Menü

A hullahopp karika hatékonysága az edzésben

A hullahopp karikára sokan először gyerekjátékként gondolunk, legalábbis férjem hangosan felnevetett, mikor közöltem, veszek magamnak egyet, pedig, ha utána olvas az ember, rájön, hogy valójában egy nem túl drága, könnyen tárolható, egyszerű edzéstípusról van szó, mely remekül formálja a deréktáji izmokat.

Amikor azt mondjuk, hogy mozogni bárhol és bármikor lehet, akkor tényleg így gondoljuk, már pedig a hullahopp karikával tényleg bárhol elvégezhetjük az edzésünket. Én például – amennyiben meghozza a futár a karikámat – esténként fogom elővenni, amikor már készen vagyok a napi dolgaimmal, s ekkor fogom gyakorolni a karikázást. Mivel halk tevékenységről van szó, így még a tévénéző családtagokat sem fogja zavarni.

Ez az egyszerű eszköz állítólag hatékonyan formálja a derekat, a combokat, így komplex edzőtársunk lehet, kedvelői és használói szerint az egyik leghatásosabb alakformáló sportszer.

Mivel viszonylag rövid idő elteltével ígér változást, így hamar kiderül majd számomra is, hogy megérte megvásárolni, vagy nagyobb volt a hírverése és a marketingje, mint maga a hatékonysága. (a férjem pedig közölni fogja, hogy „ugye megmondtam”)

Én azonban optimista vagyok és úgy gondolom pont a kényes testrészek formálására lesz kiváló megoldás, s mivel három gyermekem van, a terhességek pedig nyomot hagytak a hasamon, pont nekem való eszköz lehet.

A hullahopp karika egy egyedülálló sporteszköznek ígérkezik számomra, ami garantáltan feldobja az otthoni edzéseimet majd.

Mást is edzem, futni is szeretek, de egyetlen olyan sportág sem jut eszembe pillanatnyilag, mely elvégezhető lenne egy ilyen egyszerű, halk – és halkan merem kijelenteni, hogy még viszonylag olcsó – eszközzel, gyakorlatilag bárhol.

Manapság már az egyszerű hullahopp karikák mellett kaphatóak súlyozott, körülbelül 1 kg-os, szivaccsal borított és összecsukható, kifejezetten felnőtteknek készült sporteszköznek számító karikák is, mellyel nem is olyan könnyű dolgozni, épp ezért hatásos!

A karikák átmérője általában 1 méter. Könnyedén összecsukható, így egy nagyszerű, hordozható tornakellék.

Azt gondolom, hogy a rendszeres – már akár napi 10 perces - hullahopp karikázás is számít az alakformálásban, legalábbis számos sikertörténet számol be erről a módszerről.

Természetesen ennél az edzéstípusnál sem elhanyagolható szempont, hogy hogyan étkezünk, mennyire figyelünk az életmódunkra, hiszen enélkül nincs eszköz, sport, vagy edzés, mely csodát tenne.

Próbálják ki, ha kedvet kaptak, én biztosan beszerzek egyet, ha másért nem, a családtagjaim rajtam való szórakozására biztosan jó lesz.

Kortizolszint - ha magas, ezt tudnod kell

Sokszor nem tudjuk, hogy kimerültségünk, tartós hízásunk minek köszönhető, de érdemes utánajárni, hogy nem e egy hormon az oka, amit kortizolnak hívnak.

Tériszonnyal élni

A fóbiák olyan félelmi zavarok, amelyek bizonyos helyzetekhez vagy tárgyakhoz kötődnek. A tériszony a specifikus fóbiák közé tartozik. Hogyan is alakul ki a tériszony, és mit lehet ellene tenni? Mit jelent az agorafóbia és mit az akrofóbia

A Salvus gyógyvíz jótékony hatásai és felhasználási alternatívái

Salvus gyógyvíz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú gyógyvíz, amely a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik és Bükkszéken kerül kitermelésre 540 méter mélyről. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi nem csak hazánkban, hanem európai viszonylatban is.

Misophonia – amikor minden hang zavaró

Ismerjük az érzést, amikor nem bírjuk elviselni a minket körülvevő zajokat, de ez általában akkor fordul elő, ha fáradtak vagyunk, nehezen koncentrálunk, de van olyan, amikor a nap minden percében elviselhetetlenek a zajok.

Szemölcs kezelése

Felmerül a kérdés, hogy amennyiben nem fáj és nem látványos helyen van, miért szükséges eltávolítani a szemölcsöt. A válasz egyszerű: mert fertőz. A környező bőrfelületre rendkívül könnyen átterjed, de emberek között is gyakori a vírus átadása. Ilyen például az úgynevezett uszodaszemölcs, melyért egy vírus felelős, és apró, főleg végtagokon jelentkező szemölcsöket okoz.