Menü

A vonzalom legbiztosabb jelei

Testünk öntudatlanul jelzéseket küld mások felé, így a vonzalomnak is van pár egyértelmű jele. A testbeszéd megfigyelése a legizgalmasabb játék az ismerkedés időszakában. Ha ezeket tapasztalod a kiszemelteden, akkor egészen biztosan tetszel neki.

Lopott pillantások és szemkontaktus

A szemek nem csalnak. Őrületesen izgalmas tud lenni egy-egy sokat sejtető pillantás. Nemtől és kortól függetlenül belebizsereg az ember a szemek játékába.
A kacérkodás egyik legősibb eszköze a sejtelmes pillantás, a szemkontaktus felvétele. Egy-egy vérpezsdítő szemezésre már önmagában is élmény.
A nők pupillája az intim pillantások során kitágul, ami felkelti a férfiak érdeklődését. Biológiailag kódolt reakciók ezek, amik az ismerkedés előszobái lehetnek.

Sejtelmes mosoly
A legegyértelműbb jelzések egyike az öntudatlanul mosolyra húzódó száj. A másik látványa olyan reakciókat szül, amiket nehéz lenne szabályozni. Ha nagyon tetszik neked valaki, akkor a bizsergető érzéstől is elmosolyodhatsz. A mosoly szabad utat jelez a másiknak, zöld jelzés a közeledéshez. A jókedv, az életvidámság is sugárzik az őszintén, jóízűen nevető emberből, ami kellemes közös élményeket sejtet.

Hátraszegett fej
A nyak szabadon hagyása és a fej hátraszegése a teljes ellazulás állapotát jelezheti. A nemi vágyat is felkorbácsolhatja ez a gesztus, hiszen azt üzenheti a flörtölés közben, hogy az illető elcsábult, egy csókra is vevő lenne.

Tárgyak babrálása
A számodra vonzó ember közelében lenni meglehetősen zavarba ejtő, ezért mindenféle tárgyat előszeretettel fogdosol, babrálsz. Piszkálod a felsődet, az ujjaidat húzogatod a poharadon. Ismerős jelenetek? A nők és a férfiak is kényszeres tárgy piszkálgatásba kezdhetnek a meghódítani vágyott illető közelében. A kocsikulcs, az öngyújtó morzsolgatása a jelképes birtoklásnak felel meg.

Beszédes lábfejek

A lábfejek állásából könnyen észre lehet venni, hogy két ember egymásra hangolódott. A férfi a számára vonzó nő felé fordítja a lábfejét. Még akkor is ezt teszi, ha éppen nem vele beszélget, csak a közelében van. Érdemes radarozni, hogy kinek, hogy áll a lába, mert meglehetősen beszédes az asztal alatt megbúvó cipők pozíciója.
A tükörkép-állás azt jelzi, hogy a felek felvették egymás testhelyzetét, pózát, kialakult az összhang. Ha a kiszemelted felveszi a te testtartásodat, biztos lehetsz benne, hogy jól érzi magát a társaságodban.

A túlzott engedékenység nem tesz jót

Mennyi engedékenység fér össze a gyerekneveléssel? A humánus nevelésnek része a „megengedés”, tehát az a szülői magatartás, hogy nem teljes mértékben kontroll nélkül, de viszonylagos rugalmassággal engedjük érvényre jutni a gyerek akaratát. Az engedékenység nem egyenlő a megengedéssel. A „megengedés” önmagában még nem valami nagylelkű dolog, hanem elvárható valakitől, aki nem kívánja rabságban tartani a másikat.

A disszociatív személyiségzavar jellemzői

Az általános eset az a disszociatív személyiségzavar esetén, hogy az egyik személyiség tisztában van a másik jelenlétével, ismeri, és ezzel együtt tud élni. A másik kialakult személyiség a legtöbb esetben teljesen mások a személyiségjegyei is.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

A társasjátékok fejlesztő hatása

A sok pozitív hatása mellett a társasjáték türelemre és együttműködésre is megtanít, ráadásul szórakoztató formában, arról nem is beszélve, hogy sok szülő számára mintegy joker tevékenység a borús, esős napokon, amikor nem lehet szabadtéri programokkal lekötni a gyerekeket.

Az egyéni boldogság kérdése. Tanulható-e a pozitivitás?

A boldogságkeresés napjaink egyik legaktuálisabb témája, jóllehet sokszor nem a legideálisabb helyen és módon keressük ezt az állapotot. A pozitív pszichológia irányzata tudományos módszereket alkalmazva foglalkozik az elégedettség témakörével. Viszont egyéni szempontból mindez jóval kevésbé elméleti dolgokon múlik, mintsem a mindennapi cselekedeteinken, interakciókon.