Menü

Mi az a chi futás? – Könyvajánló futóknak

Hogy őszinte legyek, jó pár éve olvastam el először Dreyer Danny - Dreyer Katherine Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz című könyvét, de most újra elővettem, mert edzésmunkáim során aktuálissá vált. Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz – hirdeti a könyv, s mivel elolvastam és kipróbáltam – amennyire a könyv alapján tudtam – ezért úgy gondoltam, megér egy könyvajánlót életmód, sport és számos más hasznos rovatokat felsorakoztató online hasábjainkon. A chi futás a vázizomzatra épít, akárcsak a jóga, a Pilates vagy a Taichi. Miért ajánlják a módszer követői a chi futást?

Mert tökéletes azoknak, akik fogyni vagy erősödni szeretnének, esetleg egy sérülés után kell felépülniük, s számos pozitív hozadékai között olyan dolgok szerepelnek, mint például:

- térdproblémák és izomfájdalmak megelőzése, orvoslása,

- a teli talpon futás természetes hatékonyságának megtapasztalása,

- a sérülésveszély csökkentése,

- a futótechnika átalakítása a könyvben található tízlépéses módszerrel.

A Chi futás kifejezetten a sérülésveszély elkerülésére hívja fel a figyelmet és a megelőzésre épít, megfelelő futótechnika alkalmazásával.

A chi futás gyakorlását úgy kezdjük, hogy függőlegesen állva, felsőtestből előrehajolva felveszünk egy testtartást, amelyben a futást végeznünk kell. Ez a forma tehermentesíti a csípőnket, illetve a lábszárainkat.

Danny Dreyer nagyra becsült futó- és távgyaloglóedző, sikeres ultramaraton-futó, aki korcsoportjában 39 ultramaraton versenyen végzett a dobogón, emellett nemzetközileg elismert előadó, Katherine Dreyer pedig több mint huszonöt éves tapasztalatot szerzett az egészség, személyes fejlődés és a fitnesz területén.

Danny és Katherine Dreyer munkája a „Chi Gyaloglás – Fitneszgyaloglás az életre szóló egészség és energia érdekében” című könyv is, melynek követése és alkalmazása gyorsan formába hozza az embert, javítja a hosszú távú egészséget és lehetőségeket kínál az egészségünk és általános közérzetünk javításához.

Aki térdproblémákkal és izomfájdalmakkal küzd sportolásai során, vagy meg szeretne tapasztalni egy új edzésmódszert, futótechnikát, esetleg a sérülésveszélyt szeretné megelőzni, csökkenteni, annak javasolt elolvasni Dreyer Danny - Dreyer Katherine: „Chi Futás - Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz” című könyvét, melynek hatására garantáltan másképp építi fel az edzéseit.

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

Hogyan kezdjünk hozzá egy könyv megírásához?

Adódik a kérdés, hogy mi a legnehezebb része egy könyv megírásának: az ötlet, a felépítés, vagy az, hogy minden nap számítógép, és papír előtt ülve írjunk a dolgokról? Az írás mindig egy procedúra, ami – mint minden folyamat – lebontható apróbb lépésekre. Bármilyen bonyolult is egy szöveg megszületése, végső soron szavakon, mondatokon keresztül történik, és felosztható bevezetésre, tárgyalásra, befejezésre. A dolog ennél persze kicsit bonyolultabb, de az alapvető lépések mindig ugyanazok, amelyekről az alábbi cikkben tudhatunk meg részleteket.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.

Közösségi kertek

Szívesen kertészkednél te is, de társasházban élsz? A közösségi kertek többek között erre a problémára kínálnak megoldást azok számára, akik a városban is szeretnének egy kis időt a kertészkedés szépségeivel tölteni.