Menü

Kalóriaszegény ételek a sikeres diétához

Itt a tavasz és szeretnénk újra formába lendülni. Sokan csak az edzést vagy a táplálkozás megreformálását választják eszköznek, de mindkettő fontos.

Ha csak edzünk és mellette össze-vissza eszünk, akkor nem leszünk teljesen sikeresek, de az edzés is kell, hogy tónusosak legyenek az izmaink és ne csak a bőr lógjon rajtunk.
Mindenki tudja, hogy csökkenteni kell a kalóriabevitelt, de nem mindegy mit és hogyan csinálunk. A legfontosabb, hogy ne koplaljunk, alapanyagcsere alá ne vigyük az energiabevitelt, mert tartalékoló üzemmódba kapcsol a szervezet.

Ha éhezünk, egész délelőtt nem eszünk, a szervezet be fogja pótolni este, vagy éhségrohamok formájában. Nagyon fontos a megfelelő fehérjebevitel az izomzathoz, napi 4-5 adag zöldség, teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása. De nézzük meg kicsit részletesebben, mit is ehetünk, 7 kalóriaszegény étel recepten keresztül.
Diéta esetén van néhány alapanyag, amelyeket mindenképp illesszünk be az étrendünkbe –tekintsük át ezeket egy-egy recepttel.

Spenótos-pulykamelles teljes kiőrlésű tészta (tejmentes, laktózmentes)
70 g tészta
100 g sült pulykamell kockázva
120 g spenót
kevés olívaolaj
A tésztát megfőzzük, közben a spenótot az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst és a tésztát is beleforgatjuk. A spenóttal plusz A, C és K-vitamint, folsavat is fogyasztunk és nagyon jó antioxidáns forrás is.
Tejmentes, laktózmentes és ha durum tésztából készül, tojásmentes diétán lévőnek is megfelel a recept.
A tojás kevés kalóriát tartalmaz és emellett magas a fehérjetartalma, így hosszan jóllakottság érzést biztosít. 1 tojás (52g) 88kcal, 7g fehérje és 6g zsír és D, B12, K vitamin forrás, de szelén és vas is megtalálható benne. Kiváló reggeli, de zöldségekkel vacsorának is jó választás.

Tükörtojás salátaágyon (tejmentes, gluténmentes)
1 nagy marék jégsaláta
fél marék rukkola
kaliforniai paprika
1 tk. olívaolaj
ízlés szerint só, bors, zöldfűszerek
petrezselyemzöld a díszítéshez

2 tojás
kókuszolaj a sütéshez
Vágjunk 2 nagy karikát a paprikából és tegyük egy serpenyőbe, erre ütjük a tojást, és megsütjük. Közben a salátát apróra tépjük, feldaraboljuk a maradék paprikát és a salátához keverjük, ízlés szerint ízesítjük. Az étel tej és gluténmentes diéta esetén is fogyasztható.

Cukkini, gomba, karfiol és brokkoli

A zöldségek nagy része kevés kalóriát tartalmaz, így diétabarát. A cukkini nagyon jó tészta helyettesítésére, lasagne vagy spagetti kiváltására. Fogyókúrázók nagy kedvence a karfiol rizs, ami a rizs kalóriaszegény változata. A gomba értékes fehérjeforrás, de kálium, foszfor, kalcium és B vitaminok is találhatóak benne. Cottage cheese-zel, zöldfűszerekkel isteni töltött gomba készíthető belőle.
Mindhárom 30-40 kcal-t és 3-5 g szénhidrátot tartalmaz csak. A brokkoli sem véletlenül a fitness étrendek egyik alap összetevője. Rendkívül egészséges és kevés kalóriát tartalmaz.

Cukkinis fasírt sütőben (laktóz- és gluténmentes)
Kenyér, morzsa nélkül készül, így akár vacsorára és alacsony szénhidráttartalmú diétánál is nagyon jó választás.
50 dkg darált pulykahús
1 közepes cukkini (kb. 20 dkg)
1 tojás
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
zöldfűszerek, só, bors
kevés kókuszolaj a sütéshez
A cukkinit, hagymákat lereszeljük, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Olajos kézzel gombócot formázunk belőle, sütőpapíron kb. 30 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A zöldségek gazdag használatával a kevés kalória tartalmú ételek tárháza segíti a változatosság megvalósulását.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!