Mindig van a hűtőben, kívül-belül szépít és emellett nagyon sokoldalú! Mi ez?
- Dátum: 2022.02.21., 21:40
- Martinka Dia
- képek:pixabay.com
- akné, arcradír, ásványi anyag, belül, Candida, depresszió, diéta., egészséges, élelmiszer, emésztés, fehérje, fogyasztás, hűtő, kívül, maszk, nyomelem, pattanás, premenstruáció, sokoldalú, stressz, szépít, szorongás, vegetáriánus, vitamin, zsíros bőr
Nemcsak a kelt tészták elkészítéséhez nélkülözhetetlen, de a fogyasztása az egészségünkre is nagyon jó hatással van, ugyanis meglepően sok benne a vitamin, az ásványi anyag és számos fontos aminosav is található benne, B-vitamin tartalmánál fogva a vegetáriánusok egyik legfontosabb étrend-kiegészítője, arról nem is beszélve, hogy 50 százaléka fehérje, ezért kitűnő fehérjeforrás. Kitalálták milyen élelmiszerről lesz szó?
Tessék kitalálni! A süteménybe kerülve a tészta térfogatát emeli meg, azonban most nem süteményreceptek összetevőjeként szeretnék beszélni róla. E „titkos” élelmiszer a népi gyógyászat szerint az arcbőrnek is jót tesz, előnyös pattanásos bőr esetén, különösen alkalmas az aknés, problémás, zsíros bőr kezelésére. Maszkként vagy arcradírként a következőképp alkalmazhatjuk: ha kitalálták, mely élelmiszerről van szó, csak meleg vízzel vagy joghurttal és egy kis mézzel kell összekeverni, felvinni az arcra, 15 percig rajta hagyni, majd le kell dörzsölni, végül lemosni.
Talán kevesen tudják, hogy fogyasztása jótékony hatással van a hangulatunkra, csökkenti a depresszió és szorongás tüneteit, segít a nyugodtabb alvásban, javítja az étvágyat és javítja a premenstruációs tüneteket.
Segíti az emésztést, különösen a bakteriális fertőzések miatt kialakuló bélpanaszokat gyógyítja, emellett cukorbetegeknek is ajánlott, ugyanis krómot tartalmaz, ami segít a vércukorszint helyreállításában, de a koleszterinszintet is rendbe teszi.
Nagyanyáink bőrápolásra használták előszeretettel, s nyersen is rendszeresen és gyakran fogyasztották. Szerencsére létezik tabletta formájában is, így aki az ízétől nem tud elvonatkoztatni, annak is van megoldás.
Igazi vitaminbomba, hiszen tizenhét féle vitamin van benne. Hatására visszafejlődik a köszvény, szépíti a bőrt, a hajat és a körmöket, szabályozza a koleszterinszintet, segíti az emésztést, csökkenti a stresszt, erősíti a csontokat, jó az immunrendszernek, s még a fogyást is támogatja, ugyanis étkezés előtt egy csipetnyit fogyasztva belőle, étvágycsökkentő hatással bír.
Talán már rég kitalálták, hogy az élesztőről van szó. E drapp színű, frissen rugalmas tapintású, törhető, kenhető, morzsolható jellegzetes ízű és szag élelmiszerünk az élesztő. Számos pozitív tulajdonsága mellett meg kell említeni, hogy a Candida egyik fő tápláléka a cukor és az élesztő, így akik ezzel a betegséggel küzdenek, nekik az első két hétben egy rendkívül szigorú, élesztő- és szénhidrátmentes diétát kell követniük.
Rovarok felhasználása élelmiszerekben

Az Európai Unióban engedélyezetté vált az UV-kezelt rovarpor élelmiszerekben való felhasználása. Vajon akarunk rovarokat enni?
A hipochondria tünetei

A hipochondria egy olyan mentális betegség, amelynél a beteg szinte kényszeresen keresi a szervezetében fellépő kóros elváltozásokat, bebeszél betegségeket, magára ismer különféle egészségügyi problémákban, holott szervi baja általában nincsen.
Mi a hidegterápia és miért olyan népszerű?

A hidegterápia, más néven krioterápia, egy olyan kezelési módszer, amely hideg hőmérséklet alkalmazásával segít csökkenteni a fájdalmat, gyulladást és duzzanatot. A terápia során a test egy részét vagy az egész testet rövid időre nagyon alacsony hőmérsékletnek teszik ki.
Leggyakoribb tünetek, amik arra utalnak, hogy a lelked beteg

Rengeteg olyan tünet jelentkezhet egy ember életében, ami megbetegedésre utal. Sokszor pedig elsőkörben nem feltétlenül a fizikai egészségünk romlik, hanem az már a lelki gondjaink kivetülései.
Az ideális fehérjebevitel

Egyre gyakrabban találkozhatunk az áruházak polcain extra fehérjét tartalmazó termékekkel, azonban tényleg szükséges ezeknek fogyasztása az átlagemberek számára? Vizsgáljuk meg mi is a különbség egy átlag felnőtt és egy sportoló napi fehérjebevitele között.