Menü

Tavasz a konyhában

Hamarosan remélhetőleg már nem csak a naptár, hanem az időjárás szerint is beköszönt a tavasz, s hozza magával a jóidőt, a színeket, az aktív szabadtéri időszakot! Vajon, hogy mutatkozhat meg az otthonunkban, a konyhánkban, hogy eljött a tavasz?

Ha a hőmérő is a tavasz érkezését mutatja, akkor itt az ideje a konyha tavaszi felfrissítésének, hiszen egy szemet gyönyörködtető, virágos-világos, tavaszias, meghitt konyhában egész máshogy ízlik a reggeli kávé.

Az első mielőtt ennek a feladatnak nekilátunk, a rendrakás, a nagytakarítás, a függönyök napfényillatúra mosása, az ablakok csillogóvá törlése. A meleg és bekuckózott télies hangulatot felváltjuk a napfényre, a színekre, a világos reggelekre, a tavaszi kabátra, az átmeneti cipőkre.

Amúgy sem árt egy szelektálással kezdeni, a kamra kapjon egy új kinézetet, rendszerezzünk, törölgessünk le, ragyogjanak az üvegek, tálak, dobozok.

Elő a növényekkel!

Az igazi tavaszi hangulat legfőbb megteremtői a növények, melyek nagyszerűen feldobják a konyhát, és rengeteg mutatós fajta kapható, bátran vásároljunk fűszernövényeket is, s ne csak dekoráció céljából, hanem fogyasszuk is őket!

A konyhaablakban jól mutatnak a fűszernövények.

Ne féljünk nekiállni saját kezűleg elkészíteni egy-egy tavaszi dekorációt. Nagyon könnyen dekoratív és hangulatos tavaszias díszeket alkothatunk, mely elkészítése is maga már egy kikapcsolódás, a netről számos ötletet elleshetünk.

Nem mondom, hogy fessük át a bútorokat, de lecserélhetjük a vázákat, kaspókat, vehetünk egy-egy új bögrét, egy szép virágtartót, vidám asztaldíszt.

A tavaszi hangulatot nem csak kertünkbe vagy a konyhánkba, hanem az egész lakásunkba, előszobánkba, nappalinkba is be tudjuk becsempészni, fontos, hogy ott teremtsük meg leginkább, ahol szívesen összegyűlik a család.

Egy terítő, egy új függöny, egy új ajtódísz néhány kiegészítővel, gyümölcsöstálakkal párosítva, egy váza friss vágott virág társaságában egészen már hangulatot fog hozni a térbe.

Az illóolajos téli estéket felválthatja - legalábbis nálunk most előkerült – egy diffúzor, vagy egy zacskó potpurri, illatosító.

Számomra a legjobb egy ilyen gyönyörűen megkomponált tavaszi konyhában az illatos, gőzölgő lattém, amit a gyerekeim is hagynak mondjuk nyugodtan elkortyolni.

Ahhoz, hogy komplett és teljes újjászületésről beszélhessünk, a környezetünk mellett magunkra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Foglalkozzunk magunkkal is, variáljuk át a ruhatárat, étkezzünk színesen, öltözzünk vidáman, rétegesen, használjunk bátran színeket!

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.