Menü

Miért érdemes belevágni a léböjtbe?

A léböjt az egész szervezetre kihat, javítja az anyagcserét, tehermentesíti a szívet és a keringést, méregtelenít, hozzásegít az egészségi állapot általános javulásához.A böjtkúra ősidők óta elismert és gyakorolt gyógymód, Aszklépiosz és Hippokratész szerint az élet meghosszabbítására is alkalmas. Ha ez talán túlzás is, de az önfegyelmezés és minden, az általunk felvállalt és fegyelmezetten végigvitt, tűrőképességünket javító módszer alkalmas arra, hogy jobban odafigyeljünk az egészségünkre. Aki pedig odafigyel az egészségére, az hozzájárul élete meghosszabbításához. A böjtre azonban sokszor csak orvosi felügyelettel, az egészségügyi állapotunk teljes ismeretében szabad vállalkoznunk. Ha fogyókúrázunk, tekintsünk a léböjtöt inkább egy epizódnak, amely nem fog végső megoldást nyújtani a túltápláltság problémájára.

Akik már böjtöltek, tudják, hogy a léböjt az egész szervezetre hatással van. A salaktalanítás eredményei hamar megmutatkoznak. A léböjtkúra méregtelenítő hatásának köszönhetően az anyagcsere folyamatok javulnak, a túlsúly csökken, a bőr feszesebb és tisztább lesz, a haj fényesebb, a szem csillogóbb. A kúra önfegyelemre szoktat, magabiztosabbá tesz, javítja a testi és szellemi erőnlétet.

Ezekben a problémákban segít a léböjt.

Fogyás
Sokan fogyókúraként vágnak bele egy léböjt kúrába. Fontos megjegyezni azonban, hogy a léböjt nem egyenlő a fogyókúrával. A léböjt elsősorban a méregtelenítést segíti elő, aminek köszönhetően egyúttal egy hét alatt körülbelül 4-5 kilogrammtól szabadulhatsz meg.

Bőr- és hajproblémák
A kúra által távoznak a méreganyagok, és a tiszta tápanyag bevitelnek köszönhetően a bőr is felfrissül, ami fényesebb és szebb bőrt eredményez. Ez a csillogás a hajunkon is megfigyelhető lesz, hiszen a bio gyümölcsök és zöldségek, valamint a teák jótékony hatással vannak a hajunk egészségére is.

Anyagcsere
A fogyást és megfelelő méregtelenítést a lassú anyagcsere negatívan befolyásolja, azonban a léböjt által ez a probléma is kezelhető. A megnövelt minőségi folyadékbevitel és tisztítókúra által felgyorsul az anyagcsere, és ezzel együtt a salakanyagok is könnyebben távoznak szervezetünkből.

Hidratálás
A léböjt a test hidratálásához is hozzájárul, mégpedig kívül-belül. Nemcsak szebb lesz a bőrünk, hanem a teljes testünk is megkapja azt a folyadékmennyiséget, amely által még hatékonyabban tud majd működni.

Energia
Igen, több energiád lesz általa! Sokan tartanak attól, hogy a léböjt alatt teljesen elfáradnak, nem lesz semmihez erejük. Ez abban az esetben lehetséges, ha nem a megfelelő környezetben végzik.

Szakértő segítség mellett az első napot követően (amikor is nem fogyasztasz rágcsálnivalót, vagy megszűnnek a koffein esetleg alkohol okozta elvonási tünetek) a szervezet alkalmazkodik a körülményekhez, és sokkal energetikusabbnak fogod érezni magad, mint korábban egy-egy csésze kávé után.

Mire figyeljünk vérvétel előtt?

Időnként pusztán betegségmegelőzés, egészségmegőrzés szempontjából, máskor konkrét betegség miatt szükséges laborvizsgálat. A vérvétel bizonyos időközönként fontos, ám sokszor elbizonytalanodik az ember, mi mindent tehet és mit nem a laborvizsgálat előtt, ezért csokorba gyűjtjük, mi mindenre kell figyelni vérvételre készülve.

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

Mennyi alkoholt szabad maximum inni fogyókúra alatt?

Az alkohol fogyasztása gátolja a fogyási folyamatokat, nagyon sokat számít belőle a mérték. A fogyókúra beindításához az alkohol mennyiségére is oda kell figyelni, nem csak a rendszeres mozgás és a bevitt táplálék számít. Az alkoholfogyasztás túlzó mértékben jelentősen gátolja a fogyást.

Mit kell tudni az ekcémáról?

Talán az egyik leggyakoribb bőrbetegség az ekcéma, azonban több fajtája is van, ami akár felnőtt korban is jelentkezhet. Mutatjuk, mit kell róla tudni.

A meditáció számtalan jótékony hatása

Aki meditál, az elméjét edzi. Mint a testnek a sport. A befelé fordulásról szól, a gondolatok megfigyeléséről, a jelen pillanatban való létezésről és még sok másról is, s mindehhez nincs szükség másra, csak egy kis csendre, nyugalomra és motivációra.