Menü

A vonzalom legbiztosabb jelei

Testünk öntudatlanul jelzéseket küld mások felé, így a vonzalomnak is van pár egyértelmű jele. A testbeszéd megfigyelése a legizgalmasabb játék az ismerkedés időszakában. Ha ezeket tapasztalod a kiszemelteden, akkor egészen biztosan tetszel neki.

Lopott pillantások és szemkontaktus

A szemek nem csalnak. Őrületesen izgalmas tud lenni egy-egy sokat sejtető pillantás. Nemtől és kortól függetlenül belebizsereg az ember a szemek játékába.
A kacérkodás egyik legősibb eszköze a sejtelmes pillantás, a szemkontaktus felvétele. Egy-egy vérpezsdítő szemezésre már önmagában is élmény.
A nők pupillája az intim pillantások során kitágul, ami felkelti a férfiak érdeklődését. Biológiailag kódolt reakciók ezek, amik az ismerkedés előszobái lehetnek.

Sejtelmes mosoly
A legegyértelműbb jelzések egyike az öntudatlanul mosolyra húzódó száj. A másik látványa olyan reakciókat szül, amiket nehéz lenne szabályozni. Ha nagyon tetszik neked valaki, akkor a bizsergető érzéstől is elmosolyodhatsz. A mosoly szabad utat jelez a másiknak, zöld jelzés a közeledéshez. A jókedv, az életvidámság is sugárzik az őszintén, jóízűen nevető emberből, ami kellemes közös élményeket sejtet.

Hátraszegett fej
A nyak szabadon hagyása és a fej hátraszegése a teljes ellazulás állapotát jelezheti. A nemi vágyat is felkorbácsolhatja ez a gesztus, hiszen azt üzenheti a flörtölés közben, hogy az illető elcsábult, egy csókra is vevő lenne.

Tárgyak babrálása
A számodra vonzó ember közelében lenni meglehetősen zavarba ejtő, ezért mindenféle tárgyat előszeretettel fogdosol, babrálsz. Piszkálod a felsődet, az ujjaidat húzogatod a poharadon. Ismerős jelenetek? A nők és a férfiak is kényszeres tárgy piszkálgatásba kezdhetnek a meghódítani vágyott illető közelében. A kocsikulcs, az öngyújtó morzsolgatása a jelképes birtoklásnak felel meg.

Beszédes lábfejek

A lábfejek állásából könnyen észre lehet venni, hogy két ember egymásra hangolódott. A férfi a számára vonzó nő felé fordítja a lábfejét. Még akkor is ezt teszi, ha éppen nem vele beszélget, csak a közelében van. Érdemes radarozni, hogy kinek, hogy áll a lába, mert meglehetősen beszédes az asztal alatt megbúvó cipők pozíciója.
A tükörkép-állás azt jelzi, hogy a felek felvették egymás testhelyzetét, pózát, kialakult az összhang. Ha a kiszemelted felveszi a te testtartásodat, biztos lehetsz benne, hogy jól érzi magát a társaságodban.

Milyen a reziliens személyiség és mit tanulhatunk tőlük?

A reziliens ember egy rugalmasan alkalmazkodni tudó ember, aki jól reagál az élet kihívásaira, nem sajnálja magát, nem omlik össze, hamar talpra áll. Mentálisan erős, egyensúlyban van a mentális és érzelmi egyensúlya, amelyet nehéz időszakokban meg tud tartani. Mit tehetünk, hogy ilyenné váljunk?

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

A mérgező kapcsolat jelei

Természetesen nincs ilyen. Mindenkiben vannak hibák, és olyan viselkedésformái, amivel kiborítja a másikat. Ennek ellenére jó párkapcsolatban élni azt jelenti, hogy biztonságban vagy, önmagad lehetsz, boldognak érzed magad, a párod tisztel, törődik veled, és vigyáz rád. Ha azonban mérgező párkapcsolatban élsz, akkor ehelyett sokszor érzed magad kimerültnek, kihasználnak, értéktelennek.

Kommunikációs problémák fajtái

Az önérvényesítés mindenkiben ott van: van, aki erőszakosan nyomul, van, aki érzelmi zsarolást alkalmaz, vagy manipulatív eszközökkel él, hogy elérje célját.

Az énerő miértje és fejlesztése

Az életben számos olyan kérdés van miszerint: milyen tulajdonságokat szeretünk leginkább magunkban? Mely képességeinkre támaszkodhatunk a nehéz helyzetekben? Úgymond mindenki életében vannak krízisek, mélypontok, amelyekkel akkor is meg kell küzdeni, ha az számunkra nem komfortos. Ehhez a küzdéshez énerőre van szükség, amelyet leggyakrabban a múltbéli helyzetekből, és tapasztalatokból merítünk. Ebben a cikkben arra kaphatunk választ, hogy miből táplálkozhat a belső énünk, vagyis miből meríthetünk erőt a mindennapi stresszhelyzetekkel való megküzdéshez.