Menü

Jön a csúnya pulcsik világnapja!

December 16-án tartják - nem hivatalosan - a csúnya pulcsik világnapját, melyhez már számos boltban és online webshopban lehet válogatni a giccses karácsonyi mintás kötött felsőkből. Közeleg a karácsony, az üzleteket pedig már hetekkel ezelőtt ellepték a karácsonyi holmik. A pompás díszek és dekorációk mellett előtérbe kerül a divat is, hiszen az üzletek nem győznek előrukkolni az izgalmas karácsonyi kollekciókkal.

Egy jó meleg, puha pulcsi a tél egyik fő kelléke, különösen akkor az igazi, ha karácsonyi, mintás, színes, piros, zöld, tele van motívumokkal, nagy hópelyhekkel. Egy igazán valamire való karácsonyi pulcsi annyira giccses, hogy már szinte szép.

Ahogy közeledik az ünnep, egyre több szerep jut a hóemberes, hópihés, csillogó, masnis ruhadaraboknak. Előkerülnek a karácsonyi csúnya pulcsik is, amelyeket az év többi napján nem veszünk fel, ilyenkor azonban alap darab. Valójában azonban nemcsak ronda karácsonyi pulóverek vannak, akadnak ízléses darabok is, melyek sosem mennek ki a divatból, mert meleg és kényelmes. A norvég mintás darab pedig már szinte elengedhetetlen kelléke az ünnepnek.

A karácsonyi pulcsik története a legenda szerint 2002-ben indult útjára Kanadából, ahol 3 barát elhatározta, hogy olyan bulit szerveznek, ahová abban a pulóverben lehet belépni, amit a nagymamájuk kötött nekik még általános iskolás korukban. Az ötletből pedig világszerte elterjedt szokás lett és azóta sincs megállás. A karácsonyi csúnya pulcsik szinte már hagyománynak számítanak, olyannyira, hogy külön napot találtak ki a viselésükre, mely a december 16-ra esik.

Hol vehetünk karácsonyi pulcsit?

Nos a választék hatalmas, nem kell feltétlen online rendelni, de ott is végtelen a lehetőségek tárháza, ahogy a boltokban is, Lehet szolid, egyszerű, lehet hivalkodó és giccses, mintás, de akár a nagymamánk is köthet egyet. Lehet a pulóver flitteres, lehet rajta szakáll, lehet különc, lehet mézeskalács figurás és lehet Rudolfot és a télapót ábrázoló is.

Divatos a skandináv szvetter, a világítós, a karácsonyfás, de parádézhatunk grincsesben is. A csúnyapulcsi-kultusz lényege, hogy minél giccsesebb, színesebb, ízléstelenebb darabban divatozhassunk az ünnepek alatt.

Bár a csúnya pulcsikat nem viselnénk minden alkalomra, az év ezen időszakába simán beleférnek. Válogassunk bátran az üzletek vicces kreációi közül. Az igazán bevállalósak a munkahelyükre is felvehetik, a kollégáikat egészen biztosan mosolyra fogja deríteni.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hogy közlekedjen a gyerek?

Mire figyelsz, ha átkelsz az úttesten? Hogyan közlekedsz biciklivel? Melyek a fényvisszaverő eszközök? Miért kell bekötni a biztonsági övet? Kinek van elsőbbsége és leginkább: tudod mitől véd meg a bukósisak? Ezeket a kérdéseket nyugodtan tegyük fel gyermekeinknek és tanítsuk őket tudatos közlekedésre!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.