Menü

Fényvédők és smink

A tudatos bőrvédelem és bőrápolás bizony ott kezdődik, hogy már tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron? Vajon a sminkkel, hogy fér össze a fényvédő krém?

Arcunk egy olyan testrészünk, amelyet télen-nyáron folyamatosan érnek a környezeti hatások, például arcbőrünkre nyáron hat az erős napfény, mely megköveteli a fényvédelmet. A legtöbb nő elgondolkozik azon, hogy ilyenkor hogyan viselje a sminket. Válasszon színezett hidratálót, vagy mondjon le a dekorkozmetikumokról, esetleg ötvözze a fényvédő készítményeket a sminkkel?

Manapság már számos dekorkozmetikum csomagolásán ott az SPF (azaz napvédő faktor) jelzés, vagyis az a termék tartalmaz fényvédőt. Minél magasabb ez az SPF szám, annál erősebb a fényvédelem. Vajon ez mennyire elég az erős napsugárzásnak kitett bőrünknek?

A kozmetikusok és bőrgyógyászok nem bíznak ebben a fényvédelemben, ezért ők javasolják a fényvédőt és sminket együtt használni.

Az én kozmetikusom szokott adni tavasszal kis tégelyben fényvédő krémet, melyet hozzákeverhetek a saját hidratálómhoz és erre kerülhet a smink. Szerinte a fényvédelmet már tavasszal el kell kezdeni és külön gondoskodni róla, mert a hidratálóink és dekorkozmetikumaink nem adnak kellő védelmet.

Ő azt tanácsolta, hogy a reggeli bőrápolási rutin részeként használjak hidratáló krémet és fényvédőt, majd néhány perc elteltével következhet a sminkelés. A fényvédőre felvitt smink sokkal nagyobb védelmet ad a káros sugárzás ellen.

El kell mondani azt is, hogy - bár nyáron sem kell lemondai a sminkelésről – a felvitt réteg és mennyiség tekintetében törekedjünk az alapszabályra „a kevesebb néha több”. Léteznek ma már frissít sminkvédő spray-k, melyekből fényvédő típusok is vannak, ezekkel gyorsan és kényelmesen frissíthetjük, ápolhatjuk, védhetjük arcunkat.

Senki sem nyújt ápolt benyomást egy vastag rétegben felvitt, szétkenődött és elfolyt sminkkel, az elmaszatolódott, izzadt, zsírtól csillogó arc nem vonzó és nem is kényelmes, komfortos viselet. A legjobb tanács és megoldás, ha nyáron lemondunk az alapozó használatáról, inkább érdemes kipróbálni egy színezett fényvédőt.

Egy jó színezett fényvédő gyakorlatilag olyan, mint egy könnyű alapozókrém, mely hidratál, egységes arctónust ad, illetve gondoskodik a káros napsugarak elleni UVA- és UVB-védelemről.

Tippek a vizsgadrukk leküzdéséhez

A vizsgadrukk az az érzés, amivel előbb-utóbb mindenki találkozik az élete során. Legyen az egy KRESZ-vizsga vagy egy matematika érettségi. Különbözőek vagyunk abban, hogy mennyire izgulunk a vizsgák során. A vizsgadrukk azonban leküzdhető.

Strandolás – Hol, hogyan és mennyiért?

A jó idő eljövetelével egyre többen mehetnek strandolni és napozni akár fürdőkbe, akár a Balatonhoz, vagy éppen más hazai vizekhez is. Ilyenkor minden korosztály kedvelt kikapcsolódása a strandolás, a napozás, sportolás. Ezzel pedig együtt járnak az olyan problémák, mint a hova is menjünk kérdéskör, leégés, hol mit lehet az “úszkáláson” kívül csinálni, drága élelmiszerek a vízparton. Ebben a cikkben azt próbálom megnézni, hogy hol lehet érdemes strandolni, másrészt milyen alapvető problémákkal kell szembenéznünk, mikor strandolásra adjuk a fejünket.

Amit az élelmiszerpazarlás ellen tehetünk…

A világ számos országában éheznek az emberek, másutt meg hatalmas mennyiségű élelmiszer végzi a kukában. Nagyon nagy mértékű probléma az élelmiszerpazarlás manapság. Mit tehetünk ellene?

Életünk egy hátizsákban

Amikor az ember az otthonában körülnéz, azok a dolgok veszik körül, amit az élete során összegyűjtött és felhalmozott. Bútorok, emlékek. Vajon mit vinnénk magunkkal, ha olyan életet élnénk, ami folyamatos helyváltoztatással jár?

Házi gyógyszertár

Minden háztartásban megtalálható a gyógyszer, de nem mindenki tudja, hogy melyek azok, amiket érdemes állandó jelleggel tartanunk, illetve ezeket hogyan is tároljuk.