Menü

Szálkásító ételek nőknek

  • Dátum: 2022.05.08., 15:48
  • Udvari Fanni
  • képek:pexels.com

Bár még mondhatjuk, hogy tél van, de hamar eljön a nyár és mint tudjuk a nyári forma télen készül, mégpedig többnyire a konyhában. Mindig hangsúlyozom, hogy az edzés kevés ahhoz, hogy valaki elérje a célját. A teljes siker akkor lesz meg, ha az edzést és a tiszta étkezést párosítjuk.

Tudom, hogy mindenki fogyni akar, és azt is tudom, hogy mindenki bomba testre vágyik, de mindennek megvan a maga ideje!

Ha valaki tanácsaim ellenére is belevág kezdőként a szálkásító étrendbe, készüljön fel a következőkre: ingerlékenység, fejfájás, hányinger, rosszullét, hangulatingadozás, fáradtság, alvászavarok, esetleg izomvesztés, mert még nincs meg az a mozgás, edzettségi szint, amit egy haladó követ, éhségérzet, émelygés, megnyúlt bőr, kudarc, jojó-effektus, visszahízott kilók, hiányállapot a szervezetben, falási rohamok alakulhatnak ki, akár kényszerevés, anyagcserezavarok, emésztési problémák.

Ha nincs rajtad megfelelő izomzat, szálkásítás sincsen, mert mégis, mi váljon láthatóvá, a csontjaid? Ha itt tartasz, akkor az még nagyon az út eleje; először szépen állj neki, és kezdj izmot építeni. Ettől lesz valami formád, és később az izmok a zsírvesztésben is sokat segítenek. Ebben a szakaszban az izomépítés és a zsírvesztés az elsődleges cél, és a jó hír hogy könnyen megy – a szálkásítás időszakához képest mindenképp.

Amit mindenképpen érdemes kiiktatni az étrendedből:
finomított szénhidrátok
cukrok
üditők
fehér liszt

Mik azok a jó szénhidrátok?
Zabpehely
Zöldségek
Édesburgonya
Rizs
Quinoa
Hajdina

A megfelelő szénhidrátbevitel mellett, törekedj a jó minőségű fehérjebevitelre is! Ajánlott adag naponta 1,5-2g/testsúlykilogrammonként. Ez a mennyiség függ az edzettségi szintedtől és az edzésformától (erőnléti, állóképességi). Kezdő erősportolóknál nagyobb a fehérjeigény.
Nézzük mik a jó fehérjeforrások:
Csirke
Pulyka
Sovány marha hús
Sertés szűz
Halak
Sovány vörös húsok
Tojás(fehérje)
Zsírszegény tejtermékek
Olajos magvak
Fehérjepor
Tofu

Ha a cukrot természetes édesítőre cseréled, a rossz szénhidrátokat jókra, az üdítőt vízre vagy gyógyteára, betartod a napi megengedett mennyiségeket, akkor a megfelelő edzés mellett szép eredményre számíthatsz. Ne feledd, a vízfogyasztás nagyon fontos! Megfelelő folyadékbevitel nélkül, nem lesz eredményes a fogyás.

Igyál naponta 10 testsúlykilogrammonként 3,8dl vizet. Tehát ha 70kg vagy akkor kb 2,5 liter folyadékra van szükséged. Magasabb hőmérsékletben, illetve több sport mellett ez a mennyiség növelhető.

Szerző: Udvari Fanni

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!