Menü

Méregtelenítő turmixok

A méregtelenítő italok ideálisak reggelire, hiszen beindítják az anyagcsere-folyamatokat, és feltöltik a szervezetet vitaminokkal. Ám kisétkezés gyanánt is ideálisak, ezért, ha délután valami ínycsiklandó fogásra vágynál, akkor készíts egy turmixot!

Mivel a növényi rostok egy időre eltelítik a gyomrot, elkerülhet a nassolás utáni vágy. Ám ahhoz, hogy a rostok jótékonyan befolyásolják a bélműködést, a rendszeres, megfelelő mennyiségű vízfogyasztásról sem kell megfeledkezned.

A kivi nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, ami hozzájárul a zsírbontáshoz, emellett erősíti az immunrendszert, így a betegségek is nagyobb eséllyel fognak elkerülni. A kiviben sok kálium található, ezért kiváló vízhajtónak minősül. Megtalálható benne az E-, és K-vitamin, valamint a réz, foszfor és magnézium.

Az alma az egyik leghasznosabb gyümölcs, ha diétáról van szó, hiszen alacsony a kalóriatartalma, mégis tele van vitaminokkal. Szénhidrátjai lassan szívódnak fel, így segít megakadályozni a farkaséhséget, a benne található cukor pedig elűzi az édesség utáni vágyat. Megtalálható benne a pektin nevű enzim, ami javítja a zsíroxidációt és segíti az emésztést. Rendszeres mozgás mellett sokkal hamarabb eltűnnek majd a plusz kilók. A rostjai jótékonyan hatnak az anyagcsere-folyamatokra, és segítenek kitisztítani a bélrendszert.

Igaz, hogy a banán magas cukortartalommal bír, de a rostjainak köszönhetően nem emeli meg túl gyorsan a vércukorszintet. Ha reggelire fogyasztod, akkor is érdemes mindig olyan gyümölcsök mellé társítani, melyek rostokban bővelkednek és alacsony glikémiás indexszel rendelkeznek, vagyis lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak. A banán egyik előnye, hogy káliumban gazdag, ezáltal segít elhajtani a feleslegesen visszatartott vizet a szervezetből, amivel úgyszintén fellendíti az ellustult anyagcsere-működést.

A spenót a kivihez hasonlóan remek C-vitamin-forrás. A benne található flavonoidok és antioxidánsok támogatják a szervezet méregtelenítő folyamatait, a szelén, cink, magnézium és mangán pedig az immunrendszer működését erősíti. Rostjai mellett A-, E- és K-vitamint, valamint fehérjét is tartalmaz.

Recept tipp:

Hozzávalók:
1 banán
1 alma
3 kivi
1 bögre zsírszegény joghurt
1 bögre víz
2 bögre spenót
Minden hozzávalót moss meg, majd tisztíts meg. Az almának távolítsd el a magházát, és vágd apró darabokra a többi gyümölccsel együtt. Ezután tegyél mindent a turmixgépbe, és addig mixeld, amíg a kis darabkák krémes elegyet nem alkotnak.

Ha a súlyvesztés, vagy a súlymegtartás a cél, akkor érdemes a folyamatot megtámogatni rendszeres testmozgással, illetve diétával. A méregtelenítő turmix jó kezdet lehet, hiszen segít berobbantani a zötyögőssé vált anyagcsere-folyamatokat.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.