Menü

Gyógyszerek, amelyek legyenek a gyermekünknél a kollégiumban, albérletben

Már csak hetek vannak vissza az idei tanévből, szemeszterből, vizsgaidőszakból, azonban mindig aktuális témára leltem: melyek azok a gyógyszerek, amelyek a vidéken tanuló gyermekünknél jó, ha mindig vannak.

Minden évszaknak megvannak a maga szezonális megbetegedései, azonban sosem árt, ha egy általános gyógyszeres neszeszer van a gyermeknél.

Bármilyen fájdalomcsillapító.

Előfordulhat bármikor egy fejfájás, egy fogfájás, egy menstruációs görcs. A bevált és ismert fájdalomcsillapítók ilyenkor gyors segítséget jelenthetnek.

Torokfertőtlenítő cukorka köhögésre, torokfájásra.

A torokfájás évszaktól függetlenül jelentkezhet, enyhébb változataira kiválóan alkalmas a torokcukorkák széles választéka. Jó, ha mindig van a táskában, úticsomagban, kollégiumban. Háromgyerekes szülőként sehova sem indulok el lázcsillapító nélkül. Bármikor előfordulhat, hogy szükség van rá, egy megfelelő lázcsillapítóval, mely gyorsan hat, nem kerül veszélybe egyetlen vizsga sem.

Megfázásra való italporok, vitaminok.

Ha gyermekünk elkap egy vírust, fáj a torka, lázas lesz, akkor azonnali segítségre van szükség. Ez most úgy hangzik, mint egy elcsépelt közhelyes reklámszlogen, pedig valójában igaz. Az italporok egyszerű, de nagyszerű segítségek, jó, ha akad a gyógyszerestáskában.

Nemcsak téli időszakban tesz jó szolgálatot egy orrspray, hanem az év más időszakaiban is, gondoljunk csak az allergiaszezonra. Sokat ront a teljesítményen egy rossz közérzet, egy eldugult orr. Használatával azonban óvatosan kell bánni, mert a túladagolása kiszáríthatja az orrnyálkahártyát.

Említettem a vitaminokat, nos az étrendkiegészítőknek is szánnék szerepet. A tanulást segíti egy omega-3, jót tesz egy magnézium, a vaspótlás is fontos, számos étrendkiegészítők vannak a piacon, melyek segítő társak lehetnek a tanév során, illetve a vizsgaidőszakban.

Ha gyermekünk sportol, edzésre jár, bizony fontos kelléke az edzőtáskának egy magnézium, egy sportkrém, izomlazító készítmény, hűsítő gél, jégzselé. Egy intenzívebb edzés után ezeknek is hasznát veszi a gyermek.

Egy gyógyszeres táska segít elkerülni a váratlan helyzeteket, orvosolni a különböző megbetegedéseket, csökkenteni azok tüneteit. Természetesen mindez csak gyorssegélyt jelenthet, az orvosi vizsgálatot, diagnózis felállítását és a megfelelő kezelést nem helyettesíti, a tünetek okát nem oldja meg.

Gyógynövényes ülőfürdők – melyik mire jó?

Számtalan problémára nyújthat megoldást egy jól megválasztott ülőfürdő. Mutatjuk, melyik mire jó.

Ezek az ételek nem hagynak aludni!

Ha este nem tudunk elaludni, csak forgolódunk az ágyunkban, akkor talán az este elfogyasztott ételek is állhatnak az alvászavar hátterében. Mit is jelent ez pontosan?

Milyen növényeket ültessünk nyáron?

A nyári időszak ideális lehetőséget nyújt a kertészkedésre. Kíváncsi vagy, milyen növényekkel érdemes gazdagítanod a kertet? Akkor jó helyen jársz, csak olvass tovább.

Beltéri projektek esős időre

A tavalyi tikkasztó nyár után talán senki nem gondolta, hogy az idei ennyire másképp indul, és az esős időszak hosszan uralkodik majd felettünk. Ilyen esetekben sokszor kreatívnak kell lennünk, mit is csinálhatunk bent a házban, akár egyedül, akár gyerekekkel, hogy a mindennapok ne legyenek unalmasak se.

Tudnivalók foghúzás előtt és után

Többségünk már átesett foghúzáson, jól tudjuk mit jelent, ám mivel egy foghúzás a teljes fog eltávolítását jelenti gyökerekkel együtt, ezért komoly beavatkozásnak számít, érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit szabad és mit nem foghúzás előtt és után.