Menü

Fényvédők és smink

A tudatos bőrvédelem és bőrápolás bizony ott kezdődik, hogy már tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron? Vajon a sminkkel, hogy fér össze a fényvédő krém?

Arcunk egy olyan testrészünk, amelyet télen-nyáron folyamatosan érnek a környezeti hatások, például arcbőrünkre nyáron hat az erős napfény, mely megköveteli a fényvédelmet. A legtöbb nő elgondolkozik azon, hogy ilyenkor hogyan viselje a sminket. Válasszon színezett hidratálót, vagy mondjon le a dekorkozmetikumokról, esetleg ötvözze a fényvédő készítményeket a sminkkel?

Manapság már számos dekorkozmetikum csomagolásán ott az SPF (azaz napvédő faktor) jelzés, vagyis az a termék tartalmaz fényvédőt. Minél magasabb ez az SPF szám, annál erősebb a fényvédelem. Vajon ez mennyire elég az erős napsugárzásnak kitett bőrünknek?

A kozmetikusok és bőrgyógyászok nem bíznak ebben a fényvédelemben, ezért ők javasolják a fényvédőt és sminket együtt használni.

Az én kozmetikusom szokott adni tavasszal kis tégelyben fényvédő krémet, melyet hozzákeverhetek a saját hidratálómhoz és erre kerülhet a smink. Szerinte a fényvédelmet már tavasszal el kell kezdeni és külön gondoskodni róla, mert a hidratálóink és dekorkozmetikumaink nem adnak kellő védelmet.

Ő azt tanácsolta, hogy a reggeli bőrápolási rutin részeként használjak hidratáló krémet és fényvédőt, majd néhány perc elteltével következhet a sminkelés. A fényvédőre felvitt smink sokkal nagyobb védelmet ad a káros sugárzás ellen.

El kell mondani azt is, hogy - bár nyáron sem kell lemondai a sminkelésről – a felvitt réteg és mennyiség tekintetében törekedjünk az alapszabályra „a kevesebb néha több”. Léteznek ma már frissít sminkvédő spray-k, melyekből fényvédő típusok is vannak, ezekkel gyorsan és kényelmesen frissíthetjük, ápolhatjuk, védhetjük arcunkat.

Senki sem nyújt ápolt benyomást egy vastag rétegben felvitt, szétkenődött és elfolyt sminkkel, az elmaszatolódott, izzadt, zsírtól csillogó arc nem vonzó és nem is kényelmes, komfortos viselet. A legjobb tanács és megoldás, ha nyáron lemondunk az alapozó használatáról, inkább érdemes kipróbálni egy színezett fényvédőt.

Egy jó színezett fényvédő gyakorlatilag olyan, mint egy könnyű alapozókrém, mely hidratál, egységes arctónust ad, illetve gondoskodik a káros napsugarak elleni UVA- és UVB-védelemről.

Iskolai ballagás, évzáró, osztálykirándulások a kánikulában

Sok helyen a napokban tartják az általános iskolai ballagásokat, az évzáró ünnepségeket, osztálykirándulásokat. Mit lehet tenni, ha a forróságban kirándul a gyerek, vagy az iskola udvarán tartják az évzáró ünnepséget?

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.