha több szabály itt is érvényesül, nem kell minden színt magunkra kenni, elég egy vagy két egymással harmonizáló árnyalat, a fekete örök divat, a pirossal kiválóan fel lehet dobni, vagy egy arany övvel, ezüst táskával, cipővel.

Mi nők szeretjük kihasználni, hogy nem a szürke hétköznapokra öltözünk, hanem ünnepibb „köntösbe” bújhatunk, kihangsúlyozhatjuk a nőiességünket, nyilván ez egyéntől függ, én magam nagyra értékelem a kényelmet és otthon biztosan nem szeretnék feszélyezve lenni valami kevésbé komfortos ruhában, de ha vendégségbe indulunk, akkor szeretem előkeresni a divatosabb darabokat.

Sokan szeretik a szoknyákat, ruhákat, egy szép harisnyával, most nagy divat a ceruzaszoknya, de egy ruha is elegáns. Egy remekbeszabott ruha mindig ízléses választás bármilyen alkalomra., főleg, ha magas sarkú cipővel kombináljuk, vagy egy szép övvel emeljük ki.

Jöhetnek a flitterek, hajtások, redők, csipke, fodor, szőrme és minden, amit szeretünk és szívesen viselünk. Ha valaki nincs kibékülve a szoknyás megoldásokkal, húzhat nadrágot egy szép blúzzal, kecses blézerrel, fodros felsővel, flitteres díszítéssel.

Sikkes most a ceruzanadrág és hozzá egy body, vagy leggings hosszú felsővel, valamint a bőr szerkók is hódítanak.

Nálam első számú szabály és szempont, hogy érezzem magam a kiválasztott ruhában, s ezt a tippet az év összes napjára értem. Egy feszengős ruha, túl szűk derekú nadrág, nem komfortos anyagú felső csak zavaró, kényelmetlen és nem kellemes benne mozogni, jönni-menni, vacsorázni meg pláne nem. Válasszunk csinos ám kényelmes szettet, melyben örömmel töltjük el az estét. Kellemes készülődést, örömteli, izgalmas várakozást kívánok!

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

A beszélgetés pozitív hatásai

Van, amikor egyáltalán nincs kedvünk beszélgetni senkivel, mert nagyon magunk alatt vagyunk. De még ilyenkor is hiányozhat az a biztató beszélgetés, ami kimozdít minket letargikus állapotunkból. A kommunikációnak hatalmas ereje van, hatalmas jelentősége van az életünkben. Talán voltál már úgy, hogy mindenkivel meg szeretted volna osztani az örömöd, világgá szeretted volna kiáltani, hogy milyen szép is az élet, milyen fantasztikus napod van. Ez az eset azt hiszem, hogy mindenkivel megtörtént már, szerencsére.

Futás kutyával

Egy kutya lefutotta a félmaraton, pedig csak pisilni engedték ki, olvastam a minap egy nem mindennapi cikkben. Félmaratont futókhoz csatlakozott a kutyus, aki becsülettel végig is futotta a távot Kanadában, ráadásul nem is akármilyen helyezést ért el: sikerült az első 10 között beérni, és az előkelő 7. helyen teljesítette a távot. Mire kell figyelni, ha kutyussal futunk, erről lesz szó ma.