Menü

A migrén elleni csinos ékszer

A migrén az a fajta fájdalom, ami sajnos sok ember életét megkeseríti, ezerféle arcával támad meg bármilyen korosztályt, akár napokra is cselekvésképtelenné téve az egyént. Megküzdeni vele nehéz, az orvosok sem tudják sok esetben a fájdalmat kiváltó okot megszűntetni, még van egy új módszer, ami nagyon ígéretesnek tűnik.

A migrén

Ez egy olyan neurológiai betegség, amiben a népesség legalább 10%-a diagnosztizáltan érintett és a nők esetében jóval gyakoribb, mint a férfiaknál. A fájdalom a fej egyik oldalán jelentkezik, lüktető, cikázó, rohamszerű, kísérheti hányás, szédülés, látáskiesés, hangérzékenység és a legrosszabb esetekben akár ájulás is.

A mai fejlett orvostudomány sem tud pontos választ adni arra, hogy mi a fájdalom kiváltó oka, de magyarázzák agyi működészavarral, vagy az agyi erek görcsös összehúzódásával is. Arra már rámutattak, hogy külső ingerek is kiválthatják, vagy felerősíthetik a fájdalmat, mint például az időjárás változás, bizonyos szagok, ételek, stressz, alváshiány.

Egy új módszer, ami hatásosnak bizonyul

Közel húsz éve élek együtt ezzel a kórral, szóval elég sok mindent kipróbáltam már ezen idő alatt. Sportoltam, rendesen étkeztem, sok vizet ittam, vitaminokat szedtem. Nem jött be, maradt a fájdalomcsillapító, fekvés, besötétített szoba, csend. Addig ez működött is, amíg nem lettem anyuka, onnantól veszett fejsze nyele, ahogy felénk mondják, mert a gyereknek nem mondhattam, hogy bocsi, anya most pihen egyet, mert fáj a buksija. Tökre nem érdekelte, miért is tette volna. Hol jobb, hol rosszabb, melegben többször jön rám, de tudom, hogy már az első percnél be kell venni azt a fránya gyógyszert és végtelen mennyiségben vizet inni.

Itt kezdtem el kutakodni, mindenkivel is beszélgettem a témáról és mivel a környezetem látja, hogy mennyire megvisel a sok fejfájás, ők is keresgélték a megoldást és lehet, hogy rátaláltunk, bár saját tapasztalatom nincs, viszont nagyon közeli ismeretségemben van, ez pedig a migrén piercing.

A titok abban rejlik, hogy a fül tele van idegvégződésekkel, amiket már mindenféle ősrégi kultúra is használt gyógyításra. Az egyik legfontosabb ebből a szempontból a kínai akupunktúra, mi azon elven működik, hogy ezen idegvégződéseket apró tűkkel vagy nyomással stimulálják. Ezek a külső ingerek az agyban pozitív hatásokat váltanak ki, ezzel beindítva olyan reakciókat a szervezetben, amik jótékony hatást fejtenek ki az adott területen.

A migrén piercing lehet egy alig látható karika, vagy egy kövekkel kirakott szép ékszer, ki mit lát szívesen a fülében. Nagyon fontos, hogy ezt a kis fém karikát a lehető legpontosabban arra a helyre helyezzék, ahol a vagus ideg található. Ezen a ponton olyan folyamatos akupunktúrás nyomást gyakorol, ami segít a migrén és a szorongás csillapításában. Az ékszert kizárólag olyan ember helyezheti be, aki az erre irányuló szakképesítéssel rendelkezik. Nagyon fontos, mint minden piercingnél, hogy a viselése utóápolást igényel, amihez szakszerű segítséget kapunk a szúrás után, ezeket a lépéseket mindenkinek követni kell, hogy fülünk ne gyulladjon be. A hatás általában 2-4 héten belül teljesedik ki, de van olyan, akire azonnal jótékony befolyással van.

Ahhoz, hogy fejünk ne fájjon, sokféle módszert alkalmazhatunk, sokszor már azt se tudjuk, mihez nyúljunk, de a migrén piercing egy olyan új, de ősi alapokon nyugvó módszer, ami emberek millióinak mindennapjait könnyítheti meg, emellett egy nagyon vagány ékszerrel csinosíthatjuk kinézetünket.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.