Menü

Mi az a chi futás? – Könyvajánló futóknak

Hogy őszinte legyek, jó pár éve olvastam el először Dreyer Danny - Dreyer Katherine Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz című könyvét, de most újra elővettem, mert edzésmunkáim során aktuálissá vált. Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz – hirdeti a könyv, s mivel elolvastam és kipróbáltam – amennyire a könyv alapján tudtam – ezért úgy gondoltam, megér egy könyvajánlót életmód, sport és számos más hasznos rovatokat felsorakoztató online hasábjainkon. A chi futás a vázizomzatra épít, akárcsak a jóga, a Pilates vagy a Taichi. Miért ajánlják a módszer követői a chi futást?

Mert tökéletes azoknak, akik fogyni vagy erősödni szeretnének, esetleg egy sérülés után kell felépülniük, s számos pozitív hozadékai között olyan dolgok szerepelnek, mint például:

- térdproblémák és izomfájdalmak megelőzése, orvoslása,

- a teli talpon futás természetes hatékonyságának megtapasztalása,

- a sérülésveszély csökkentése,

- a futótechnika átalakítása a könyvben található tízlépéses módszerrel.

A Chi futás kifejezetten a sérülésveszély elkerülésére hívja fel a figyelmet és a megelőzésre épít, megfelelő futótechnika alkalmazásával.

A chi futás gyakorlását úgy kezdjük, hogy függőlegesen állva, felsőtestből előrehajolva felveszünk egy testtartást, amelyben a futást végeznünk kell. Ez a forma tehermentesíti a csípőnket, illetve a lábszárainkat.

Danny Dreyer nagyra becsült futó- és távgyaloglóedző, sikeres ultramaraton-futó, aki korcsoportjában 39 ultramaraton versenyen végzett a dobogón, emellett nemzetközileg elismert előadó, Katherine Dreyer pedig több mint huszonöt éves tapasztalatot szerzett az egészség, személyes fejlődés és a fitnesz területén.

Danny és Katherine Dreyer munkája a „Chi Gyaloglás – Fitneszgyaloglás az életre szóló egészség és energia érdekében” című könyv is, melynek követése és alkalmazása gyorsan formába hozza az embert, javítja a hosszú távú egészséget és lehetőségeket kínál az egészségünk és általános közérzetünk javításához.

Aki térdproblémákkal és izomfájdalmakkal küzd sportolásai során, vagy meg szeretne tapasztalni egy új edzésmódszert, futótechnikát, esetleg a sérülésveszélyt szeretné megelőzni, csökkenteni, annak javasolt elolvasni Dreyer Danny - Dreyer Katherine: „Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz” című könyvét, melynek hatására garantáltan másképp építi fel az edzéseit.

Valóban hatásosak a fekete fogkrémek?

Egyre népszerűbbek a fehérítő fogkrémek, azok közül is leginkább a fekete, aktív szenes verziók, azonban valóban hatásosak?

Tippek a helyes elalvás előtti rutinhoz felnőtteknek

Sokan érzik azt, hogy este nehéz elaludni, valamiért nem komfortos az ágy, nem tudnak ellazulni, cikáznak a gondolatok. Van pár tippünk, amivel ezt könnyebbé tehetjük.

Tavaszi fáradtság? Mutatjuk a megoldást

Nem csak télen, de tavasszal is készülnünk kell az évszakkal járó fáradtságra. Mutatjuk, hogyan kerülhetjük el.

Tanácsok a nyugalmi pulzus csökkentésére

A pulzus, vagyis a percenkénti szívverések száma az általános egészség egyik fontos mutatója. Éppen ezért, ha a normálishoz képest emelkedettebb, az akár betegség, rendellenesség jele is lehet.

Mit csinál egy igazságügyi orvosszakértő?

Az igazságügyi orvostan az orvostudomány olyan szakága, amely részben patológia, részben pedig jogtudomány, éppen emiatt az orvosszakértőnek sokrétű szaktekintélynek kell lennie, hogy munkáját a legkörültekintőbben tudja végezni.