Menü

A kávé hizlal? Avagy a kávé és a diéta

Természetesen a kérdésre a válasz nem olyan egyszerű. Milyen kávé, mivel isszuk, mennyit iszunk…Egy üres presszó nem annyi kalória, mint egy tejszínhabos, cukros frappé, mely épp 470 kalóriával több, mint tej és cukor nélküli fekete társa.

Az igaz, hogy a kalóriákat meginni is lehet, nemcsak megenni, s számtalan ital rejt rengeteg cukrot, gondoljunk csak a cukorral teletömött rostos vagy szénsavas üdítőitalokra, kalóriadús zacskós levesekre, cukros teákra, kakaóra, cukros tejeskávéra, szörpökre, különféle alkoholokra, szirupos koktélokra, s még sorolhatnám.

Még a 100%-os narancslé is hizlal, bár egészségesnek tűnik, sok cukrot és kalóriát tartalmaz.

A kávézás, mint olyan, nem ellensége a diétának, fogyókúrának csak nem mindegy, hogy az élénkítőnek szánt italt hogyan fogyasztjuk.

Szirup és tejszínhab nélkül szinte alig tartalmaz kalóriát. Olyan, mint a saláta. Aki szeretné megtudni, hogyan hizlalhat egy saláta, az tegyen rá mindenféle zsíros, cukros öntetet, s máris sokszorosát viszi be a kalóriáknak, pedig „csak” saláta.

Ha egy csokiöntettel, kekszdarabokkal és tejszínhabbal tálalt csábító frappé bűnbe visz, akkor sajnos többletkalóriákkal számoljunk, a napi kalóriaszükséglet harmadával… az szinte egy főétkezés. Ha ehhez nem társul hozzá az a napi aktivitás, sport és mozgás, amely elégetné, akkor bizony többletként járul hozzá a napi bevitt cukor, zsír és kalóriaszámhoz.

Attól mert folyékony kalória, még ugyanúgy tönkreteszi a diétát.

Ha a kávét teljes zsíros tejjel, cukorral, vagy mézzel (esetleg még némi rágcsálnivalóval, nassolnivalóval) fogyasztjuk, akkor vagy az edzések számát és/vagy időtartamát kell növeljük, vagy térjünk át a fekete presszókávéra, üres teára, mely nem hagy nyomot az alakunkon.

Ha valaki nem tudja üresen meginni, arra is van megoldás. A kalóriamentes, természetes édesítőszerek, növényi tejek ekkor remek választásnak bizonyulnak.

Mivel a kávénak köztudottan savasító hatása van, érdemes lúgosító ételekben gazdag étrendet követni, s fontos napi két liter folyadékot inni, ezáltal a kávé kifejtheti méregtelenítő, vízhajtó hatását.

A legtöbb embernek a reggeli kávé olyan, mint a fogmosás, a reggeli rutin része. Én is ilyen vagyok, nagyon szeretek kávézni, azonban egy fogyókúra alatt mérlegelni kell, milyen ízesítés fér bele, s el kell fogadni, hogy bizonyos speciális diéták tiltják a koffein, a kávé fogyasztását. A legtöbb esetben azonban - ha feketén fogyasztjuk minden nélkül-, nemhogy nem hizlal, de – megfelelő folyadékbevitel mellett - még a zsírégetést is beindíthatja a szervezetünkben.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.