Menü

Fiatalító sminktippek és egyéb trükkök

Lehetséges, hogy mára férfiolvasóink egy részét elveszítettük, de most a fiatalító sminkeléssel kapcsolatos tippeket, trükköket gyűjtjük össze és helyezzük előtérbe, melyeket akár már a holnap reggeli készülődésnél érdemes lehet megfogadni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, fiatalosabb legyen a megjelenésünk.

A fiatalos és ápolt megjelenés a bőrápolás fontosságával kezdődik, ez mindennek az alapja. A megfelelő arcápolási rutin kialakítása, a bőrünknek megfelelő termékek használata, a rendszeres arctisztítás, alkalmanként arcpakolás, esetleg arcmasszázs, havonta a kozmetika mind-mind segít a fiatalosabb és egészségesebb külső elérésében, mindez persze mit semmit sem ér elegendő vízfogyasztás, életmódváltás és rendszeres mozgás nélkül.

Az arcápoláshoz a korral érdemes a sminkrutinunkat is fejleszteni, változtatni. Nem célom az, hogy akár sminkben, akár öltözetben korunknál jóval fiatalabbnak akarjunk mutatkozni, ez visszatetszően hat és erőltetettnek látszik.

Én azt szoktam mondani, hogy nem akarok 40 évesen 20 évesnek kinézni, én egy jó negyvenes szeretnék lenni, ezt pedig így is gondolom, de nézzük a fiatalító sminktippeket:

Használjunk megfelelő hidratálót és szemkörnyékápolót sminkelés előtt, lehetőleg ne zsíros állagút, hanem gyorsan felszívódó, könnyű készítményeket, melyektől nem nehezül el az arcunk. Felejtsük el a vastag sminket, a többréteg alapozót, a túlságosan mattító púdert, nem a vastag vakolat a cél, ezért inkább színezett hidratáló krémet és enyhe arcpírt használjunk.

Sokan úgy gondolják, hogy a bőrhibákat és a ráncokat csak maszkszerű, vastag sminkrétegekkel lehet elfedni, de így csak ártunk magunknak, egyrészt az erős vakolat nem hagyja lélegezni a bőrt, másrészt mert megül a barázdákban, szarkalábakban, ennek köszönhetően pedig csak még inkább öregít.

A tökéletes rúzs kiválasztása nem a sötét színű árnyalatokkal kezdődik, már nem divat és öregít, ezért inkább a szájfény, vagy egy természetes barack, halvány pink árnyalatú színekben gondolkodjunk. Választhatunk egy „nude” rúzst, ami minden alkalomra tökéletes választás.

A friss, fiatalos kinézethez elegendő egy könnyű alapozó, egy kevés pirosító és egy vidám árnyalatú rúzs. A szempillaspirált sose hagyjuk ki a sminkrutinból. Nagyon sokat dob az összképen a szépen ívelt, megfelelően festett szempillák látványa, mely megkoronázza a szemsminket.

Világos szemhéjpúderekkel sminkeljünk! Ezek kinyitják a tekintetet, a belső szemzugba tett fehér „pötty” optikailag nagyítja a szemet, a csillámos termékek is szépen mutatnak.

A szemöldök formázása sosem maradhat el. Törekedjünk a természetes hatásra. A sminkelésnél örök érvényű szabály, hogy a kevesebb néha több, negyven-ötven év felett ez pedig különösen igaz.

Kutyapanziók

Minden állattartóval előfordulhat, hogy el kell utaznia és nem tudja magával vinni házi kedvencét, rokonai, barátai pedig nem tudják vállalni az állat gondozását, ilyenkor jelent megoldást a kutyapanzió.

Sportesemény-etikett. Mit illik, mit nem

Léteznek illemszabályok a sportban? Igen! A futás, kerékpár, úszás, mint sportok és sok ehhez kapcsolódó futó-kerékpáros és triatlonversenyek tömegeket vonzanak és mozgatnak meg, éppen ezért fel kell hívni a figyelmet arra, hogy itt is vannak bizonyos illemszabályok.

Ezért jó a délutáni szieszta

Azt eddig is tudtuk, hogy a délutáni alvás, szieszta: kifejezetten jót tehet az egészségnek, de ezt most már a tudomány is alátámasztja. szakemberek szerint elég hetente egy-két alkalommal szunyókálni délután, hogy csökkentsük a szívroham és a stroke rizikóját.

Unatkozik a gyerek

"Anya/Apa unatkozom!" - egy olyan mondat, amit szülőként gyakran hallunk. Azonban pszichológusok szerint nem is akkora baj, ha a gyermek unatkozik időnként. Többek között azok miatt az okok miatt sem, amelyről mai cikkünkben lesz szó.

Napi 10 ezer lépés!

Hallottuk már párszor, igaz? Ez a szám az ajánlás arra, hogy mennyit kell megtenni naponta a hosszabb, egészséges életért. Vajon sok vagy reális? Egyáltalán hol és hogyan tudunk ennyit gyalogolni, sétálni?