Menü

Erre figyelj a lakásodban, ha elutazol!

Nagyon kellemetlen arra hazaérni egy nyaralásból, utazásból, hogy például égve hagytuk egy hete a villanyt, vagy nem vittük ki a szemetet, esetleg, hogy nem gondoltunk a virágok locsolására. Néhány kellemetlenséget megelőzhetünk, ha észben tartunk néhány apróságot, amire figyelni kell.

Az biztos, hogy amire senki nem akar hazaérni, azok a kellemetlen, néha akár sokkoló helyzetek egy része megelőzhető. Sajnos nem minden, hiszen távollétünkben is történhet egy káreset, csőtörés, beázás, sajnálatos módon bekövetkezhet egy tűzeset, melyekre nem tudunk felkészülni előre, azonban jónéhány eshetőségre gondolhatunk elutazás előtt.

Kellemetlen azzal szembesülni, hogy elfelejtettünk lekapcsolni egy lámpát. Természetesen ez közel sem jár akkora kárral, költséggel, mint egy fent említett káreset, de azért egy ilyen apróság is meg tudja dobni a villanyszámlát.

Mozgás érzékelős lámpák segíthetnek, de az is, ha körültekintően hagyjuk el a lakást.

Virágok locsolása…

Ha erre a feladatra megkérsz egy szomszédot, valószínűleg nem fogadnak elhervadt növények, amint belépsz az otthonodba. Apróságnak tűnik, de mégis figyelni kell rá.

Orrfacsaró élmény lehet arra hazaérkezni, hogy nem vittük ki a szemetet, ez egy pelenkás kisgyerekes családnál hatványozódik. A megoldás természetesen egy alapos szellőztetés és a szemét azonnali kivitele, de még jobb megelőzni ezt a problémát.

A mosogatóban hagyott mosatlan edény is hasonló „élményekkel” jár.

Természetesen érthető, hogy egy nyaralásra készülve, nem a takarítás az elsődleges dolog, viszont mennyivel jobb érzés hazaérkezni egy tiszta otthonba és megpihenni a kanapén, mint hazaesni egy rendetlen lakásba, ahol minden csupa kosz és tele a konyha mosatlan edénnyel. Nincs szükség túl nagy takarításra, nem kell fényesre törölni a házat, elég egy elpakolás, elmosogatás, szemétkivitel és esetleg egy gyors felmosás, vagy felseprés.

A takarítás mellett hűtőnk kiürítése is egy nagyon fontos és előrelátó feladat. A romlandó ételeket el kell fogyasztanunk indulás előtt, vagy lefagyasztanunk, netán kidobnunk, de amit lehet, azt magunkkal is vihetjük például egy-egy szendvics formájában.

Kedves gesztus felkeresni egy ételgyűjtő dobozt és odatenni a megmaradt ételt.

Mielőtt elhagyjuk a házat, áramtalanítsunk, zárjuk el a vizet, vegyük le a fűtést, állítsuk be a termosztátot, csökkentsük a tűzveszély lehetőségét, törekedjünk energiatakarékosságra.

Ha bizonyos dolgokban segítséget kell kérjünk (pl. virágok öntözése, posta, csomagok átvétele) akkor kérjük meg a szomszédunkat, vagy egy barátunkat, rokonunkat, biztosan lesz, aki szívesen segít ebben. Kedvességüket ne felejtsük el meghálálni egy-egy szuvenírrel, biztosan jól fog esni nekik.

Nem árt, ha utazásunk előtt mindent kézben tartunk, így otthonunkat is úgy hagyjuk ott, hogy nyugodtan tudjunk pihenni.

Egy utazás mindenki számára előkészületeket igényel, hiszen a bepakolás, csomagolás, biztosítások megkötése mellett arra is gondolni kell, hogy az otthonunkat rendben hagyjuk itt, így biztosan nem ér kellemetlen meglepetés, amikor hazaérkezünk.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?