Menü

Készítsünk adventi naptárt házilag!

Az adventi koszorún hamarosan meggyújtott gyertyák mind a karácsonyvárást szimbolizálják, ám sok kisgyerekes családban a koszorúnál nagyobb sikere van az adventi naptárnak, mely apró ajándékokat, édességet rejt, melyből minden nap kivehetnek valamit, ezzel könnyítve az ünnepi türelmetlen várakozást.

A hamarosan kezdődő adventi időszak a karácsonyi készülődésről a várakozásról szól, aminek az egyik legismertebb kelléke az adventi naptár. Adventi naptárt nem feltétlen kell drága pénzért megvásárolnunk, magunk is készíthetünk méghozzá ötletesebbnél ötletesebbeket! Cikkünkben olyan adventi naptár tippet mutatunk, melyek házilag is elkészíthetők.

Az adventi naptárat nemcsak a csokoládéval és cukorkákkal tölthetjük meg, hanem tartalmazhat egy-egy idézetet, üzenetet, fényképet vagy bármi apróságot, ami belefér egy kis rekeszbe. A fakkok lehetnek kis fülek, tartók, borítékok, ahogy a tartalmuk is gyakorlatilag bármi, lényeg, hogy változatosak legyenek.

Adventi naptár készíthető gyufásskatulyák felhasználásával is, ezeket érdemes bevonni csomagolópapírral, de ugyanez a hatás elérhető WC-papír gurigákkal is, a lényeg a csokorba kötött mindennapi meglepetés. A wc gurigák újrahasznosításához ez remek módszer. Készülhet ház alakban, de karácsonyfa formát is csinálhatunk belőle.

Kaptunk ismerősöktől pár éve zoknikat, kifejezetten erre a célra, melyből szintén ötletes adventi naptár kerekedett, s nagyon jól mutatott, s többször is felhasználhattuk őket évről évre.

Olvastam egy modernebbnek mondható tippet is, méghozzá adventi naptár legóból! Minden napra egy lego darabot rejtettek a kis zsákok, melyekből karácsonyra összeállt a kész játékfigura, vagy autó. Ha pedig már legozunk, keressük elő a játékvonatokat, ugyanis a gyerek játékait is felhasználhatjuk adventi naptárhoz, például a vonatokat nyugodtan használjuk erre a célre, a vagonokba kerülhetnek az ajándékok, apróbb meglepetések.

S hogy mi kerülhet még a zsákokba? Kicsi csokik, aszalt gyümölcsök, matricák, kulcstartó, egy kis színes cukorka, egy idézet, kisebb ajándéktárgyak, gyakorlatilag bármi.

Jól tudom, hogy rengeteg a tennivaló karácsonyig a dekorációval, mézeskalácssütéssel, az ajándékvásárlással, hiszen ahogy közelednek az ünnepek, egyre több az intéznivaló, s kevés időnk jut mindent megvalósítani, de néhány egyszerű ötlettel hamar elkészíthetjük mi magunk is otthon az adventi naptárunkat. Nemcsak gyerekeknek, de a párunknak is kitűnő meglepetés lehet.

Stresszkezelés hatékonyan

Múlt cikkünkben nemrégiben arról számoltunk be, hogy egyre több a stresszel kapcsolatos megbetegedés, mely az emberek mentális is fizikai állapotára előbb-utóbb kihat, ezért, ha jó ideje stresszes életet élünk, ideje változtatni.

A stressz megbetegít?

Egyre több a stresszel kapcsolatos megbetegedés, ez pedig az emberek mentális is fizikai állapotán előbb-utóbb meglátszik. Ha az tünetek valamelyikét tapasztaljuk, lehet, hogy túl stresszes életet élünk és ideje változtatni.

Illóolajokkal a légutak egészségéért

A hideg időben könnyebben megbetegszünk, ami jellemzően a légutakat érinti, de természetes anyagokkal is segíthetjük a gyógyulást.

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből.

A vásárlásfüggőség tünetei

A vásárlásfüggőség a viselkedési függőségek csoportjába tartozó betegség, ami során a beteg túlzott vágyat érez az ismételt vásárlás iránt. A vásárlás jellemzően nem a valós szükségletek kielégítésére irányul, hanem öncélú és kontrollálhatatlan belső igényre válaszol, melynek hátterében lelki okok vannak. Fiziológiai és/vagy pszichológiai függőség jellemzi bizonyos termékektől és szolgáltatásoktól.