Menü

Mi az a chi futás? – Könyvajánló futóknak

Hogy őszinte legyek, jó pár éve olvastam el először Dreyer Danny - Dreyer Katherine Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz című könyvét, de most újra elővettem, mert edzésmunkáim során aktuálissá vált. Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz – hirdeti a könyv, s mivel elolvastam és kipróbáltam – amennyire a könyv alapján tudtam – ezért úgy gondoltam, megér egy könyvajánlót életmód, sport és számos más hasznos rovatokat felsorakoztató online hasábjainkon. A chi futás a vázizomzatra épít, akárcsak a jóga, a Pilates vagy a Taichi. Miért ajánlják a módszer követői a chi futást?

Mert tökéletes azoknak, akik fogyni vagy erősödni szeretnének, esetleg egy sérülés után kell felépülniük, s számos pozitív hozadékai között olyan dolgok szerepelnek, mint például:

- térdproblémák és izomfájdalmak megelőzése, orvoslása,

- a teli talpon futás természetes hatékonyságának megtapasztalása,

- a sérülésveszély csökkentése,

- a futótechnika átalakítása a könyvben található tízlépéses módszerrel.

A Chi futás kifejezetten a sérülésveszély elkerülésére hívja fel a figyelmet és a megelőzésre épít, megfelelő futótechnika alkalmazásával.

A chi futás gyakorlását úgy kezdjük, hogy függőlegesen állva, felsőtestből előrehajolva felveszünk egy testtartást, amelyben a futást végeznünk kell. Ez a forma tehermentesíti a csípőnket, illetve a lábszárainkat.

Danny Dreyer nagyra becsült futó- és távgyaloglóedző, sikeres ultramaraton-futó, aki korcsoportjában 39 ultramaraton versenyen végzett a dobogón, emellett nemzetközileg elismert előadó, Katherine Dreyer pedig több mint huszonöt éves tapasztalatot szerzett az egészség, személyes fejlődés és a fitnesz területén.

Danny és Katherine Dreyer munkája a „Chi Gyaloglás – Fitneszgyaloglás az életre szóló egészség és energia érdekében” című könyv is, melynek követése és alkalmazása gyorsan formába hozza az embert, javítja a hosszú távú egészséget és lehetőségeket kínál az egészségünk és általános közérzetünk javításához.

Aki térdproblémákkal és izomfájdalmakkal küzd sportolásai során, vagy meg szeretne tapasztalni egy új edzésmódszert, futótechnikát, esetleg a sérülésveszélyt szeretné megelőzni, csökkenteni, annak javasolt elolvasni Dreyer Danny - Dreyer Katherine: „Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz” című könyvét, melynek hatására garantáltan másképp építi fel az edzéseit.

Út egy párkapcsolat mélyére és tovább

Justine Triet egy roppant érzékeny rendezőnő, akit a párkapcsolatok dinamikája érdekel, azon belül is az emberi ego empátiával való küzdelme. Fiatal életműve megkoronázást nyert az Arany Pálma-díjas, 5 Oscarra jelölt Egy zuhanás anatómiájával, ahol egy gyilkosság kivizsgálásán keresztül ismerhetjük meg egy író házaspár egykori közös életét. Remek színészek, pazar zene, rideg színek és fojtogató bírósági krimi hangulat. Lássuk a részleteket.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?