Menü

A hullahopp karika hatékonysága az edzésben

A hullahopp karikára sokan először gyerekjátékként gondolunk, legalábbis férjem hangosan felnevetett, mikor közöltem, veszek magamnak egyet, pedig, ha utána olvas az ember, rájön, hogy valójában egy nem túl drága, könnyen tárolható, egyszerű edzéstípusról van szó, mely remekül formálja a deréktáji izmokat.

Amikor azt mondjuk, hogy mozogni bárhol és bármikor lehet, akkor tényleg így gondoljuk, már pedig a hullahopp karikával tényleg bárhol elvégezhetjük az edzésünket. Én például – amennyiben meghozza a futár a karikámat – esténként fogom elővenni, amikor már készen vagyok a napi dolgaimmal, s ekkor fogom gyakorolni a karikázást. Mivel halk tevékenységről van szó, így még a tévénéző családtagokat sem fogja zavarni.

Ez az egyszerű eszköz állítólag hatékonyan formálja a derekat, a combokat, így komplex edzőtársunk lehet, kedvelői és használói szerint az egyik leghatásosabb alakformáló sportszer.

Mivel viszonylag rövid idő elteltével ígér változást, így hamar kiderül majd számomra is, hogy megérte megvásárolni, vagy nagyobb volt a hírverése és a marketingje, mint maga a hatékonysága. (a férjem pedig közölni fogja, hogy „ugye megmondtam”)

Én azonban optimista vagyok és úgy gondolom pont a kényes testrészek formálására lesz kiváló megoldás, s mivel három gyermekem van, a terhességek pedig nyomot hagytak a hasamon, pont nekem való eszköz lehet.

A hullahopp karika egy egyedülálló sporteszköznek ígérkezik számomra, ami garantáltan feldobja az otthoni edzéseimet majd.

Mást is edzem, futni is szeretek, de egyetlen olyan sportág sem jut eszembe pillanatnyilag, mely elvégezhető lenne egy ilyen egyszerű, halk – és halkan merem kijelenteni, hogy még viszonylag olcsó – eszközzel, gyakorlatilag bárhol.

Manapság már az egyszerű hullahopp karikák mellett kaphatóak súlyozott, körülbelül 1 kg-os, szivaccsal borított és összecsukható, kifejezetten felnőtteknek készült sporteszköznek számító karikák is, mellyel nem is olyan könnyű dolgozni, épp ezért hatásos!

A karikák átmérője általában 1 méter. Könnyedén összecsukható, így egy nagyszerű, hordozható tornakellék.

Azt gondolom, hogy a rendszeres – már akár napi 10 perces - hullahopp karikázás is számít az alakformálásban, legalábbis számos sikertörténet számol be erről a módszerről.

Természetesen ennél az edzéstípusnál sem elhanyagolható szempont, hogy hogyan étkezünk, mennyire figyelünk az életmódunkra, hiszen enélkül nincs eszköz, sport, vagy edzés, mely csodát tenne.

Próbálják ki, ha kedvet kaptak, én biztosan beszerzek egyet, ha másért nem, a családtagjaim rajtam való szórakozására biztosan jó lesz.

Kerülendő fog- és szájápolási szokások, melyeket ideje elfelejteni

Az alapos, rendszeres és szakszerű száj- és fogápolással minimalizálható a fogszuvasodás, ínyrecesszió és számos egyéb kellemetlen betegség kockázata. De vajon miből áll a tökéletes rutin? Tényleg szükséges minden étkezés után fogat mosni? Valóban a kemény sörtéjű fogkefe képes csak eltávolítani a makacs lepedéket? Cikkünkben sorra vesszük azokat a szokásokat, amelyeket mindenképpen érdemes kerülni!

Nyári méregtelenítés természetesen

A nyár tökéletes időszak arra, hogy testünket felfrissítsük és méregtelenítsük. A friss, szezonális gyümölcsök és zöldségek, valamint a megnövekedett fizikai aktivitás lehetőséget adnak arra, hogy egészségesebb életmódot folytassunk. Ebben a cikkben a méregtelenítés alapjairól, előnyeiről, valamint könnyen elkészíthető nyári italokról is kaphatunk tippeket.

Kánikula jön, mit tegyünk a melegfronti hatás ellen?

Még az egészséges szervezetet is megviseli az, ami a napokban jön, ám aki érzékeny a melegfronti hatásra, annak érdemes elolvasnia mai cikkünket.

Vérnyomáscsökkentő ételek

A magas vérnyomás hazánk egyik kiemelkedő helyen álló egészségügyi problémája, de nem csak Magyarországot érinti, hanem világszerte sok gondot okoz. Nézzük, hogy mit tehetünk ellene étkezésünkkel.

Miért hasznos a masszázs?

Egy jó masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, és jól kiegészíti a mozgást. Krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része.