Menü

A migrén elleni csinos ékszer

A migrén az a fajta fájdalom, ami sajnos sok ember életét megkeseríti, ezerféle arcával támad meg bármilyen korosztályt, akár napokra is cselekvésképtelenné téve az egyént. Megküzdeni vele nehéz, az orvosok sem tudják sok esetben a fájdalmat kiváltó okot megszűntetni, még van egy új módszer, ami nagyon ígéretesnek tűnik.

A migrén

Ez egy olyan neurológiai betegség, amiben a népesség legalább 10%-a diagnosztizáltan érintett és a nők esetében jóval gyakoribb, mint a férfiaknál. A fájdalom a fej egyik oldalán jelentkezik, lüktető, cikázó, rohamszerű, kísérheti hányás, szédülés, látáskiesés, hangérzékenység és a legrosszabb esetekben akár ájulás is.

A mai fejlett orvostudomány sem tud pontos választ adni arra, hogy mi a fájdalom kiváltó oka, de magyarázzák agyi működészavarral, vagy az agyi erek görcsös összehúzódásával is. Arra már rámutattak, hogy külső ingerek is kiválthatják, vagy felerősíthetik a fájdalmat, mint például az időjárás változás, bizonyos szagok, ételek, stressz, alváshiány.

Egy új módszer, ami hatásosnak bizonyul

Közel húsz éve élek együtt ezzel a kórral, szóval elég sok mindent kipróbáltam már ezen idő alatt. Sportoltam, rendesen étkeztem, sok vizet ittam, vitaminokat szedtem. Nem jött be, maradt a fájdalomcsillapító, fekvés, besötétített szoba, csend. Addig ez működött is, amíg nem lettem anyuka, onnantól veszett fejsze nyele, ahogy felénk mondják, mert a gyereknek nem mondhattam, hogy bocsi, anya most pihen egyet, mert fáj a buksija. Tökre nem érdekelte, miért is tette volna. Hol jobb, hol rosszabb, melegben többször jön rám, de tudom, hogy már az első percnél be kell venni azt a fránya gyógyszert és végtelen mennyiségben vizet inni.

Itt kezdtem el kutakodni, mindenkivel is beszélgettem a témáról és mivel a környezetem látja, hogy mennyire megvisel a sok fejfájás, ők is keresgélték a megoldást és lehet, hogy rátaláltunk, bár saját tapasztalatom nincs, viszont nagyon közeli ismeretségemben van, ez pedig a migrén piercing.

A titok abban rejlik, hogy a fül tele van idegvégződésekkel, amiket már mindenféle ősrégi kultúra is használt gyógyításra. Az egyik legfontosabb ebből a szempontból a kínai akupunktúra, mi azon elven működik, hogy ezen idegvégződéseket apró tűkkel vagy nyomással stimulálják. Ezek a külső ingerek az agyban pozitív hatásokat váltanak ki, ezzel beindítva olyan reakciókat a szervezetben, amik jótékony hatást fejtenek ki az adott területen.

A migrén piercing lehet egy alig látható karika, vagy egy kövekkel kirakott szép ékszer, ki mit lát szívesen a fülében. Nagyon fontos, hogy ezt a kis fém karikát a lehető legpontosabban arra a helyre helyezzék, ahol a vagus ideg található. Ezen a ponton olyan folyamatos akupunktúrás nyomást gyakorol, ami segít a migrén és a szorongás csillapításában. Az ékszert kizárólag olyan ember helyezheti be, aki az erre irányuló szakképesítéssel rendelkezik. Nagyon fontos, mint minden piercingnél, hogy a viselése utóápolást igényel, amihez szakszerű segítséget kapunk a szúrás után, ezeket a lépéseket mindenkinek követni kell, hogy fülünk ne gyulladjon be. A hatás általában 2-4 héten belül teljesedik ki, de van olyan, akire azonnal jótékony befolyással van.

Ahhoz, hogy fejünk ne fájjon, sokféle módszert alkalmazhatunk, sokszor már azt se tudjuk, mihez nyúljunk, de a migrén piercing egy olyan új, de ősi alapokon nyugvó módszer, ami emberek millióinak mindennapjait könnyítheti meg, emellett egy nagyon vagány ékszerrel csinosíthatjuk kinézetünket.

Stressz vezetés közben: így csökkenthetjük a feszültséget

Manapság alig akad olyan ember, aki rövidebb vagy hosszabb ideig ne érezné magát stresszesnek. A stressz a 21. század egyik népbetegsége, amely nemcsak az egészségünkre, hanem az autóvezetésre sincs jó hatással.

Tudatos otthonalakítás: hogyan csináljuk?

Milyen legyen az otthonunk? Mindenki szeretne olyan házban, lakásban élni, ahol otthon érzi magát. Nézzünk meg néhány szempontot, ami segíthet a tudatos otthonalakításban. Fontosak a belsőépítészeti, energetikai, épületgépészeti és lakberendezési szempontok egyaránt.

Miért érdemes belevágni a léböjtbe?

A léböjt az egész szervezetre kihat, javítja az anyagcserét, tehermentesíti a szívet és a keringést, méregtelenít, hozzásegít az egészségi állapot általános javulásához.

Leugrunk egy hétre a Balcsira! Ja, nem…

Azt elismerem, hogy lemaradtam vagy tíz évvel a balatoni árak tekintetében. Na jó, annyival talán nem, de tisztán élnek bennem gyerekkorom balatoni kiruccanásai, (vissza is mennék néha abba a jó kis retró korszakba, hangulatba) illetve ifjúkorom nyaralásai a magyar tengernél, s akkor sokkal megfizethetőbb volt.

A sehová sem tartozás nyomasztó érzése

Sokszor kérdezhetjük azt magunktól, hogy mi a célunk ebben a világban? Sokszor csak azt érezzük, hogy sodródunk az árral, egyik dologból kezdünk bele a másikba, mindeközben viszont évek telnek el, mi pedig a saját buborékokban éljük a mindennapjainkat. Közben arról álmodozunk, hogy mit kellett volna másképp csinálni, és feltehetjük magunkat a kérdést, hogy hogyan akarjuk leélni az egész életünket?