Menü

A humor a legfontosabb! Nem viccelek

“A nevetés a legrövidebb távolság két ember között” - így hangzik Victor Borge humorista mondása. A humorérzék az egyik legfontosabb tulajdonságunk, a nevetés az életünk fontos része, ezzel tudjuk átvészelni a szürke hétköznapokat, az életünk nehezebb helyzeteit, kiváló gyógyír mindenre, s ráadásul komoly tréning, hiszen a testünket jól átmozgatja. Fontos, hogy az élethez kellő humorérzékkel álljunk, s nevessünk sokat!

Tudták, hogy a nevetés fokozza a szívműködést, kitágítja az ereket, javítja a belső szervek oxigénellátását? Emellett az agyunkban olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet. A nevetés és az egészségünk között tehát komoly kapcsolat van, s a legújabb kutatások szerint az intelligencia és a humor között is szoros összefüggés feltételezhető. Annak van kifinomult, intelligens humora, aki tájékozott, aki sokat olvas, akinek széles a látóköre, az obszcén, sértő és unalmas faviccek viszont egyáltalán nem szimpatikusak és nem nevettetnek meg.

Talán nagy újdonságot nem árulok el azzal, hogy szeretjük a vicces és humoros emberek, kollégák társaságát, a munkahelyemen szerencsére olyan légkörben dolgozhatom, ahol ezt naponta tapasztalom, a humor felvidítja és összehozza az embereket.

Feloldja a gátlásokat, felszabadítja az érzelmeket, kiváló stresszoldó! Sokkal könnyebben forog tőle a napi mókuskerék. Nézzük meg a gyerekeket! Rengeteget játszanak, nevetnek, tanulhatnánk tőlük!

Hogyan hat a humor a párválasztásra, párkapcsolatra?

Azt gondolom a párválasztásban is nagyon fontos szempont, hogy a választottunknak legyen humora, mert ez vonzó, szimpatikus és szerethető tulajdonság. A jó humor vonzóvá tesz, a nevetés pedig megszépít, társaságban pedig igazán büszkék lehetünk a párunkra, ha képes jó hangulatot teremteni. A közös nevetés egy párkapcsolatban azt jelenti: két ember közös hullámhosszon van, ami igencsak hasznos alap egy barátságban, házasságban, párkapcsolatban.

Mindig vannak jó és rossz időszakok, hullámvölgyek, ezeket kellő humorral kezelve könnyebb átvészelni. A szépség múlandó, a humorérzék örök, mindig jól esik egyet nevetni a párunkkal az élet dolgain, ezért a párkapcsolatokban nagyon fontos a jó humorérzék.

Miért mondják, hogy a humor gyógyít?

Nos egyrészt a fent említett hatások miatt (stresszoldó, érzelmeket szabadít fel, oldja a feszültséget) másrészt, ha önmagunkon nevetünk, vagy segítünk másoknak abban, hogy önmagukon nevessenek, enyhítjük a konfliktusokat. A humor ezáltal valóban gyógyít és felszabadít. Csökkenti a félelmet, elmulasztja a haragot.

Végezetül pedig mint háromgyerekes szülő azt tapasztalom, hogy a dackorszakos kétévesemmel, a gimis kamaszfiammal, a középső általános iskolás gyerekemmel is mind-mind egyszerűbben megtalálhatom a közös hangot, megoldhatom a problémákat, nézeteltéréseket, hisztit és sértődéseket, ha kellő humort vetek be. Amikor minden kötél szakad, már csak a nevetés segít.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

A beszélgetés pozitív hatásai

Van, amikor egyáltalán nincs kedvünk beszélgetni senkivel, mert nagyon magunk alatt vagyunk. De még ilyenkor is hiányozhat az a biztató beszélgetés, ami kimozdít minket letargikus állapotunkból. A kommunikációnak hatalmas ereje van, hatalmas jelentősége van az életünkben. Talán voltál már úgy, hogy mindenkivel meg szeretted volna osztani az örömöd, világgá szeretted volna kiáltani, hogy milyen szép is az élet, milyen fantasztikus napod van. Ez az eset azt hiszem, hogy mindenkivel megtörtént már, szerencsére.

Futás kutyával

Egy kutya lefutotta a félmaraton, pedig csak pisilni engedték ki, olvastam a minap egy nem mindennapi cikkben. Félmaratont futókhoz csatlakozott a kutyus, aki becsülettel végig is futotta a távot Kanadában, ráadásul nem is akármilyen helyezést ért el: sikerült az első 10 között beérni, és az előkelő 7. helyen teljesítette a távot. Mire kell figyelni, ha kutyussal futunk, erről lesz szó ma.