Menü

Gyógyszerek, amelyek legyenek a gyermekünknél a kollégiumban, albérletben

Már csak hetek vannak vissza az idei tanévből, szemeszterből, vizsgaidőszakból, azonban mindig aktuális témára leltem: melyek azok a gyógyszerek, amelyek a vidéken tanuló gyermekünknél jó, ha mindig vannak.

Minden évszaknak megvannak a maga szezonális megbetegedései, azonban sosem árt, ha egy általános gyógyszeres neszeszer van a gyermeknél.

Bármilyen fájdalomcsillapító.

Előfordulhat bármikor egy fejfájás, egy fogfájás, egy menstruációs görcs. A bevált és ismert fájdalomcsillapítók ilyenkor gyors segítséget jelenthetnek.

Torokfertőtlenítő cukorka köhögésre, torokfájásra.

A torokfájás évszaktól függetlenül jelentkezhet, enyhébb változataira kiválóan alkalmas a torokcukorkák széles választéka. Jó, ha mindig van a táskában, úticsomagban, kollégiumban. Háromgyerekes szülőként sehova sem indulok el lázcsillapító nélkül. Bármikor előfordulhat, hogy szükség van rá, egy megfelelő lázcsillapítóval, mely gyorsan hat, nem kerül veszélybe egyetlen vizsga sem.

Megfázásra való italporok, vitaminok.

Ha gyermekünk elkap egy vírust, fáj a torka, lázas lesz, akkor azonnali segítségre van szükség. Ez most úgy hangzik, mint egy elcsépelt közhelyes reklámszlogen, pedig valójában igaz. Az italporok egyszerű, de nagyszerű segítségek, jó, ha akad a gyógyszerestáskában.

Nemcsak téli időszakban tesz jó szolgálatot egy orrspray, hanem az év más időszakaiban is, gondoljunk csak az allergiaszezonra. Sokat ront a teljesítményen egy rossz közérzet, egy eldugult orr. Használatával azonban óvatosan kell bánni, mert a túladagolása kiszáríthatja az orrnyálkahártyát.

Említettem a vitaminokat, nos az étrendkiegészítőknek is szánnék szerepet. A tanulást segíti egy omega-3, jót tesz egy magnézium, a vaspótlás is fontos, számos étrendkiegészítők vannak a piacon, melyek segítő társak lehetnek a tanév során, illetve a vizsgaidőszakban.

Ha gyermekünk sportol, edzésre jár, bizony fontos kelléke az edzőtáskának egy magnézium, egy sportkrém, izomlazító készítmény, hűsítő gél, jégzselé. Egy intenzívebb edzés után ezeknek is hasznát veszi a gyermek.

Egy gyógyszeres táska segít elkerülni a váratlan helyzeteket, orvosolni a különböző megbetegedéseket, csökkenteni azok tüneteit. Természetesen mindez csak gyorssegélyt jelenthet, az orvosi vizsgálatot, diagnózis felállítását és a megfelelő kezelést nem helyettesíti, a tünetek okát nem oldja meg.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.