Menü

Stresszmentes otthon

Első gondolatom az volt, hogy azért fontos ez a téma, hogy a munkahelyi elvásárok, a zajos iroda, a lármás iskola és óvoda, a levegőtlen edzőterem, a zsúfolt parkolók, a hétköznapi rohanás után legalább az otthonunk a nyugalom szigete lehessen. Hogyan lesz harmonikus otthon a lakásból, mi kell hozzá és hogy lehet kellemes a légkör számunkra? Íme néhány tanács, hogy a béke szigetére érhessünk haza.

Gondoljuk át, hogy számunkra mitől lesz otthon egy lakásból? Mi kell ehhez, melyek azok a színek, formák, bútorok, textilek, anyagok, amelyek segítenek a pihentető otthonlétben. Az otthonunk soha nem lehet egy újabb stresszfaktor.

Elsőként azzal kezdem, ami véleményem szerint az egyik legfontosabb és magam is alkalmazom. Tisztítás. Tértisztítás. Erről már írtunk korábban az oldalon, nagyon fontos a zsúfoltságot megszüntetni, óriási teret nyerünk, fellélegezhetünk. Dobjuk ki a kacatokat, a poros megfakult emlékeket, ajándékozzuk el rászorulóknak az ezer éve nem hordott ruhákat, ki a száraz virágokkal, az unalmas dekorkütyük tömkelegével, a sok évvel ezelőtti számlákkal, blokkokkal, mozijeggyel, az előszobában lógó 5 pulóverrel, a gyerekek törött kisautóival. Nyerjünk teret, kapjunk levegőt!

A kacatok lomtalanítása utána a lelki megtisztulás következik, melytől otthonunkban a lehető legjobban és legnagyobb nyugalomban érezhetjük magunkat. Egyszerű a képlet, olyan tevékenységeket végezzünk otthon, amitől megnyugszunk. Gyertyagyújtás, jóga, meditáció. Nekem a torna, neked a zenehallgatás, neki a főzés vagy sütés, de lehet másnak az olvasás, vagy épp ez mind így ebben a sorrendben.

Növények! A légtisztításban hatalmas szerepük van, bizonyítottan hangulatjavítók, s csak egy kis vízre, napfényre és szeretetre van szükségük.

Színek! Aki szereti a kéket, az most örülhet, hiszen ez a szín állítólag csökkenti a stresszt, oldja a feszültséget. Díszítsünk, fessünk kékkel! Tegyünk minden szoba dekorációjába, hangulatába, színvilágába egy kis kéket. Lehet az a fal színe, vagy csak az egyik fal színe, a függöny, egy párna, egy takaró, egy váza.

Fény! Fény! Fény! Világos otthonra van szükség, fehér színekkel, világos árnyalatokkal, sok fénnyel, nagy ablakokkal! Tágítják a teret, harmonikussá teszik az otthonunkat, megnyugtatja a lelket!

Lakberendezzünk a feng shui erejével! Az ősi kínai térrendező tudomány hatásáról is találnak cikket lapunk hasábjain, érdemes utánakeresniük, nagyon sok ötlettel szolgáltunk a témában! Könnyen megvalósítható tippekkel és kézzelfogható tanácsokkal látjuk el a kedves olvasókat, hogy kihasználhassák a feng shui erejét! Kiváló stresszűző!

A rohanó napjaink miatt különösen fontos, hogy otthon ki tudjunk kapcsolódni, és relaxálhassunk. Az otthonunk a nyugalom szigeteként segíthet a napi felgyülemlett feszültség levezetésében, az ellazulásban, a kikapcsolódásban. A legfontosabb pedig, hogy ezt olyan emberekkel, családtagokkal, barátokkal oszthassuk meg, akikkel minőségi időt tölthetünk és valóban stresszmentes, boldog életet élhetünk.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?