Menü

Mentős applikáció! Ha még nincs meg, töltse le feltétlen!

Lassan két éve működik az Országos Mentőszolgálat és az egyik mobilszolgáltató közös fejlesztése, a mentős applikáció. Az okostelefonra letölthető alkalmazás előre megadott információkkal segíti a mentősök munkáját és a beteg pontos tartózkodási helyét is megmutatja. Az applikáció letöltése ingyenes.

Az ÉletMentő applikáció nemcsak pontos helymeghatározást tesz lehetővé, de megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokosként is működik.

Az applikáció gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást, ugyanis mire kiérnek a mentők, már ismerik az egészségügyi adatainkat.

Az okostelefonok már életünk részei, napjaink meghatározó eszközei, számos tevékenységre alkalmasak, ezért jött az ötlet, hogy ezt a modern technológiát összekössék a segítségnyújtással, így valósult meg az egyik mobilszolgáltató és az Országos Mentőszolgálat együttműködése.

Az ÉletMentő applikáció már több országban jelen van. A felhasználói visszajelzések alapján a leggyakrabban végtagtörések, allergiás reakciók, illetve szívroham esetén kértek segítséget az applikáción keresztül.

A letölthető applikációval könnyen, egyszerűen és gyorsan tudjuk riasztani az Országos Mentőszolgálatot, tulajdonképpen egy gombnyomásra értesíteni tudjuk a mentőket, s emellett egy gyors regisztráció után számos más lehetőséget is rejt az alkalmazás.

Baj esetén elegendő a képernyő közepén elhelyezkedő Mentők feliratú gombot nyomva tartani, mindössze 3 másodpercig. Ezt követően a vonal túlvégén egy diszpécsertől kapunk komplex segítséget. Gondoltak azokra is, akik valamilyen okból épp nem tudnak beszélni, így a kijelzőn látható gombok lenyomásával jelzéseket is le lehet adni.

Az ÉletMentő applikáció egy gyors regisztrációt követően a személyes adatokon túl számos információt is eltárol rólunk, például az állandó gyógyszereink neveit, érzékenységeket vagy éppen aktuális betegségünket is, de további hasznos lehetőségeket is tartalmaz.

Tulajdonképpen egy remekül összerakott és hasznos applikációról van szó, melyet, ha eddig még nem ismertek meg a kedves olvasók, akkor mielőbb érdemes letölteni és tanulmányozni, hiszen soha nem lehet tudni, mikor lesz rá szükségünk. Az ÉletMentő applikáció az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.

Fiókát találtam! – Mikor mentsünk, mikor ne?

Áprilistól augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg bejelentést kapnak a madármentők a segítségre szoruló madarakról. A legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket!

Mi mindenre jó egy mosogatógéptabletta?

A mosogatógép tablettáit köztudottan arra tervezték, hogy eltávolítsák a makacs foltokat és feloldják a zsírt a mosogatógépben, ám kevesen tudják, hogy nemcsak mosogatáskor érdemes őket használni. Még akkor sem árt beszerezni néhány tablettát, ha nincs is mosogatógépünk.

A Mecsek kincsei

Ha belföldön szeretnél eltölteni valahol egy kellemes hétvégét, akkor a Mecsek egy kiváló hely lehet erre. Rengeteg természeti csoda vár felfedezésre itt, és a sok erdős terület még a nyári melegben is hűvös kirándulóhelyet biztosíthat az idelátogatók számára. Hogyha ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb vidéki város, Pécs is számtalan programmal várja a belföldi turistákat.

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja?