Menü

Készítsünk dekorációt gesztenyéből!

Merthogy lehet méghozzá nem is akármilyet! Csodás őszi dekorációk készülhetnek gesztenyéből, az évszak egyik legjellegzetesebb terméséből! Hoztunk néhány tippet! Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy az ősz egyik legszebb és leghangulatosabb termése a gesztenye. Könnyen begyűjthető, s némi kreativitással máris őszi hangulat varázsolható otthonunkba.

Nagyon mutatós például a gesztenye tál. Bárhol jól mutat, akár kis vagy nagyobb méretben, lehet üvegtálban, vagy a mostanság oly trendi egyszerű befőttesüvegben. Passzol hozzá gyertya, dísztök, bármilyen őszi termés.

Kopogtató ajtódíszt próbáltak már gesztenyéből? Nos, itt az ideje. Ragaszthatjuk, fűzhetjük, festhetjük. Ajánlottak az ősz színei a barna és a sárga, alakját tekintve pedig választhatunk kör, szív, vagy esetleg a rendhagyóbb csillag-és négyszög formák között.

A gesztenye figurákkal gyerekkorunkban is szívesen elbíbelődtünk, ebbe a tevékenységbe mindenképp vonjuk be a gyerekeket, a végeredmény egy hangulatos dísz lesz. Keressünk terméseket, készítsünk ki gyufaszálakat, fogpiszkálót, válogassunk hozzá színes filctollakat, esetleg némi folyékony ragasztót, és máris kezdődhet a munka!

A fűzött gesztenyedísz is jól mutat otthonunk bármely részén, egyszerűbb és bár nem hangsúlyos dísz, mégis néha a kevesebb a több.

A klasszikus őszi gesztenye koszorú sosem megy ki a divatból. Az étkezőasztalok örök őszi éke, nemcsak gesztenye felhasználását javasoljuk hozzá, hanem más őszi termények, díszek is hangsúlyt kaphatnak a koszorú készítésénél.

Egy tetszőleges koszorúalapra ragasszuk rá a gesztenyéket, tegyük hozzá a különféle dekorkiegészítőket és már el is készült. Feldobja egy kis moha, vagy örökzöld is a díszt. Néhány gyöngy, egy kis fonal és pár gesztenye segítségével is kedves kis asztaldíszt készíthetünk. Akár be is festhetjük a gesztenyéket kedvünk szerint.

Ha átfúrjuk a gesztenyéket, bármit belevéshetünk, felfűzzük és máris kész egy kulcstartó, ami ajándéknak is tökéletes.

Használjuk bátran az ősz legkedveltebb termését, a gesztenyét, olcsó, könnyen hozzáférhető alapanyag és minden dekorációt feldob őszies hangulatával! A vidám barna szemek a lakást igazán ősziessé varázsolják.

A szaunázás szabályai és jótékony hatásai

A szaunázás évezredek óta népszerű tevékenység, nem véletlenül, ugyanis számos pozitív egészségügyi hatása van az izzasztás gyógyító erejének.

Jótékonysági Mikulásfutás, jótékonysági futóversenyek

Az utóbbi években a jótékonysági futóversenyek egyedülálló platformja indult el, ahogy divatosak lettek a virtuális futások is, ahogy a szezon közeledtével a Mikulásfutások is. Miben más egy jótékonysági futás? Mit jelent a virtuális futás?

Ehető ajándékok

Bár az idei karácsony kicsit más lesz, mint korábban, azért az ünnephez spórolás ide vagy oda, hozzátartozik a készülődés, a várakozás, ajándékkészítés. Ha nem szeretnél sok pénzt kiadni mégis ötletes és kreatív ajándékot keresel, akkor a következő ehető ajándékrecepteket szeretni fogod! Ajándékozz személyeset!

Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!

Hiszem és remélem, hogy nagyon sok olyan ember van, aki szeretne és tud is segíteni másokon. Sok jólelkű és segíteni akaró ajándékozó van. Ők biztosan részt vesznek a cipősdoboz akcióban.

Tippek, hogy meghittebb legyen a karácsonyi készülődés

Elérkezett az advent, s vele a karácsonyi ráhangolódás időszaka. Ünneplőbe öltözik a szívünk, készülődünk, családi hagyományok alakulnak ki.