Menü

Fiatalító sminktippek és egyéb trükkök

Lehetséges, hogy mára férfiolvasóink egy részét elveszítettük, de most a fiatalító sminkeléssel kapcsolatos tippeket, trükköket gyűjtjük össze és helyezzük előtérbe, melyeket akár már a holnap reggeli készülődésnél érdemes lehet megfogadni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, fiatalosabb legyen a megjelenésünk.

A fiatalos és ápolt megjelenés a bőrápolás fontosságával kezdődik, ez mindennek az alapja. A megfelelő arcápolási rutin kialakítása, a bőrünknek megfelelő termékek használata, a rendszeres arctisztítás, alkalmanként arcpakolás, esetleg arcmasszázs, havonta a kozmetika mind-mind segít a fiatalosabb és egészségesebb külső elérésében, mindez persze mit semmit sem ér elegendő vízfogyasztás, életmódváltás és rendszeres mozgás nélkül.

Az arcápoláshoz a korral érdemes a sminkrutinunkat is fejleszteni, változtatni. Nem célom az, hogy akár sminkben, akár öltözetben korunknál jóval fiatalabbnak akarjunk mutatkozni, ez visszatetszően hat és erőltetettnek látszik.

Én azt szoktam mondani, hogy nem akarok 40 évesen 20 évesnek kinézni, én egy jó negyvenes szeretnék lenni, ezt pedig így is gondolom, de nézzük a fiatalító sminktippeket:

Használjunk megfelelő hidratálót és szemkörnyékápolót sminkelés előtt, lehetőleg ne zsíros állagút, hanem gyorsan felszívódó, könnyű készítményeket, melyektől nem nehezül el az arcunk. Felejtsük el a vastag sminket, a többréteg alapozót, a túlságosan mattító púdert, nem a vastag vakolat a cél, ezért inkább színezett hidratáló krémet és enyhe arcpírt használjunk.

Sokan úgy gondolják, hogy a bőrhibákat és a ráncokat csak maszkszerű, vastag sminkrétegekkel lehet elfedni, de így csak ártunk magunknak, egyrészt az erős vakolat nem hagyja lélegezni a bőrt, másrészt mert megül a barázdákban, szarkalábakban, ennek köszönhetően pedig csak még inkább öregít.

A tökéletes rúzs kiválasztása nem a sötét színű árnyalatokkal kezdődik, már nem divat és öregít, ezért inkább a szájfény, vagy egy természetes barack, halvány pink árnyalatú színekben gondolkodjunk. Választhatunk egy „nude” rúzst, ami minden alkalomra tökéletes választás.

A friss, fiatalos kinézethez elegendő egy könnyű alapozó, egy kevés pirosító és egy vidám árnyalatú rúzs. A szempillaspirált sose hagyjuk ki a sminkrutinból. Nagyon sokat dob az összképen a szépen ívelt, megfelelően festett szempillák látványa, mely megkoronázza a szemsminket.

Világos szemhéjpúderekkel sminkeljünk! Ezek kinyitják a tekintetet, a belső szemzugba tett fehér „pötty” optikailag nagyítja a szemet, a csillámos termékek is szépen mutatnak.

A szemöldök formázása sosem maradhat el. Törekedjünk a természetes hatásra. A sminkelésnél örök érvényű szabály, hogy a kevesebb néha több, negyven-ötven év felett ez pedig különösen igaz.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

A beszélgetés pozitív hatásai

Van, amikor egyáltalán nincs kedvünk beszélgetni senkivel, mert nagyon magunk alatt vagyunk. De még ilyenkor is hiányozhat az a biztató beszélgetés, ami kimozdít minket letargikus állapotunkból. A kommunikációnak hatalmas ereje van, hatalmas jelentősége van az életünkben. Talán voltál már úgy, hogy mindenkivel meg szeretted volna osztani az örömöd, világgá szeretted volna kiáltani, hogy milyen szép is az élet, milyen fantasztikus napod van. Ez az eset azt hiszem, hogy mindenkivel megtörtént már, szerencsére.