Menü

Készítsünk adventi naptárt házilag!

Az adventi koszorún hamarosan meggyújtott gyertyák mind a karácsonyvárást szimbolizálják, ám sok kisgyerekes családban a koszorúnál nagyobb sikere van az adventi naptárnak, mely apró ajándékokat, édességet rejt, melyből minden nap kivehetnek valamit, ezzel könnyítve az ünnepi türelmetlen várakozást.

A hamarosan kezdődő adventi időszak a karácsonyi készülődésről a várakozásról szól, aminek az egyik legismertebb kelléke az adventi naptár. Adventi naptárt nem feltétlen kell drága pénzért megvásárolnunk, magunk is készíthetünk méghozzá ötletesebbnél ötletesebbeket! Cikkünkben olyan adventi naptár tippet mutatunk, melyek házilag is elkészíthetők.

Az adventi naptárat nemcsak a csokoládéval és cukorkákkal tölthetjük meg, hanem tartalmazhat egy-egy idézetet, üzenetet, fényképet vagy bármi apróságot, ami belefér egy kis rekeszbe. A fakkok lehetnek kis fülek, tartók, borítékok, ahogy a tartalmuk is gyakorlatilag bármi, lényeg, hogy változatosak legyenek.

Adventi naptár készíthető gyufásskatulyák felhasználásával is, ezeket érdemes bevonni csomagolópapírral, de ugyanez a hatás elérhető WC-papír gurigákkal is, a lényeg a csokorba kötött mindennapi meglepetés. A wc gurigák újrahasznosításához ez remek módszer. Készülhet ház alakban, de karácsonyfa formát is csinálhatunk belőle.

Kaptunk ismerősöktől pár éve zoknikat, kifejezetten erre a célra, melyből szintén ötletes adventi naptár kerekedett, s nagyon jól mutatott, s többször is felhasználhattuk őket évről évre.

Olvastam egy modernebbnek mondható tippet is, méghozzá adventi naptár legóból! Minden napra egy lego darabot rejtettek a kis zsákok, melyekből karácsonyra összeállt a kész játékfigura, vagy autó. Ha pedig már legozunk, keressük elő a játékvonatokat, ugyanis a gyerek játékait is felhasználhatjuk adventi naptárhoz, például a vonatokat nyugodtan használjuk erre a célre, a vagonokba kerülhetnek az ajándékok, apróbb meglepetések.

S hogy mi kerülhet még a zsákokba? Kicsi csokik, aszalt gyümölcsök, matricák, kulcstartó, egy kis színes cukorka, egy idézet, kisebb ajándéktárgyak, gyakorlatilag bármi.

Jól tudom, hogy rengeteg a tennivaló karácsonyig a dekorációval, mézeskalácssütéssel, az ajándékvásárlással, hiszen ahogy közelednek az ünnepek, egyre több az intéznivaló, s kevés időnk jut mindent megvalósítani, de néhány egyszerű ötlettel hamar elkészíthetjük mi magunk is otthon az adventi naptárunkat. Nemcsak gyerekeknek, de a párunknak is kitűnő meglepetés lehet.

Párizs látnivalói, nevezetességei

Párizs Európa kulturális fővárosaként ismert, és a kontinens legkedveltebb turisztikai célpontja. A francia főváros egy éjszaka is élő, pezsgő város, és rengeteg lehetőséggel várja a turistákat, a túlturizmus szinte minden ismert helyen jelen van. Modern látványosságai mellett viszont rengeteg történelmi épületet, ideszámítva a történelmi belvárost is tartogat számunkra, így hangulatában egy abszolút pozitív, de vegyes élményt nyújt a város.

Szaloncukor házilag! Ajándéknak is tökéletes

Ha nem szeretnénk drága szaloncukrokat vásárolni, vagy egyszerűen a bolti ízvilág helyett a háziasabb jellegű édességeket részesítjük előnyben, akkor készítsünk idén saját magunk alkotta szaloncukrokat, ehhez mutatunk néhány szuper receptet.

A ház „mérgei”

Valószínűleg szinte minden háziasszony tisztítószer-repertoárjában megtalálható néhány olyan vegyszer, ami potenciálisan halálos méreg is lehet. Ezeket biztonságosan kell tárolni és alkalmazni, hogy elkerüljük az egészségkárosodást. Melyek ezek a vegyi anyagok?

Emberéletbe kerülhet egy téves riasztás

Nemcsak jelentős anyagi kárt okoz, de akár emberéleteket is veszélybe sodorhat, ha valaki szándékosan jelent be valamilyen hamis esetet a 112-es segélyhívó számon. Mindez szabálysértésnek minősül, így a szándékos megtévesztés következményeket von maga után.

Szupergyors házi praktikák megfázás ellen

Amikor legyengül az immunrendszerünk, könnyebben betegszünk meg, könnyebben kaphatunk el különféle megfázásos betegségeket. A megelőzés természetesen az elsődleges teendőnk vitaminokkal, megfelelő étrenddel, sporttal, azonban, ha mégis sikerült összeszedni valami megfázásos nyavalyát, akkor jól jön néhány szuperhatékony otthoni praktika!