Menü

Gyógyszerek, amelyek legyenek a gyermekünknél a kollégiumban, albérletben

Már csak hetek vannak vissza az idei tanévből, szemeszterből, vizsgaidőszakból, azonban mindig aktuális témára leltem: melyek azok a gyógyszerek, amelyek a vidéken tanuló gyermekünknél jó, ha mindig vannak.

Minden évszaknak megvannak a maga szezonális megbetegedései, azonban sosem árt, ha egy általános gyógyszeres neszeszer van a gyermeknél.

Bármilyen fájdalomcsillapító.

Előfordulhat bármikor egy fejfájás, egy fogfájás, egy menstruációs görcs. A bevált és ismert fájdalomcsillapítók ilyenkor gyors segítséget jelenthetnek.

Torokfertőtlenítő cukorka köhögésre, torokfájásra.

A torokfájás évszaktól függetlenül jelentkezhet, enyhébb változataira kiválóan alkalmas a torokcukorkák széles választéka. Jó, ha mindig van a táskában, úticsomagban, kollégiumban. Háromgyerekes szülőként sehova sem indulok el lázcsillapító nélkül. Bármikor előfordulhat, hogy szükség van rá, egy megfelelő lázcsillapítóval, mely gyorsan hat, nem kerül veszélybe egyetlen vizsga sem.

Megfázásra való italporok, vitaminok.

Ha gyermekünk elkap egy vírust, fáj a torka, lázas lesz, akkor azonnali segítségre van szükség. Ez most úgy hangzik, mint egy elcsépelt közhelyes reklámszlogen, pedig valójában igaz. Az italporok egyszerű, de nagyszerű segítségek, jó, ha akad a gyógyszerestáskában.

Nemcsak téli időszakban tesz jó szolgálatot egy orrspray, hanem az év más időszakaiban is, gondoljunk csak az allergiaszezonra. Sokat ront a teljesítményen egy rossz közérzet, egy eldugult orr. Használatával azonban óvatosan kell bánni, mert a túladagolása kiszáríthatja az orrnyálkahártyát.

Említettem a vitaminokat, nos az étrendkiegészítőknek is szánnék szerepet. A tanulást segíti egy omega-3, jót tesz egy magnézium, a vaspótlás is fontos, számos étrendkiegészítők vannak a piacon, melyek segítő társak lehetnek a tanév során, illetve a vizsgaidőszakban.

Ha gyermekünk sportol, edzésre jár, bizony fontos kelléke az edzőtáskának egy magnézium, egy sportkrém, izomlazító készítmény, hűsítő gél, jégzselé. Egy intenzívebb edzés után ezeknek is hasznát veszi a gyermek.

Egy gyógyszeres táska segít elkerülni a váratlan helyzeteket, orvosolni a különböző megbetegedéseket, csökkenteni azok tüneteit. Természetesen mindez csak gyorssegélyt jelenthet, az orvosi vizsgálatot, diagnózis felállítását és a megfelelő kezelést nem helyettesíti, a tünetek okát nem oldja meg.

Stressz vezetés közben: így csökkenthetjük a feszültséget

Manapság alig akad olyan ember, aki rövidebb vagy hosszabb ideig ne érezné magát stresszesnek. A stressz a 21. század egyik népbetegsége, amely nemcsak az egészségünkre, hanem az autóvezetésre sincs jó hatással.

Tudatos otthonalakítás: hogyan csináljuk?

Milyen legyen az otthonunk? Mindenki szeretne olyan házban, lakásban élni, ahol otthon érzi magát. Nézzünk meg néhány szempontot, ami segíthet a tudatos otthonalakításban. Fontosak a belsőépítészeti, energetikai, épületgépészeti és lakberendezési szempontok egyaránt.

Miért érdemes belevágni a léböjtbe?

A léböjt az egész szervezetre kihat, javítja az anyagcserét, tehermentesíti a szívet és a keringést, méregtelenít, hozzásegít az egészségi állapot általános javulásához.

Leugrunk egy hétre a Balcsira! Ja, nem…

Azt elismerem, hogy lemaradtam vagy tíz évvel a balatoni árak tekintetében. Na jó, annyival talán nem, de tisztán élnek bennem gyerekkorom balatoni kiruccanásai, (vissza is mennék néha abba a jó kis retró korszakba, hangulatba) illetve ifjúkorom nyaralásai a magyar tengernél, s akkor sokkal megfizethetőbb volt.

A sehová sem tartozás nyomasztó érzése

Sokszor kérdezhetjük azt magunktól, hogy mi a célunk ebben a világban? Sokszor csak azt érezzük, hogy sodródunk az árral, egyik dologból kezdünk bele a másikba, mindeközben viszont évek telnek el, mi pedig a saját buborékokban éljük a mindennapjainkat. Közben arról álmodozunk, hogy mit kellett volna másképp csinálni, és feltehetjük magunkat a kérdést, hogy hogyan akarjuk leélni az egész életünket?