Menü

Fényvédők és smink

A tudatos bőrvédelem és bőrápolás bizony ott kezdődik, hogy már tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron? Vajon a sminkkel, hogy fér össze a fényvédő krém?

Arcunk egy olyan testrészünk, amelyet télen-nyáron folyamatosan érnek a környezeti hatások, például arcbőrünkre nyáron hat az erős napfény, mely megköveteli a fényvédelmet. A legtöbb nő elgondolkozik azon, hogy ilyenkor hogyan viselje a sminket. Válasszon színezett hidratálót, vagy mondjon le a dekorkozmetikumokról, esetleg ötvözze a fényvédő készítményeket a sminkkel?

Manapság már számos dekorkozmetikum csomagolásán ott az SPF (azaz napvédő faktor) jelzés, vagyis az a termék tartalmaz fényvédőt. Minél magasabb ez az SPF szám, annál erősebb a fényvédelem. Vajon ez mennyire elég az erős napsugárzásnak kitett bőrünknek?

A kozmetikusok és bőrgyógyászok nem bíznak ebben a fényvédelemben, ezért ők javasolják a fényvédőt és sminket együtt használni.

Az én kozmetikusom szokott adni tavasszal kis tégelyben fényvédő krémet, melyet hozzákeverhetek a saját hidratálómhoz és erre kerülhet a smink. Szerinte a fényvédelmet már tavasszal el kell kezdeni és külön gondoskodni róla, mert a hidratálóink és dekorkozmetikumaink nem adnak kellő védelmet.

Ő azt tanácsolta, hogy a reggeli bőrápolási rutin részeként használjak hidratáló krémet és fényvédőt, majd néhány perc elteltével következhet a sminkelés. A fényvédőre felvitt smink sokkal nagyobb védelmet ad a káros sugárzás ellen.

El kell mondani azt is, hogy - bár nyáron sem kell lemondai a sminkelésről – a felvitt réteg és mennyiség tekintetében törekedjünk az alapszabályra „a kevesebb néha több”. Léteznek ma már frissít sminkvédő spray-k, melyekből fényvédő típusok is vannak, ezekkel gyorsan és kényelmesen frissíthetjük, ápolhatjuk, védhetjük arcunkat.

Senki sem nyújt ápolt benyomást egy vastag rétegben felvitt, szétkenődött és elfolyt sminkkel, az elmaszatolódott, izzadt, zsírtól csillogó arc nem vonzó és nem is kényelmes, komfortos viselet. A legjobb tanács és megoldás, ha nyáron lemondunk az alapozó használatáról, inkább érdemes kipróbálni egy színezett fényvédőt.

Egy jó színezett fényvédő gyakorlatilag olyan, mint egy könnyű alapozókrém, mely hidratál, egységes arctónust ad, illetve gondoskodik a káros napsugarak elleni UVA- és UVB-védelemről.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

A rossz főnök jellemzői

Jó vezetőnek lenni kemény munka, rossz vezetőnek lenni viszont igazán könnyű. Ám semmi sem fekete vagy fehér: senki sem állhat a spektrum két végpontján, vagyis nincs teljesen tökéletes vezető, ahogy ördögtől való, rossz főnök sem. Ha a vezetők odafigyelnek arra, hogy ne kövessék el ezeket a hibákat, számos buktatót elkerülhetnek.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Tízmilliószoros napok 2024-ben! Melyek ezek és mit jelentenek?

Aki hisz és követi az asztrológiát, annak érdekes lehet a következő információ, vagy talán már fejből tudja is azokat a dátumokat, amelyeket tízmilliószoros napoknak nevezünk, vajon melyek ezek a dátumok 2024-ben?

Ments meg három életet!

„Adj vért és ments meg három életet!” – ismerjük a mondást, de vajon voltunk – már vért adni, rendszeres véradókká váltunk-e, tudjuk, hogy miért fontos a véradás?