Menü

A meditáció és naplóírás csodatévő ereje

Tanulmányok kimutatták, hogy a naplózás pozitívan befolyásolhatja egy személy mentális egészségét. Ez azért lehet így, mert lehetővé teszi a számunkra, hogy elkapjunk egy gondolatot, és elidőzzünk felette: körbejárhatjuk, megtudhatjuk, honnan ered, és hogyan befolyásolja a mi, és a körülöttünk lévők életét.

A meditáció számos formája, mint például a mindfulness meditáció, vagy a naplóírás különösen jól működik, mivel az elme a tudatos állapotból egy reflexív, al-tudatos állapotba kerül. Amikor leírjuk a gondolatainkat, érzelmeinket, kevésbé ítéljük el őket. Számos meditatív gyakorlat csak öt percet vesz igénybe. Ez lehet egy séta a parkban, vagy egyszerűen csak az, hogy a légzésünkre koncentrálunk. A meditáció segít bennünket abban, hogy a pillanatban éljünk.

A naplóírási technikák között is sokféle van, keresd meg a hozzád illőt. Sokak számára a tudatos jelenlét valamilyen művészeti tevékenység, írás, vagy fotózás útján is elérhető. Bármi is legyen az, neked is meg kell találnod azt a különleges helyet, ahol érzelmi, és mentális poggyászodat le tudod tenni, meg tudod vizsgálni, a felesleges súlyokat el tudod hagyni, és végre hálatelt életet tudsz élni.

Ne elégedj meg egy-egy élménnyel, amelyért hálás lehetsz, éld le az egész életed hálával a szívedben! A kulcs az, hogy átérezd: minden pillanat ajándék az életedben. Semmi biztosíték arra, hogy lesz még következő. Az életed az összes pillanatával együtt ajándékba kaptad, és ezek ezernyi lehetőséget rejtenek magukban. Ragadd meg hát a lehetőségeidet, és élj hálás életet! Persze a pillanat adta lehetőségeket ki is lehet hagyni, el lehet tékozolni, de tudnod kell, hogy ez a kulcs a boldogságodhoz.

"Kizárt, hogy mindenért hálás tudjak lenni!"
Igen, igazad van. Egy seregnyi dolog van, amiért nem tudsz az lenni. Ilyen az erőszak, a háború, az elnyomás, a kizsákmányolás, egy haláleset, vagy a hűtlenség.

A legtöbb dolog viszont, amivel az adott pillanatban szembekerülünk, nem olyan rossz, mint amilyennek tűnik. Sőt, többnyire még lehetőséged is van rá, hogy megváltoztasd a dolgok menetét. Ahelyett viszont, hogy élveznénk az életet, a lehetőséget, csak simán átrohanunk rajta, és nem vesszük észre a lehetőségeket. Ha problémád, nehézséged van, az egy lehetőség a számodra arra, hogy megtanulhass belőle valamit, legyen az bármilyen fájdalmas is. A legtöbb híres ember, sztár azért került oda, ahol most van, mert türelmes volt, és kiállt azért, amiről meg van győződve. Az útjuk során érték őket fájdalmak, de türelmesek voltak, és küzdöttek. Újra és újra megragadták az eléjük tornyosuló lehetőségeket, és így most bőséggel teli életet élhetnek. Szeretnéd te is követni a példájukat?

"Hogyan élhetek hálával teli életet?"
A kérdés teljesen jogos. A lényeg az, hogy ne vágtázz át az életeden, hanem állj meg olykor, nézz körül, és csak aztán menj tovább. Fontos, hogy csendesedj el néha, és hogy legyenek STOP táblák az életedben. Amikor szétnézel, akkor kapcsold be minden érzékszervedet, és élvezd, amit az élettől kaptál. Ha így teszel, rá fogsz jönni, hogy mennyire csodálatos életed van.

"A hála a nemes lélek jele" Aiszóposz

Menj, azaz tegyél valamit másokért. Ez a leginkább boldogító dolog. Ha tehát megállsz, körülnézel, és látsz olyan lehetőséget, amelyet megragadva valakit boldoggá tehetsz, legyél kreatív, és tedd meg.

Mikortól válik mániává az egészséges élet?

A csapból is az életmódváltás folyik, mikor melyik diétát, milyen vitamint, milyen fajta edzést heti hány alkalommal végezzünk, milyen étrend-kiegészítőket vásároljunk, melyik a legjobb étrend, időszakos böjt vagy ketogén, paleo vagy vegán és még sorolhatnám.

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

Hogyan kezdjünk hozzá egy könyv megírásához?

Adódik a kérdés, hogy mi a legnehezebb része egy könyv megírásának: az ötlet, a felépítés, vagy az, hogy minden nap számítógép, és papír előtt ülve írjunk a dolgokról? Az írás mindig egy procedúra, ami – mint minden folyamat – lebontható apróbb lépésekre. Bármilyen bonyolult is egy szöveg megszületése, végső soron szavakon, mondatokon keresztül történik, és felosztható bevezetésre, tárgyalásra, befejezésre. A dolog ennél persze kicsit bonyolultabb, de az alapvető lépések mindig ugyanazok, amelyekről az alábbi cikkben tudhatunk meg részleteket.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.