Menü

Mentős applikáció! Ha még nincs meg, töltse le feltétlen!

Lassan két éve működik az Országos Mentőszolgálat és az egyik mobilszolgáltató közös fejlesztése, a mentős applikáció. Az okostelefonra letölthető alkalmazás előre megadott információkkal segíti a mentősök munkáját és a beteg pontos tartózkodási helyét is megmutatja. Az applikáció letöltése ingyenes.

Az ÉletMentő applikáció nemcsak pontos helymeghatározást tesz lehetővé, de megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokosként is működik.

Az applikáció gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást, ugyanis mire kiérnek a mentők, már ismerik az egészségügyi adatainkat.

Az okostelefonok már életünk részei, napjaink meghatározó eszközei, számos tevékenységre alkalmasak, ezért jött az ötlet, hogy ezt a modern technológiát összekössék a segítségnyújtással, így valósult meg az egyik mobilszolgáltató és az Országos Mentőszolgálat együttműködése.

Az ÉletMentő applikáció már több országban jelen van. A felhasználói visszajelzések alapján a leggyakrabban végtagtörések, allergiás reakciók, illetve szívroham esetén kértek segítséget az applikáción keresztül.

A letölthető applikációval könnyen, egyszerűen és gyorsan tudjuk riasztani az Országos Mentőszolgálatot, tulajdonképpen egy gombnyomásra értesíteni tudjuk a mentőket, s emellett egy gyors regisztráció után számos más lehetőséget is rejt az alkalmazás.

Baj esetén elegendő a képernyő közepén elhelyezkedő Mentők feliratú gombot nyomva tartani, mindössze 3 másodpercig. Ezt követően a vonal túlvégén egy diszpécsertől kapunk komplex segítséget. Gondoltak azokra is, akik valamilyen okból épp nem tudnak beszélni, így a kijelzőn látható gombok lenyomásával jelzéseket is le lehet adni.

Az ÉletMentő applikáció egy gyors regisztrációt követően a személyes adatokon túl számos információt is eltárol rólunk, például az állandó gyógyszereink neveit, érzékenységeket vagy éppen aktuális betegségünket is, de további hasznos lehetőségeket is tartalmaz.

Tulajdonképpen egy remekül összerakott és hasznos applikációról van szó, melyet, ha eddig még nem ismertek meg a kedves olvasók, akkor mielőbb érdemes letölteni és tanulmányozni, hiszen soha nem lehet tudni, mikor lesz rá szükségünk. Az ÉletMentő applikáció az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit csinál, aki ploggingol?

A plogging elnevezés egy szemétszedő futást takar, mely egy új, modern szemléletű, környezettudatos sporttevékenyég. Futás vagy kocogás közben a sportolók szemétszedő kesztyűben hulladékot gyűjtenek zacskókba, mellyel megtisztítják környezetüket.

A katasztrófaturizmus jelensége

Miért szeretnek az emberek tragédiák helyszínén leskelődni? Kell-e szégyellni azt, ha az ember katasztrófákra kíváncsi, vagy valójában ez normális jelenség? Mi az emögött álló pszichológia? A legnépszerűbb helyszín ezen kifejezés kapcsán “Csernobil” lehet különösen a nagy sikerű sorozat után, viszont rengeteg más helyszín is van, ahol tragédiák ezrei történtek.

Ezután másképp fogunk tekinteni a jégkockatartóra

Sokan nem is sejtik, hogy a jégkockatartó milyen sokoldalúan használható eszköz a konyhában. Meglepő, mennyi mindenre használható, ideje előkeresni!

Az önfenntartó tanyák: A fenntartható életmód újraéledése

Az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott a fenntartható életmód, és az önfenntartó gazdálkodás. Ezen tanyák a természetes erőforrások, és a környezetbarát módszerek hatékony kihasználására törekszenek, és egyre népszerűbbek azok körében, akik szeretnének függetlenné válni a modern világ komplexitásától, és egyfajta szabad életet élni.