Menü

Hatékony tanácsok férjeknek

Ha tudatosan eldöntjük, hogy a párunk vágyait és szükségleteit az sajátunk elé helyezzük és egy fordítva is igaz, akkor a házasság sikeres lesz.

Ne hagyd abba az udvarlást

Ne hagyj fel a randevúkkal. SOHA, DE SOHA ne vedd biztosra, hogy a nő melletted marad. Amikor megkérted a kezét, megígérted, hogy a szívét magadnál őrzöd és szenvedélyesen vigyázol rá. Ez a legfontosabb és legszentebb kincs, amit valaha is rád bíztak. TÉGED VÁLASZTOTT. Soha ne feledd ezt és soha ne tunyulj el a kapcsolatodban.

Vigyázz a saját szívedre

Ahogyan vállaltad, hogy a szíve védelmezője leszel, ugyanúgy a sajátodra is vigyáznod kell. Szeresd magad, fordulj nyitott szívvel a világ felé, de legyen egy hely a szívedben, ahová másnak nem engedsz bebocsátást, csakis a feleségednek. Legyen ez a hely mindig készen a fogadására és ne engedd, hogy bármi vagy bárki más bejusson oda.

Ess szerelmbe újra és újra

Folyamatosan változol. Nem ugyanaz az ember vagy, aki az esküvőd napján voltál, ahogyan 5 év múlva sem leszel ugyanaz, aki most vagy. Minden napod újabb és újabb választások eredménye. NEM KÖTELEZŐ VELED MARADNIA, ha nem figyelsz rá, másnak adhatja a szívét vagy teljesen elzárja tőled és talán soha nem kaphatod vissza újra. Mindig harcolj a szerelméért, ahogyan tetted, amikor először udvaroltál neki.

Mindig lásd meg a párodban a legjobbat

Arra összpontosíts, amit szeretsz benne. Amire koncentrálsz, az fog igazán kifejeződni. Ha arra figyelsz, ami bosszant, azt fogod csak látni, amiért érdemes bosszankodni. Ha arra figyelsz, miért szereted, akkor nem is lesz más választásod, mint szeretni és szeretve lenni. Fókuszálja arra, amiért igazán szereted és kétségkívül a legszerencsésebb embernek fogod érezni magad, amiért ez a nő lehet a feleséged.

Nem a te dolgod, hogy megváltoztasd Őt

Az a dolgod, hogy úgy szeresd, ahogy van, anélkül, hogy elvárnád, hogy bármiben is megváltozzon. Ha pedig idő közben változik, szeresd azt, aki válik belőle, akár úgy változik, ahogy az neked tetszik, akár nem.

Vállalj teljes felelősséget…

… A saját érzéseidért. Nem a feleséged dolga, hogy boldoggá tegyen, ahogy NEM Ő TESZ boldogtalanná sem. Te vagy a felelős a saját boldogságod megtalálásáért, és ezen a boldogságon keresztül leszel képes jó párkapcsolatban és szerelemben élni.

Engedd a nőnek, hogy megélje a dolgokat

Ha szomorú vagy zaklatott, nem kell, hogy te oldd meg a dolgot. Amit tenned kell, hogy MELLETTE vagy és biztosítod róla, hogy minden rendben lesz. Tudasd vele, hogy ott vagy neki és hogy fontos számodra és egy olyan pillér vagy az életében, amire mindig támaszkodhat.

A női lélek változó és érzelmes és mint a tenger, hullámzik. Ha mindig erős maradsz és nem ítélkezel fölötte, bízni fog benned és kinyíik feléd a lelke…NE ROHANJ EL, HA MÉRGES.

Maradj jelen és biztosítsd, hogy nem hagyod el. Figyelj arra, amit valóban mondani akar a szavak és az érzelmek mögött.

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hogy közlekedjen a gyerek?

Mire figyelsz, ha átkelsz az úttesten? Hogyan közlekedsz biciklivel? Melyek a fényvisszaverő eszközök? Miért kell bekötni a biztonsági övet? Kinek van elsőbbsége és leginkább: tudod mitől véd meg a bukósisak? Ezeket a kérdéseket nyugodtan tegyük fel gyermekeinknek és tanítsuk őket tudatos közlekedésre!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.

A katasztrófaturizmus jelensége

Miért szeretnek az emberek tragédiák helyszínén leskelődni? Kell-e szégyellni azt, ha az ember katasztrófákra kíváncsi, vagy valójában ez normális jelenség? Mi az emögött álló pszichológia? A legnépszerűbb helyszín ezen kifejezés kapcsán “Csernobil” lehet különösen a nagy sikerű sorozat után, viszont rengeteg más helyszín is van, ahol tragédiák ezrei történtek.