Menü

Mit vegyünk fel karácsonykor?

A karácsonyi ünnepkör egy olyan meghitt hangulatú, szeretetteljes ünnep, hogy szinte ragyog az ember kívül-belül. Az otthonuk is ünnepi ruhát ölt, s mi is. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a karácsonyi ruhaválasztáskor?

Karácsonykor mindig megvannak a kedvenc árnyalataink, színeink, párosításaink, a számunkra tetsző légkör, terítés és természetesen az öltözék is, szeretjük megtisztelni az alkalmat.

A főzés a sütés, a takarítás, a hetekkel korábbi dekorálás, ajándékvásárlás után - különösen a hölgyek – szeretnek a saját külsejükre is nagy gondot fordítani, eljutni fodrászhoz, körmöshöz, venni egy alkalmi ruhát, cipőt, mert jó érzés csinosnak lenni az ünnepi kavalkádban.

Egy nőnek, családanyának, nagymamának szinte versenyfutás az idővel mindennel elkészülni, hogy a gyerekeiknek és unokáiknak megteremthessék a tökéletes karácsonyt.

Ha karácsonyi színekben gondolkozunk, akkor automatikusan eszünkbe jutnak a csillogó ünnepi színek és árnyalatok: arany, piros, ezüst, fehér, zöld, lila, kék. Ezeket a domináns alapszíneket használjuk a dekorációnál, fadíszítésnél, az ünnepi asztal megterítésénél, ezeket a színeket kérjük a manikűrösnél, ezeket keressük a ruhaválasztásnál, s használjuk a sminkelésnél.

Természetesen a kevesebb néha több szabály itt is érvényesül, nem kell minden színt magunkra kenni, elég egy vagy két egymással harmonizáló árnyalat, a fekete örök divat, a pirossal kiválóan fel lehet dobni, vagy egy arany övvel, ezüst táskával, cipővel.

Mi nők szeretjük kihasználni, hogy nem a szürke hétköznapokra öltözünk, hanem ünnepibb „köntösbe” bújhatunk, kihangsúlyozhatjuk a nőiességünket, nyilván ez egyéntől függ, én magam nagyra értékelem a kényelmet és otthon biztosan nem szeretnék feszélyezve lenni valami kevésbé komfortos ruhában, de ha vendégségbe indulunk, akkor szeretem előkeresni a divatosabb darabokat.

Sokan szeretik a szoknyákat, ruhákat, egy szép harisnyával, most nagy divat a ceruzaszoknya, de egy ruha is elegáns. Egy remekbeszabott ruha mindig ízléses választás bármilyen alkalomra., főleg, ha magas sarkú cipővel kombináljuk, vagy egy szép övvel emeljük ki.

Jöhetnek a flitterek, hajtások, redők, csipke, fodor, szőrme és minden, amit szeretünk és szívesen viselünk. Ha valaki nincs kibékülve a szoknyás megoldásokkal, húzhat nadrágot egy szép blúzzal, kecses blézerrel, fodros felsővel, flitteres díszítéssel.

Sikkes most a ceruzanadrág és hozzá egy body, vagy leggings hosszú felsővel, valamint a bőr szerkók is hódítanak.

Nálam első számú szabály és szempont, hogy érezzem magam a kiválasztott ruhában, s ezt a tippet az év összes napjára értem. Egy feszengős ruha, túl szűk derekú nadrág, nem komfortos anyagú felső csak zavaró, kényelmetlen és nem kellemes benne mozogni, jönni-menni, vacsorázni meg pláne nem. Válasszunk csinos ám kényelmes szettet, melyben örömmel töltjük el az estét. Kellemes készülődést, örömteli, izgalmas várakozást kívánok!

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.