Menü

Teafilterek meglepő felhasználási lehetőségei

Sok mindent sokféleképpen tudunk már hasznosítani a háztartásunkból, de vajon tudtad-e, hányféleképpen hasznosíthatóak a teafilterek?

Szemápolás

Ha éjszaka rosszul aludtál, és reggel dagadt szemekkel ébredsz, egy pár koffeintartalmú teafilter a segítségedre lehet. Áztasd be meleg vízbe csakúgy, mintha teát készítenél, aztán tedd be őket néhány percre a mélyhűtőbe. Öt percre helyezd a filtereket a szemedre. Csökkenteni fogja a puffadást, és összehúzza a szem körüli vérereket.

Bőrproblémák

Ha például véletlenül beleléptél valamiféle mérgező növénybe a séta során az erdőben, és éppen viszkető, fájdalmas kiütésekkel küzdesz, egy fekete teás fürdő segíthet csökkenteni a gyulladást, és megnyugtatja a bőrt. Kutatások bizonyítják, hogy a fekete tea filterével készített nedves kötés segíthet más bőrproblémákon is, ami viszkető kiütésekkel jár.

A zöldtea leveleiből készített arcradírt a zsíros bőr mélytisztítására használhatod, és segít megszabadulni a pattanásoktól is. Nyiss ki egy teafiltert, és a tartalmából vegyél ki egy teáskanállal. Ezt keverd el annyi vízzel, hogy pasztaszerű állagot kapj. Finoman vidd fel a kívánt területre, és hagyd hatni 2-3 percig, majd langyos vízzel öblítsd le. Szárítsd meg az arcodat, és hidratálj!

Sebkezelés

A fent is említett nedves kötés enyhíti a fájdalmat és az esetlegesen kialakuló dagadást is csökkentheti, amit ütés vagy karcolás okozott. Ehhez nem kell mást tenned, minthogy elkészíted a teát, hagyod kihűlni, és utána néhány percre rányomod a sérült felületre.

Rovarcsípések

Ha a csípés után a fullánk benne maradt a bőrben, segíthet egy teafilter. Csak vizezd be, csavard ki, és hagyd az adott bőrfelületen 15-20 percig hatni. Enyhíteni fogja a fájdalmat és a viszketést is.

Fogfájás

Fogfájdalmak esetén, ha egy meleg borsmenta teafiltert helyezel a fogad és az ínyed közé, adhat egy kis enyhülést. A teában lévő sav segíthet a véralvadásban is. Ha foghúzás után ráharapsz egy teafilterre, segíthet kontrollálni a vérzést.

Szoptatás

A szoptatás során olykor jelentkező probléma, a fájó mellbimbók kezelésére használhatod. Kutatások bizonyítják, hogy egy meleg vízzel átitatott és kinyomkodott teafiltert napi 4 alkalommal 15 percig a fájó területre helyezve gyorsítja a véráramlást, és a fájdalmas terület gyorsabb gyógyulását eredményezi.

Festék

Évszázadokon keresztül használták a növényeket textilszínezésre, festésre, és ez alól a tealevelek sem voltak kivételek. Tehát természetes festékként használhatóak, főként pamutból készült termékek esetében. A teát ehhez le kell forrázni épp annyi vízzel, ami elfedi. Körülbelül egy óra után, amikor a levelek már kifakultak, le kell szűrni az oldatot. Ami a levelek után maradt, az a festék.

Növények

A növények egészséges növekedéséhez nitrogénre van szükség, a tealevelekben pedig rengeteg van belőle. Tanulmányok bizonyítják, hogy az elhasznált tealevelek talajjal összekeverve segíthetik a hajtások és gyökerek gyorsabb növekedését.

Komposztálás

Remek lehetőség a kommunális hulladék csökkentésére, ha a teafiltereket is komposztáljuk. Mivel egyébként is jó hatással vannak a növényi életre, miért ne csökkenthetnénk a hulladék mennyiségét is? Sajnos azonban sok teafilter egy kevés műanyagot (polipropilént) is tartalmaz, ami viszont nem bomlik le, ezért mielőtt gondolkodás nélkül a komposztra dobnád őket, nézz utána, mit tartalmaz, és a jövőben esetleg olyan filteres teát vásárolj, ami nem tartalmaz műanyagot.

Felhasznált forrás: https://www.webmd.com/beauty/ss/slideshow-tea-bag-uses

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Milyen előnyökkel jár, ha az apa megy gyedre?

Azon túl, hogy az apák egyre inkább igyekeznek kivenni részüket a gyermeknevelésből, érdemes anyagilag is megfontolni, hogy melyik szülő vegye igénybe a fenti támogatásokat. Hiszen aki többet keres, jóval nagyobb összegű juttatást kaphat. Azonban mielőtt amellett tennénk le a voksunkat, hogy az édesapa vegye igénybe az ellátásokat, alaposan járjunk utána, hogy megfelel-e az előírt jogosultsági feltételeknek.

Ezt együk szaloncukor meg süti helyett

A múlt cikkünkben alternatívákat kerestünk egészséges szaloncukorra, most azonban szaloncukor és sütemény helyetti nyalánkságokra keresünk ötleteket.

Párizs látnivalói, nevezetességei

Párizs Európa kulturális fővárosaként ismert, és a kontinens legkedveltebb turisztikai célpontja. A francia főváros egy éjszaka is élő, pezsgő város, és rengeteg lehetőséggel várja a turistákat, a túlturizmus szinte minden ismert helyen jelen van. Modern látványosságai mellett viszont rengeteg történelmi épületet, ideszámítva a történelmi belvárost is tartogat számunkra, így hangulatában egy abszolút pozitív, de vegyes élményt nyújt a város.

Szaloncukor házilag! Ajándéknak is tökéletes

Ha nem szeretnénk drága szaloncukrokat vásárolni, vagy egyszerűen a bolti ízvilág helyett a háziasabb jellegű édességeket részesítjük előnyben, akkor készítsünk idén saját magunk alkotta szaloncukrokat, ehhez mutatunk néhány szuper receptet.