Menü

Természetes agyserkentő és memória javító a bakopa

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Moonnieri az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, javítja a kognitív képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Az összes természetes füvekből készült készítmény közül a Bacopa áll a legközelebb a természetes Piracetamhoz és még erősebb is a legtöbb hasonló készítménynél. A Bakopa extraktum (másik nevén Brahmi) egy olyan gyógynövényből származik, ami Észak-India térségeiben lelhető fel, és már az ősi ájurvéda orvostudományi rendszerében is megtalálható volt, ami majdnem ötezer évre nyúlik vissza.

A Bakopa felhasználása

A Bakopát a tradicionális Indiai orvostanokban, az ájurvéda rendszerében is használták, ám ekkor még azért, hogy elérjenek egy teljesen tiszta tudatállapotot és fokozott agyi működést.
Viszont nem sokkal ez után rájöttek, hogy ez a kis gyógynövény nagyon eredményesen kezeli az asztmát, az epilepsziát, tumorokat, fekélyeket, valamint olyan mindennapi problémákat is, mint a puffadás vagy az emésztési zavarokat, de még ez után is bőven lehetne sorolni a Bakopa jótékony hatásait.

A Bakopa hatásai

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami Bacosides névre hallgat. Ez a kis kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokoszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek.

A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnövelő a kináz termelését, vagyis a szinapszisok jóval fogékonyabbak az érkező idegi impulzusokra, ami még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriárért felel. Azzal, hogy sokszorozza a jelek aktivítását, a Bakopa kvázi elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár rég nem emlegetett témákra.

Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem könnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti. A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni egy tanórából, mint amúgy nélküle. Az idősebb felhasználóknak pedig a memória romlása ellen tökéletes szer.

De amellett, hogy a memóriát erősíti, a Bakopa bizonyítottan rendelkezik szorongásoldó tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat. Mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy hosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihenten ébredhet. A Bakopa egy teljesen egyedi mechanizmust használ a többi társához képest, hogy el tudja érni az agy fokozott működését.

Egy összeállított, teljesen természetes nootropikum csomagban nagyon jól kiegészíti a Gingko Bilobát és a Süngombát, de használják különböző agyserkentő pirulák mellé, hogy maximalizálják a tökéletes agyi folyamatokat és a koncentrációt.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?