Menü

Stresszmentes otthon

Első gondolatom az volt, hogy azért fontos ez a téma, hogy a munkahelyi elvásárok, a zajos iroda, a lármás iskola és óvoda, a levegőtlen edzőterem, a zsúfolt parkolók, a hétköznapi rohanás után legalább az otthonunk a nyugalom szigete lehessen. Hogyan lesz harmonikus otthon a lakásból, mi kell hozzá és hogy lehet kellemes a légkör számunkra? Íme néhány tanács, hogy a béke szigetére érhessünk haza.

Gondoljuk át, hogy számunkra mitől lesz otthon egy lakásból? Mi kell ehhez, melyek azok a színek, formák, bútorok, textilek, anyagok, amelyek segítenek a pihentető otthonlétben. Az otthonunk soha nem lehet egy újabb stresszfaktor.

Elsőként azzal kezdem, ami véleményem szerint az egyik legfontosabb és magam is alkalmazom. Tisztítás. Tértisztítás. Erről már írtunk korábban az oldalon, nagyon fontos a zsúfoltságot megszüntetni, óriási teret nyerünk, fellélegezhetünk. Dobjuk ki a kacatokat, a poros megfakult emlékeket, ajándékozzuk el rászorulóknak az ezer éve nem hordott ruhákat, ki a száraz virágokkal, az unalmas dekorkütyük tömkelegével, a sok évvel ezelőtti számlákkal, blokkokkal, mozijeggyel, az előszobában lógó 5 pulóverrel, a gyerekek törött kisautóival. Nyerjünk teret, kapjunk levegőt!

A kacatok lomtalanítása utána a lelki megtisztulás következik, melytől otthonunkban a lehető legjobban és legnagyobb nyugalomban érezhetjük magunkat. Egyszerű a képlet, olyan tevékenységeket végezzünk otthon, amitől megnyugszunk. Gyertyagyújtás, jóga, meditáció. Nekem a torna, neked a zenehallgatás, neki a főzés vagy sütés, de lehet másnak az olvasás, vagy épp ez mind így ebben a sorrendben.

Növények! A légtisztításban hatalmas szerepük van, bizonyítottan hangulatjavítók, s csak egy kis vízre, napfényre és szeretetre van szükségük.

Színek! Aki szereti a kéket, az most örülhet, hiszen ez a szín állítólag csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget. Díszítsünk, fessünk kékkel! Tegyünk minden szoba dekorációjába, hangulatába, színvilágába egy kis kéket. Lehet az a fal színe, vagy csak az egyik fal színe, a függöny, egy párna, egy takaró, egy váza.

Fény! Fény! Fény! Világos otthonra van szükség, fehér színekkel, világos árnyalatokkal, sok fénnyel, nagy ablakokkal! Tágítják a teret, harmonikussá teszik az otthonunkat, megnyugtatja a lelket!

Lakberendezzünk a feng shui erejével! Az ősi kínai térrendező tudomány hatásáról is találnak cikket lapunk hasábjain, érdemes utánakeresniük, nagyon sok ötlettel szolgáltunk a témában! Könnyen megvalósítható tippekkel és kézzelfogható tanácsokkal látjuk el a kedves olvasókat, hogy kihasználhassák a feng shui erejét! Kiváló stresszűző!

A rohanó napjaink miatt különösen fontos, hogy otthon ki tudjunk kapcsolódni, és relaxálhassunk. Az otthonunk a nyugalom szigeteként segíthet a napi felgyülemlett feszültség levezetésében, az ellazulásban, a kikapcsolódásban. A legfontosabb pedig, hogy ezt olyan emberekkel, családtagokkal, barátokkal oszthassuk meg, akikkel minőségi időt tölthetünk és valóban stresszmentes, boldog életet élhetünk.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.