Menü

A hullahopp karika hatékonysága az edzésben

A hullahopp karikára sokan először gyerekjátékként gondolunk, legalábbis férjem hangosan felnevetett, mikor közöltem, veszek magamnak egyet, pedig, ha utána olvas az ember, rájön, hogy valójában egy nem túl drága, könnyen tárolható, egyszerű edzéstípusról van szó, mely remekül formálja a deréktáji izmokat.

Amikor azt mondjuk, hogy mozogni bárhol és bármikor lehet, akkor tényleg így gondoljuk, már pedig a hullahopp karikával tényleg bárhol elvégezhetjük az edzésünket. Én például – amennyiben meghozza a futár a karikámat – esténként fogom elővenni, amikor már készen vagyok a napi dolgaimmal, s ekkor fogom gyakorolni a karikázást. Mivel halk tevékenységről van szó, így még a tévénéző családtagokat sem fogja zavarni.

Ez az egyszerű eszköz állítólag hatékonyan formálja a derekat, a combokat, így komplex edzőtársunk lehet, kedvelői és használói szerint az egyik leghatásosabb alakformáló sportszer.

Mivel viszonylag rövid idő elteltével ígér változást, így hamar kiderül majd számomra is, hogy megérte megvásárolni, vagy nagyobb volt a hírverése és a marketingje, mint maga a hatékonysága. (a férjem pedig közölni fogja, hogy „ugye megmondtam”)

Én azonban optimista vagyok és úgy gondolom pont a kényes testrészek formálására lesz kiváló megoldás, s mivel három gyermekem van, a terhességek pedig nyomot hagytak a hasamon, pont nekem való eszköz lehet.

A hullahopp karika egy egyedülálló sporteszköznek ígérkezik számomra, ami garantáltan feldobja az otthoni edzéseimet majd.

Mást is edzem, futni is szeretek, de egyetlen olyan sportág sem jut eszembe pillanatnyilag, mely elvégezhető lenne egy ilyen egyszerű, halk – és halkan merem kijelenteni, hogy még viszonylag olcsó – eszközzel, gyakorlatilag bárhol.

Manapság már az egyszerű hullahopp karikák mellett kaphatóak súlyozott, körülbelül 1 kg-os, szivaccsal borított és összecsukható, kifejezetten felnőtteknek készült sporteszköznek számító karikák is, mellyel nem is olyan könnyű dolgozni, épp ezért hatásos!

A karikák átmérője általában 1 méter. Könnyedén összecsukható, így egy nagyszerű, hordozható tornakellék.

Azt gondolom, hogy a rendszeres – már akár napi 10 perces - hullahopp karikázás is számít az alakformálásban, legalábbis számos sikertörténet számol be erről a módszerről.

Természetesen ennél az edzéstípusnál sem elhanyagolható szempont, hogy hogyan étkezünk, mennyire figyelünk az életmódunkra, hiszen enélkül nincs eszköz, sport, vagy edzés, mely csodát tenne.

Próbálják ki, ha kedvet kaptak, én biztosan beszerzek egyet, ha másért nem, a családtagjaim rajtam való szórakozására biztosan jó lesz.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?