Menü

Készítsünk dekorációt gesztenyéből!

Merthogy lehet méghozzá nem is akármilyet! Csodás őszi dekorációk készülhetnek gesztenyéből, az évszak egyik legjellegzetesebb terméséből! Hoztunk néhány tippet! Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy az ősz egyik legszebb és leghangulatosabb termése a gesztenye. Könnyen begyűjthető, s némi kreativitással máris őszi hangulat varázsolható otthonunkba.

Nagyon mutatós például a gesztenye tál. Bárhol jól mutat, akár kis vagy nagyobb méretben, lehet üvegtálban, vagy a mostanság oly trendi egyszerű befőttesüvegben. Passzol hozzá gyertya, dísztök, bármilyen őszi termés.

Kopogtató ajtódíszt próbáltak már gesztenyéből? Nos, itt az ideje. Ragaszthatjuk, fűzhetjük, festhetjük. Ajánlottak az ősz színei a barna és a sárga, alakját tekintve pedig választhatunk kör, szív, vagy esetleg a rendhagyóbb csillag-és négyszög formák között.

A gesztenye figurákkal gyerekkorunkban is szívesen elbíbelődtünk, ebbe a tevékenységbe mindenképp vonjuk be a gyerekeket, a végeredmény egy hangulatos dísz lesz. Keressünk terméseket, készítsünk ki gyufaszálakat, fogpiszkálót, válogassunk hozzá színes filctollakat, esetleg némi folyékony ragasztót, és máris kezdődhet a munka!

A fűzött gesztenyedísz is jól mutat otthonunk bármely részén, egyszerűbb és bár nem hangsúlyos dísz, mégis néha a kevesebb a több.

A klasszikus őszi gesztenye koszorú sosem megy ki a divatból. Az étkezőasztalok örök őszi éke, nemcsak gesztenye felhasználását javasoljuk hozzá, hanem más őszi termények, díszek is hangsúlyt kaphatnak a koszorú készítésénél.

Egy tetszőleges koszorúalapra ragasszuk rá a gesztenyéket, tegyük hozzá a különféle dekorkiegészítőket és már el is készült. Feldobja egy kis moha, vagy örökzöld is a díszt. Néhány gyöngy, egy kis fonal és pár gesztenye segítségével is kedves kis asztaldíszt készíthetünk. Akár be is festhetjük a gesztenyéket kedvünk szerint.

Ha átfúrjuk a gesztenyéket, bármit belevéshetünk, felfűzzük és máris kész egy kulcstartó, ami ajándéknak is tökéletes.

Használjuk bátran az ősz legkedveltebb termését, a gesztenyét, olcsó, könnyen hozzáférhető alapanyag és minden dekorációt feldob őszies hangulatával! A vidám barna szemek a lakást igazán ősziessé varázsolják.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.