Menü

Lakható, átlátható és élhető a minimál stílus

Mutatós, átlátható és lakható a minimál stílus, érdemes megpróbálkoznunk a kialakításával, cserébe rendezettséget és nagyobb teret nyerhetünk!

A minimál stílus legfontosabb jellemzője az, hogy kerüli a zsúfoltságot, teret nyitunk vele, a minimál stílus elegáns, egyszerű, a rendezettség pedig nyugtatólag hat az emberre.

Bár látszatra egyszerű, hiszen csak meg kell szabadulni a lomtól, kialakítása mégis pontos odafigyelést követel, hiszen ennél a térrendezésnél mindennek megvan a maga helye, hogy biztosítsa a megfelelő összhangot. A minimális lakberendezési mód egyszerűségre tanít s arra, hogy szabaduljunk meg a mindennapok felesleges dolgaitól.

A külső rendezettség egyfajta belső békét is magával hoz, nyugtatólag hat az emberre és segíti a nyugodt megpihenést. Letisztult stílus, egyfajta harmónia, melybe hazaérkezésünkkor átléphetünk a rohanó és stresszes kinti világból.

Kialakítása kevés bútort igényel, világos színekkel, melyek tágítják a teret, s máris szabadon áramlik az energia. Ha szimpatizálunk ezzel a lakberendezési módszerrel, akkor akár már ma is elkezdhetjük tisztítani a teret otthonunkban, elsőként a kacatokat kiszórva.

A minimál stílusban azt szeretem, hogy sokkal könnyebb a takarítás, a felületek tisztántartása, hiszen nincs zsúfolt vitrin, sem kacatok tömkelege. Érthető, ha ragaszkodunk bizonyos tárgyainkhoz, azonban ezzel csak halmozunk, számtalan ruhát, melyet úgysem hordunk, múltbéli kacatokat, emléktárgyakat, régi leveleket, nagymamáink étkészletét és még sorolhatnánk.

Természetesen én is félreteszem a fiaim rajzait, de nem teszem ki mindet, nem zsúfolom össze az otthonunkat, szeretek könnyen letörölgetni egy mozdulattal és szinte lélegzethez jut, aki kipróbálja a zsúfolt nappali után a minimál trend felszabadító érzését.

A minimál stílus alapelve, hogy kevesebb holmi, kevesebb gondot okoz!

Ha sok van valamiből, sok poharunk, millió bögrénk, számtalan ruhánk, végeláthatatlan játkékkupacok, akkor egyre több mindent kell elpakolni, tárolni, ide-oda bezsúfolni s sokkal több tárgyunk marad szem előtt. Minimál stílussal, kevesebb kacattal nemcsak a takarítás, a hétköznapi rendfenntartás könnyebb, de lényegesen egyszerűbb egy költözés, felújítás is.

Ruhákat is érdemes évszakonként szelektálni, amit évekig nem hordtunk, már nem is fogjuk, amibe eddig nem fogytunk bele, már nem fogjuk használni. (Ha lefogyunk azonnal újakat veszünk) Ráadásul kevesebb ruhából könnyebben választunk és öltözünk fel. A gyerekek kevesebb játékkal többet fognak játszani, a bőség zavara csak káoszt okoz.

A „majd még valamire jó lesz” elv nem jó irány, s annyit jelent, hogy soha semmire sem lesz jó, csak lusták vagyunk kidobni. A minimalizálás nemcsak azt jelenti, hogy mindent kidobálunk, hanem azt is, hogy sokkal kevesebb holmit vásárolunk, ezáltal többet spórolunk.

Nem szabad félni az elengedéstől. Ideje elkezdeni megválni mindattól, ami nem ad hozzá az életünkhöz, hanem elvesz és ha megfogadnak egy tanácsot, ez az emberi kapcsolatokra is érvényes.

Ha pótvizsgázik a gyerek…

Több okból is előfordulhat, hogy valakinek osztályozóvizsgát, javítóvizsgát kell tennie, nem feltétlen hanyag volt, lehet, hogy betegség miatt maradt ki sokáig az iskolából, vagy egész más oka van annak, hogy tanév közben nem sikerült valamely tantárgyat kellőképp elsajátítani, az augusztusi pótvizsgákon újra lehetőséget kapnak a diákok. Hogyan készítsük fel a gyereket a pótvizsgára?

Mit üzen a testbeszéd?

Mi is az a testbeszéd? Ha röviden szeretném megfogalmazni, akkor a testbeszéd egy közvetítő tényező az emberi kommunikációban. Nem verbális kommunikáció, mely természetes kísérője a verbális kommunikációnknak, az emberek közötti kapcsolatteremtés egyik formája.

A legjobb természetes szúnyogriasztók

Nyáron mindig meg kell küzdjünk a rovarokkal, különösen a szúnyogok okoznak sok kellemetlenséget.

8 dolog, amit saját kezűleg is elkészíthetsz

Évtizedekkel, századokkal ezelőtt teljesen természetes volt, hogy a mindennapi élethez szükséges „termékeket” otthon készítették el a családok tagjai. Ma már egyszerűen csak levesszük őket a boltok polcairól. De vajon melyek azok a dolgok, ahol „megéri” a bolti verziót lecserélni az otthonira?

Hogyan foglaljuk le a gyerekeinket nyári szünetben?

Három gyerekkel vagyok itthon a nyári szünetben. Szerintem ennyi bevezető a témához pont elég. Elképesztően nehéz feladat a három fiamat szórakoztatni, pláne, ha ezt pénztárcabarát módon szeretném megoldani. Összeállításunkban erre gyűjtöttem tippeket, szerencsére a világháló segít az ötletelésben, én pedig most csokorba szedtem a legjobbakat.