Menü

Tavasz a konyhában

Hamarosan remélhetőleg már nem csak a naptár, hanem az időjárás szerint is beköszönt a tavasz, s hozza magával a jóidőt, a színeket, az aktív szabadtéri időszakot! Vajon, hogy mutatkozhat meg az otthonunkban, a konyhánkban, hogy eljött a tavasz?

Ha a hőmérő is a tavasz érkezését mutatja, akkor itt az ideje a konyha tavaszi felfrissítésének, hiszen egy szemet gyönyörködtető, virágos-világos, tavaszias, meghitt konyhában egész máshogy ízlik a reggeli kávé.

Az első mielőtt ennek a feladatnak nekilátunk, a rendrakás, a nagytakarítás, a függönyök napfényillatúra mosása, az ablakok csillogóvá törlése. A meleg és bekuckózott télies hangulatot felváltjuk a napfényre, a színekre, a világos reggelekre, a tavaszi kabátra, az átmeneti cipőkre.

Amúgy sem árt egy szelektálással kezdeni, a kamra kapjon egy új kinézetet, rendszerezzünk, törölgessünk le, ragyogjanak az üvegek, tálak, dobozok.

Elő a növényekkel!

Az igazi tavaszi hangulat legfőbb megteremtői a növények, melyek nagyszerűen feldobják a konyhát, és rengeteg mutatós fajta kapható, bátran vásároljunk fűszernövényeket is, s ne csak dekoráció céljából, hanem fogyasszuk is őket!

A konyhaablakban jól mutatnak a fűszernövények.

Ne féljünk nekiállni saját kezűleg elkészíteni egy-egy tavaszi dekorációt. Nagyon könnyen dekoratív és hangulatos tavaszias díszeket alkothatunk, mely elkészítése is maga már egy kikapcsolódás, a netről számos ötletet elleshetünk.

Nem mondom, hogy fessük át a bútorokat, de lecserélhetjük a vázákat, kaspókat, vehetünk egy-egy új bögrét, egy szép virágtartót, vidám asztaldíszt.

A tavaszi hangulatot nem csak kertünkbe vagy a konyhánkba, hanem az egész lakásunkba, előszobánkba, nappalinkba is be tudjuk becsempészni, fontos, hogy ott teremtsük meg leginkább, ahol szívesen összegyűlik a család.

Egy terítő, egy új függöny, egy új ajtódísz néhány kiegészítővel, gyümölcsöstálakkal párosítva, egy váza friss vágott virág társaságában egészen már hangulatot fog hozni a térbe.

Az illóolajos téli estéket felválthatja - legalábbis nálunk most előkerült – egy diffúzor, vagy egy zacskó potpurri, illatosító.

Számomra a legjobb egy ilyen gyönyörűen megkomponált tavaszi konyhában az illatos, gőzölgő lattém, amit a gyerekeim is hagynak mondjuk nyugodtan elkortyolni.

Ahhoz, hogy komplett és teljes újjászületésről beszélhessünk, a környezetünk mellett magunkra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Foglalkozzunk magunkkal is, variáljuk át a ruhatárat, étkezzünk színesen, öltözzünk vidáman, rétegesen, használjunk bátran színeket!

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?