Menü

A természetesen vékony nők titkai

Ha nem is titkaik, de közös jellemzőik vannak a vékony testalkatú, karcsú nőknek, nyilván lehet egyfajta genetika és örökölhető hajlam is, de számtalan vékony hölgy nem a genetikának köszönheti kecses vonásait, s nem nádszálkarcsú felmenőkkel rendelkezik, sokkal inkább néhány olyan trükknek, amelyeket mi is elleshetünk tőlük.

A karcsú nőknek egy különlegesen „békés” kapcsolatuk van a táplálkozással és az ételekkel, nem agyalnak annyit, nem számolnak kalóriát, szénhidrátot, nem követnek divatétrendet és nem jár egyfolytában minden gondolatuk az elfogyasztott vagy elfogyasztandó ételeik körül.

Ha megkínálják őket egy tálca sütivel, akkor vesznek belőle - egyet. Nem habzsolnak, nem gondolják, hogy „megszegtem a fogyókúrám, mellé ettem, ma már úgyis mindegy ide nekem az egészet”. A természetesen vékony nőknek nem csak a genetikájuk, de az ételhez való viszonyuk, a táplálkozáshoz való hozzáállásuk, gondolkodásmódjuk is merőben más.

Ha megnézzük, hogyan élnek a karcsú hölgyek, láthatjuk, hogy mindig tudják, mennyi az elég.

Nem eszik degeszre magukat, nem esznek addig, amíg tele nem lesz a hasuk, nem esznek, mikor csak a szemük kívánja és nem esznek, ha már nem éhesek. Hatékony önkontrollal rendelkeznek. Megtehetjük ezt mi is, csak válasszunk kisebb, jóval kisebb adagokat, vagy együnk fél adagnyi ételeket, s fejezzük be úgy az étkezést, hogy még szívesen ennénk, de már nem vagyunk éhesek. Hagyunk időt a teltségérzet kialakulására.

A vékony hölgyek sokszor isznak, egy pohár teát, egy pár korty vizet. Mindig van náluk vizesflakon, nem rohannak azonnal enni, nem száguldanak be rögtön egy pékségbe, mert tudják, hogy nem keverendő össze az éhség és a szomjúság.

A jó hír számunkra, hogy ez könnyen utánozható, csak legyen nálunk mindig egy müzliszelet, legyen kéznél aszalt gyümölcs, kevés olajos mag és egy flakon víz.

A természetesen vékony nőkre nem jellemző az érzelmi evés. Bánatukat nem falásrohamokkal csillapítják. Az étel nem eszköz számukra. Ezt mi is megtehetjük, hiszen más módon is kényeztethetjük magunkat, gondoljuk végig, hogy a csokievés helyett választhatunk egy forró fürdőt, egy masszázst.

Tanulmányokból kiderült, hogy a vékony nők sokkal több gyümölcsöt fogyasztanak, mint a túlsúllyal rendelkezők. Egy alma tökéletes nekik a főétkezések között. Tudom, hogy a csoki finomabb, de ilyenkor a mérleg is legyen a szemünk előtt, ahogy mondani szoktam: valamit valamiért.

A vékony emberek rendkívül aktívak, sokat mozognak.

Nem feltétlen kell azt gondolni, hogy a konditermek rabjai, csak egyszerűen sokat sétálnak, szeretnek gyalogolni, lépcsőzni lift helyett, biciklizni, úszni és sokat vannak friss levegőn.

A vékony nők nem diétáznak. Nem fosztják meg magukat semmitől, viszont változatosan esznek és többször keveset. Élvezik az ízeket, nem mondanak le semmiről, de tudják a mértéket. Aggódás, agyalás, számolgatás nélkül esznek és tudják, mikor elég.

Az egészséges, aktív életmódot élő és az ételekhez egészséges hozzáállással rendelkező nők társasága segíthet megváltoztatni a gondolkodásmódunkat, szokásainkat. Lessük el a szokásaikat.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.