Menü

Csodákra képes az arctorna

Létezik egy olyan arcfeltöltési módszer, ami teljesen természetes, nem használnak hozzá semmilyen mesterséges anyagot vagy vegyszert és sokkal tartósabb is, mint más kezelések. Hogy mi ez? Az arctorna, vagy pontosabban az arcvonal torna. Mindenesetre le kell, hogy szögezzük, hogy ez a módszer kizárólag az egészséges arc edzésére alkalmas, más esetben, például valamilyen betegség vagy sérülés meglétekor nem ajánlott, mivel kockázattal járhat.

Hogy mivel tölti fel az arcot ez a módszer, ha nem használnak semmilyen mesterséges anyagot? Természetesen izommal, emiatt pedig nem csak hatékony, de nagyon tartós is az eredmény, azonban időre is szükség van hozzá, hiszen nem egy alkalom után lesz látható a változás.

A módszer tulajdonképpen nagyon hasonló ahhoz, amikor az edzőteremben építjük az izmainkat. Itt is létezik több, különféle edzésterv, amelyek különböző gyakorlatsorokat tartalmaznak eltérő erősséggel és ismétlésszámmal, azonban mindnek egy a lényege: az arc izomzatának az erősítése és az izomtömeg növelése.

Általánosan az arctornáról tudni érdemes, hogy ide tartozik a nyak és a dekoltázs környékének edzése is, valamint ahhoz, hogy az eredményt fenntarthassuk, itt is folyamatosságra van szükség, csakúgy, mint bármilyen más edzésterv esetében.

Itt is szükség van egyfajta eszközre az edzéshez, ezt a szerepet pedig a kezünk, pontosabban az ujjaink fogják betölteni. A terhelés erősségére ügyeljünk, mindig legyünk óvatosak és fokozatosak, hiszen ezeket az izmainkat talán még sosem használtuk ilyen formában.

Nem csak megerősödnek és megnőnek az arcunkban található izmaink a torna hatására, de enyhíti az öregedés tüneteit, feszesebbé varázsolja az arcbőrt, a kisebb ráncokat akár teljesen el is tüntetheti, a nagyobbakat pedig puhítja, elhalványítja.

Az arc, vagyis az arcbőr öregedésének egyik egyszerű oka a szervezet nedvességtartalmának csökkenése. Ahogy a nedvességtartalom csökken, úgy veszít a bőr a rugalmasságából, ennek hatására pedig egyre több ránc alakul ki, a meglévők pedig elmélyülhetnek. Ez ne ijesszen el senkit, akár már kialakult ráncokon is rendkívül sokat javíthat az arctorna, például csökkenti a szem alatti karikákat, eltünteti a tokát és a lefelé hajló szájzug is megemelhető a torna segítségével.

Fontos, hogy nagyon óvatosan és körültekintően végezzük a feladatsorokat, sőt, a legjobb módja az arctorna elsajátításának az, ha elmegyünk egy ilyen tanfolyamra, ahol szakképzett oktatók mutatják meg, hogyan kell az arctornát alkalmazni biztonságosan. A legjobb, ha már 30 éves kor körül elkezdjük, de később se riadjunk vissza attól, hogy belevágjunk.

Fejfájás típusai és okai

A lakosság fele rendszeresen küzd valamilyen típusú fejfájással, a kísérő tünetekről nem is beszélve.

Pajzsmirigybetegség és a koffein

Általánosságban elmondható, hogy sok kávét, teát iszunk, sok koffeint fogyasztunk, különösen a fiatalabb korosztály veszi energiaitalok, szénsavas üdítők formájában. Bizonyos betegségek esetén, - mint például a pajzsmirigyproblémák – fokozott óvatosságra intenek.

Alacsony tesztoszteron szint nőknél?

A tesztoszteronnal kapcsolatban rengeteg tévhit terjed. A nők tesztoszteron szintje szintén változik egész életükön keresztül, a menstruációs ciklusaik alatt, sőt különböző napszakokban is más értékeket mérhetnénk.

Mit árulnak el rólunk a körmeink?

A körmeinken lévő elváltozások utalhatnak például máj-, vese vagy akár szívproblémára is, ezért mindenképpen érdemes odafigyelnünk rájuk! Melyek azok a tünetek, melyek valamilyen egészségügyi problémára hívják fel a figyelmet?

A bőr legfontosabb támogatói

Minden vitaminnak fontos szerep jut egészségünk szempontjából, ám néhánynak kiemelt szerepe van bőrünk egészségének megőrzésében.