Menü

A vonzalom legbiztosabb jelei

Testünk öntudatlanul jelzéseket küld mások felé, így a vonzalomnak is van pár egyértelmű jele. A testbeszéd megfigyelése a legizgalmasabb játék az ismerkedés időszakában. Ha ezeket tapasztalod a kiszemelteden, akkor egészen biztosan tetszel neki.

Lopott pillantások és szemkontaktus

A szemek nem csalnak. Őrületesen izgalmas tud lenni egy-egy sokat sejtető pillantás. Nemtől és kortól függetlenül belebizsereg az ember a szemek játékába.
A kacérkodás egyik legősibb eszköze a sejtelmes pillantás, a szemkontaktus felvétele. Egy-egy vérpezsdítő szemezésre már önmagában is élmény.
A nők pupillája az intim pillantások során kitágul, ami felkelti a férfiak érdeklődését. Biológiailag kódolt reakciók ezek, amik az ismerkedés előszobái lehetnek.

Sejtelmes mosoly
A legegyértelműbb jelzések egyike az öntudatlanul mosolyra húzódó száj. A másik látványa olyan reakciókat szül, amiket nehéz lenne szabályozni. Ha nagyon tetszik neked valaki, akkor a bizsergető érzéstől is elmosolyodhatsz. A mosoly szabad utat jelez a másiknak, zöld jelzés a közeledéshez. A jókedv, az életvidámság is sugárzik az őszintén, jóízűen nevető emberből, ami kellemes közös élményeket sejtet.

Hátraszegett fej
A nyak szabadon hagyása és a fej hátraszegése a teljes ellazulás állapotát jelezheti. A nemi vágyat is felkorbácsolhatja ez a gesztus, hiszen azt üzenheti a flörtölés közben, hogy az illető elcsábult, egy csókra is vevő lenne.

Tárgyak babrálása
A számodra vonzó ember közelében lenni meglehetősen zavarba ejtő, ezért mindenféle tárgyat előszeretettel fogdosol, babrálsz. Piszkálod a felsődet, az ujjaidat húzogatod a poharadon. Ismerős jelenetek? A nők és a férfiak is kényszeres tárgy piszkálgatásba kezdhetnek a meghódítani vágyott illető közelében. A kocsikulcs, az öngyújtó morzsolgatása a jelképes birtoklásnak felel meg.

Beszédes lábfejek

A lábfejek állásából könnyen észre lehet venni, hogy két ember egymásra hangolódott. A férfi a számára vonzó nő felé fordítja a lábfejét. Még akkor is ezt teszi, ha éppen nem vele beszélget, csak a közelében van. Érdemes radarozni, hogy kinek, hogy áll a lába, mert meglehetősen beszédes az asztal alatt megbúvó cipők pozíciója.
A tükörkép-állás azt jelzi, hogy a felek felvették egymás testhelyzetét, pózát, kialakult az összhang. Ha a kiszemelted felveszi a te testtartásodat, biztos lehetsz benne, hogy jól érzi magát a társaságodban.

Mit árulnak el rólunk a szorongásaink?

A szorongás nem kellemes az ember számára. Előfordulhat, hogy ez az érzelem szolgál minket és ébren tartja az érzékeinket – ettől nem kell megijedni, ez teljesen természetes. Ha azonban a szorongás állandósul, a forrását nem lehet beazonosítani, ráadásul átveszi az uralmat az életünk felett, nem árt jobban odafigyelni rá. Ne éljen együtt vele! Kérj segítséget!

A bántalmazó kapcsolat korai jelei

A párkapcsolati erőszak az egyik legsúlyosabb probléma ma Magyarországon, és kívülállókban mindig felmerül a kérdés, hogy az áldozat vajon miért nem vette észre korábban, hogy valójában milyen az a kapcsolat, amelyben él.

A manipulátorok hálójában

Negatív szokásaink és berögződött magatartásformáink alapja a destruktív kritika. Az a fajta kritizálás, amelyet gyerekkorunkból hozunk. A felnőttkori viselkedés, a szellemi betegségek, a gyerekkori traumák feldolgozatlansága, az önkorlátozó hiedelmek, a belső gátak nagy része mind a gyerekkorból származik, hiszen ezek azok az évek, amikor kiépülnek a személyiségünk alapjai, a gondolkodásunk és az értékrendünk.

Tulajdonságok, amelyek vonzzák a nárcisztikus személyeket

A nárcisztikusokat magabiztosságuknak, lehengerlő személyiségüknek köszönhetően sokan vonzónak találják, ők azonban nagyon is megválogatják azt, hogy kivel alakítanak ki párkapcsolatot.

A betegségtudat pszichológiája II.

Sokunk megfigyelhette, hogy nap mint nap számos testi és lelki tünetet is megtapasztalhatunk magunkon egészségünkkel kapcsolatban. Nem mindegy, hogy ezeket a jelzéseket hogyan értelmezzük, interpretáljuk önmagunk számára. Bizonyos általunk megtapasztalt problémákat képesek vagyunk felnagyítani, vagy éppen teljesen elnyomjuk magunkban azokat.