Menü

Tippek egy egészségesebb karácsonyért

Lassan újra elérkezik az év azon szakasza, amit sokan az elengedéssel társítanak. De amíg a karácsony egy csodálatos időszak, hogy együnk, igyunk és vidámak legyünk, a túlzott engedékenységet érdemes elkerülni, ha nem szeretnénk az újév elején belekerülni az őrült fogyókúra pánikba.

Hogy az ünnepek élvezhetőek legyenek anélkül, hogy bármiféle negatív hatással lennénk az egészségünkre vagy a derékbőségünkre, összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy ha eddig nem tettük, idén egy kicsivel egészségesebb karácsonyt élhessünk át.

Mindig jó tervezni

Azzal, hogy ezt a cikket olvasod, már tettél egy lépést az egészségesebb karácsony felé. De mi fog történni, ha az asztalról rengeteg finomság kacsingat rád? Tervezd meg előre, hogy csak néhányat eszel a kedvenc fogásaidból. Ha ismered a menüt, mert a rokonok évről évre ugyanazt készítik, fel tudsz készülni a kedvenc desszertedre úgy, hogy a főételből kevesebbet fogyasztasz. Ha figyelsz rá, hogy mit eszel és hogyan, tudatosítod magadban, hogy jó hatással vagy a testedre és az egészségedre, más kapcsolatot tudsz kialakítani az étellel, kevesebbet fogsz enni, és nem kell később bűntudattal küzdened.

Reggeli

Ha az ünnepek alatt sem hagyod ki a reggelit, sokat teszel azért, hogy ne ess bele a tálba, amikor végre eléd kerül a fő fogás. A reggelizéssel ugyanis stabilizálod a vércukorszintedet, ami megelőzi az óriási étvágyat a későbbi órákban.

Egy kis mozgás

Nem szükséges, hogy a karácsonyi időszak alatt órákon keresztül eddz, de mindenképpen jó, ha a héten néhány alkalommal tudsz mozogni, és a súlyodat ezzel szinten tartod. Ehhez 15 perces tornák is elegendőek lehetnek, de nem kell nagy dolgokra gondolnod: egy ünnepi családi séta a nagy vacsi után elég ahhoz, hogy felgyorsítsa az emésztést.

Hidratálás

Forralt bor, Bailey’s, Brandy… és még sorolhatnánk. Rengeteg lehetőség a dorbézolásra (és rengeteg cukor!), de ez nem jelenti azt, hogy minden alkalommal igent kell mondanod. Ha szeretsz is többet inni, figyelj rá, hogy közben sok vizet is fogyassz! Ezzel a másnaposság ellen is sokat teszel.

Hangulat

A hangsúly inkább az érzéseken, az ünnepi hangulaton legyen, ne az étkezéseken! Ahhoz, hogy kevesebbet egyél, határozd el magad, hogy figyelni fogsz, és e tekintetben tartsd aktívan az elmédet! Ha úgy érzed, sürgetnek az evéssel, vagy állandóan rágcsálsz valamit, dobj fel egy ötletet a családnak, például játsszatok valamit. Ha ez nem lehetséges, tegyél rövid sétákat a lakásban, vagy szívj friss levegőt, csukd be a szemed, és meditálj röviden. Ezzel már tettél egy nagy lépést afelé, hogy az ünnepek időszaka ne a mértéktelen fogyasztásról szóljon.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.