Menü

A természetesen vékony nők titkai

Ha nem is titkaik, de közös jellemzőik vannak a vékony testalkatú, karcsú nőknek, nyilván lehet egyfajta genetika és örökölhető hajlam is, de számtalan vékony hölgy nem a genetikának köszönheti kecses vonásait, s nem nádszálkarcsú felmenőkkel rendelkezik, sokkal inkább néhány olyan trükknek, amelyeket mi is elleshetünk tőlük.

A karcsú nőknek egy különlegesen „békés” kapcsolatuk van a táplálkozással és az ételekkel, nem agyalnak annyit, nem számolnak kalóriát, szénhidrátot, nem követnek divatétrendet és nem jár egyfolytában minden gondolatuk az elfogyasztott vagy elfogyasztandó ételeik körül.

Ha megkínálják őket egy tálca sütivel, akkor vesznek belőle - egyet. Nem habzsolnak, nem gondolják, hogy „megszegtem a fogyókúrám, mellé ettem, ma már úgyis mindegy ide nekem az egészet”. A természetesen vékony nőknek nem csak a genetikájuk, de az ételhez való viszonyuk, a táplálkozáshoz való hozzáállásuk, gondolkodásmódjuk is merőben más.

Ha megnézzük, hogyan élnek a karcsú hölgyek, láthatjuk, hogy mindig tudják, mennyi az elég.

Nem eszik degeszre magukat, nem esznek addig, amíg tele nem lesz a hasuk, nem esznek, mikor csak a szemük kívánja és nem esznek, ha már nem éhesek. Hatékony önkontrollal rendelkeznek. Megtehetjük ezt mi is, csak válasszunk kisebb, jóval kisebb adagokat, vagy együnk fél adagnyi ételeket, s fejezzük be úgy az étkezést, hogy még szívesen ennénk, de már nem vagyunk éhesek. Hagyunk időt a teltségérzet kialakulására.

A vékony hölgyek sokszor isznak, egy pohár teát, egy pár korty vizet. Mindig van náluk vizesflakon, nem rohannak azonnal enni, nem száguldanak be rögtön egy pékségbe, mert tudják, hogy nem keverendő össze az éhség és a szomjúság.

A jó hír számunkra, hogy ez könnyen utánozható, csak legyen nálunk mindig egy müzliszelet, legyen kéznél aszalt gyümölcs, kevés olajos mag és egy flakon víz.

A természetesen vékony nőkre nem jellemző az érzelmi evés. Bánatukat nem falásrohamokkal csillapítják. Az étel nem eszköz számukra. Ezt mi is megtehetjük, hiszen más módon is kényeztethetjük magunkat, gondoljuk végig, hogy a csokievés helyett választhatunk egy forró fürdőt, egy masszázst.

Tanulmányokból kiderült, hogy a vékony nők sokkal több gyümölcsöt fogyasztanak, mint a túlsúllyal rendelkezők. Egy alma tökéletes nekik a főétkezések között. Tudom, hogy a csoki finomabb, de ilyenkor a mérleg is legyen a szemünk előtt, ahogy mondani szoktam: valamit valamiért.

A vékony emberek rendkívül aktívak, sokat mozognak.

Nem feltétlen kell azt gondolni, hogy a konditermek rabjai, csak egyszerűen sokat sétálnak, szeretnek gyalogolni, lépcsőzni lift helyett, biciklizni, úszni és sokat vannak friss levegőn.

A vékony nők nem diétáznak. Nem fosztják meg magukat semmitől, viszont változatosan esznek és többször keveset. Élvezik az ízeket, nem mondanak le semmiről, de tudják a mértéket. Aggódás, agyalás, számolgatás nélkül esznek és tudják, mikor elég.

Az egészséges, aktív életmódot élő és az ételekhez egészséges hozzáállással rendelkező nők társasága segíthet megváltoztatni a gondolkodásmódunkat, szokásainkat. Lessük el a szokásaikat.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

A beszélgetés pozitív hatásai

Van, amikor egyáltalán nincs kedvünk beszélgetni senkivel, mert nagyon magunk alatt vagyunk. De még ilyenkor is hiányozhat az a biztató beszélgetés, ami kimozdít minket letargikus állapotunkból. A kommunikációnak hatalmas ereje van, hatalmas jelentősége van az életünkben. Talán voltál már úgy, hogy mindenkivel meg szeretted volna osztani az örömöd, világgá szeretted volna kiáltani, hogy milyen szép is az élet, milyen fantasztikus napod van. Ez az eset azt hiszem, hogy mindenkivel megtörtént már, szerencsére.

Futás kutyával

Egy kutya lefutotta a félmaraton, pedig csak pisilni engedték ki, olvastam a minap egy nem mindennapi cikkben. Félmaratont futókhoz csatlakozott a kutyus, aki becsülettel végig is futotta a távot Kanadában, ráadásul nem is akármilyen helyezést ért el: sikerült az első 10 között beérni, és az előkelő 7. helyen teljesítette a távot. Mire kell figyelni, ha kutyussal futunk, erről lesz szó ma.