Menü

Mi az a chi futás? – Könyvajánló futóknak

Hogy őszinte legyek, jó pár éve olvastam el először Dreyer Danny - Dreyer Katherine Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz című könyvét, de most újra elővettem, mert edzésmunkáim során aktuálissá vált. Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz – hirdeti a könyv, s mivel elolvastam és kipróbáltam – amennyire a könyv alapján tudtam – ezért úgy gondoltam, megér egy könyvajánlót életmód, sport és számos más hasznos rovatokat felsorakoztató online hasábjainkon. A chi futás a vázizomzatra épít, akárcsak a jóga, a Pilates vagy a Taichi. Miért ajánlják a módszer követői a chi futást?

Mert tökéletes azoknak, akik fogyni vagy erősödni szeretnének, esetleg egy sérülés után kell felépülniük, s számos pozitív hozadékai között olyan dolgok szerepelnek, mint például:

- térdproblémák és izomfájdalmak megelőzése, orvoslása,

- a teli talpon futás természetes hatékonyságának megtapasztalása,

- a sérülésveszély csökkentése,

- a futótechnika átalakítása a könyvben található tízlépéses módszerrel.

A Chi futás kifejezetten a sérülésveszély elkerülésére hívja fel a figyelmet és a megelőzésre épít, megfelelő futótechnika alkalmazásával.

A chi futás gyakorlását úgy kezdjük, hogy függőlegesen állva, felsőtestből előrehajolva felveszünk egy testtartást, amelyben a futást végeznünk kell. Ez a forma tehermentesíti a csípőnket, illetve a lábszárainkat.

Danny Dreyer nagyra becsült futó- és távgyaloglóedző, sikeres ultramaraton-futó, aki korcsoportjában 39 ultramaraton versenyen végzett a dobogón, emellett nemzetközileg elismert előadó, Katherine Dreyer pedig több mint huszonöt éves tapasztalatot szerzett az egészség, személyes fejlődés és a fitnesz területén.

Danny és Katherine Dreyer munkája a „Chi Gyaloglás – Fitneszgyaloglás az életre szóló egészség és energia érdekében” című könyv is, melynek követése és alkalmazása gyorsan formába hozza az embert, javítja a hosszú távú egészséget és lehetőségeket kínál az egészségünk és általános közérzetünk javításához.

Aki térdproblémákkal és izomfájdalmakkal küzd sportolásai során, vagy meg szeretne tapasztalni egy új edzésmódszert, futótechnikát, esetleg a sérülésveszélyt szeretné megelőzni, csökkenteni, annak javasolt elolvasni Dreyer Danny - Dreyer Katherine: „Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz” című könyvét, melynek hatására garantáltan másképp építi fel az edzéseit.

Mit tegyünk villámláskor?

Földünkön naponta nagyjából 45 ezer zivatar és 8 millió villám fordul elő. Az évi hárommilliárd villámcsapás nagyjából háromezer ember életét oltja ki, házakat gyújt fel, és erdőtüzeket okoz. Mit tegyünk, ha villámlik? Ez a fő kérdés és téma mai cikkünkben.

Filmajánló: Elveszett város

Amikor egy háromgyerekes anyuka eljut moziba, (fényévente) akkor annak „nyoma kell, hogy legyen” így, ha a kedves olvasók valami könnyed, hétvégi, vagy hétköznap esti filmre vágynak, engedjék meg, hogy ajánljam Az elveszett város című, 112 perces akciókalandvígjátékot, Sandra Bullock és Channing Tatum főszereplésével!

Tippek a vizsgadrukk leküzdéséhez

A vizsgadrukk az az érzés, amivel előbb-utóbb mindenki találkozik az élete során. Legyen az egy KRESZ-vizsga vagy egy matematika érettségi. Különbözőek vagyunk abban, hogy mennyire izgulunk a vizsgák során. A vizsgadrukk azonban leküzdhető.

Strandolás – Hol, hogyan és mennyiért?

A jó idő eljövetelével egyre többen mehetnek strandolni és napozni akár fürdőkbe, akár a Balatonhoz, vagy éppen más hazai vizekhez is. Ilyenkor minden korosztály kedvelt kikapcsolódása a strandolás, a napozás, sportolás. Ezzel pedig együtt járnak az olyan problémák, mint a hova is menjünk kérdéskör, leégés, hol mit lehet az “úszkáláson” kívül csinálni, drága élelmiszerek a vízparton. Ebben a cikkben azt próbálom megnézni, hogy hol lehet érdemes strandolni, másrészt milyen alapvető problémákkal kell szembenéznünk, mikor strandolásra adjuk a fejünket.

Amit az élelmiszerpazarlás ellen tehetünk…

A világ számos országában éheznek az emberek, másutt meg hatalmas mennyiségű élelmiszer végzi a kukában. Nagyon nagy mértékű probléma az élelmiszerpazarlás manapság. Mit tehetünk ellene?