Menü

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

A boxerek fizikai erejük és testfelépítésük miatt ismertek és híresek, ám ha eddig nem tudtuk, elmondom, szakértők szerint remek családtagok is. Játékosak, jó természetűek, a gyerekek kedvencei.

Az újfunlandi kutyusokról is ezt tartják, türelmesek és gondoskodóak, nagy méretük miatt kissé ijesztőnek tűnhetnek, de remek társak a családban a gyerekek mellé.

Az örök és nagy kedvenc…a dalmata kutyusok. Nagy mozgásigényükre tekintettel kell lennie a leendő gazdiknak, ám tökéletes családi kutyafajták, hatalmas energiájuknál már csak a szívük nagyobb, érzékeny, embert szerető állatok.

A labradorok elképesztően barátságos állatok, nagyon szeretetre éhesek és szerintem sokak szívébe belopják magukat pár pillanat alatt, a gyerekek emiatt is hamar elfogadják őket, megbízható állatok, a gyerekek tökéletes játszópajtásai. Nagyon szeretnék egyet.

A bordeaux-i dogok a kis „gyűrött pofijukkal” szintén olyanok, mint egy ölelgetnivaló pihepuha plüsskutyus, kiváló családtagok, a gyerekekkel nagyon barátságosak, kedvesek és szeretik az emberi közelséget.

Léteznek az úgynevezett óangol juhászkutyák, akiket még ajánlanak a családoknak csemetéik mellé, bohókás, játékos kutyusok, emiatt is imádják őket a kicsik.

Az amerikai staffordshire terrier az egyik legintelligensebb és legokosabb kutyafajta, nagyon szereti az embereket, erős testalkatú kutyus, ezért nem az újszülöttek és totyogók barátja, inkább a 7-8 évesnél idősebb gyerekek számára ajánlott társ.

A sorból ki nem hagynám a beagle kutyusokat, már a nevük leírtával mosolyog szemem, legcukibb kutyafajta, barátságos, aranyos, játékos, pajkos. Gyerekek mellé nagyon jó választás.

Aki egy mopsz gazdija lesz, azok a kanapén való elnyújtózáshoz és lustálkodáshoz választottak kiváló barátot, kényelmes, aranyos kis állatkák, szeretnivaló ráncaikkal hamar belopják magukat a felnőttek – és még hamarabb a gyerekek- szívébe.

A kis bichon bolognese vagy havanese mint a plüssmacik, kinézetük miatt mindenki szereti őket, nagyon kis bújósak, játékosak, aranyosak, szófogadóak, nagyon szeretik a gyerekek őket. Bármelyik kutyust is választjuk csemetéink mellé, a felelős állattartásra felhívnám a figyelmet, s ezt kell nevelni, közvetíteni gyermekeink felé is, hiszen - bár némelyik küllemre egy tökéletes, cuki plüsshöz hasonlít – ezek élő állatok, akikről gondoskodni kell. Kérem, ezt sose felejtsék el!

Amit tudni kell az antidepresszánsokról

A depresszió első hatékony gyógyszereit a szerencsés vakvéletlennek köszönhetjük, az újabbak azonban már célzott tudományos kutatás eredményei. Mit kell tudnunk a depresszió gyógyszeres kezeléséről?

Ékszertisztítás házi módszerekkel

Sokan szeretnek ékszert hordani, többen le sem veszik fürdésnél, alvásnál őket, a mindennapi használatból kifolyólag azonban zsír, krémek, szappan, kosz és egyebek rakódnak le rajtuk, ezektől a lepedékektől pedig elszíneződhetnek.

Okosóra gyerekeknek

Rohanó világot élünk, mindent próbálunk a lehető leggyorsabban lerendezni, a gyerekeink is ebben nőnek fel, a kommunikáció sem a régi, mindenünk lassacskán digitális lesz. Végig kell gondolnunk, hogy ebből mit adunk a gyerekeinknek, mit engedünk és hol az a bizonyos határ.

Futóverseny-etikett. Mire figyeljünk?

Sok futóverseny tömegeket vonz és mozgat meg, éppen ezért fel kell hívni a figyelmet arra, hogy itt is vannak bizonyos illemszabályok, amiket érdemes, vagy inkább illik betartani, egyrészt, hogy vigyázzunk magunkra, másrészt, hogy figyeljünk egymásra. Egy kis futóetikett következik.

Elektromos vagy hagyományos fogkefe?

Sokan feleslegesnek tartják, mások kizárólag az elektromos fogkefére esküsznek. Megmutatjuk milyen szempontok alapján érdemes dönteni.