Menü

Göndör haj ápolása

A göndörhajúakat sokan irigylik természetesen szép fürtjeikért, ők maguk pedig néha legszívesebben cserélnének azokkal, akiknek egyenes haja van, - az egyenes hajúak meg hullámos hajról álmodnak-, való igaz a göndör haj akkor szép, ha megfelelő ápolást kap, mely sokszor többet jelent egy egyszerű hajmosásnál. A göndör haj komolyabb „használati utasítást” igényel, melyeket, ha betartunk, igazán szép és egészséges tincseket és loknikat varázsolhatunk hajkoronánkból. szeressük meg ezt az igazán különleges hajtípust.

Fodrászok gyakran mesélik, hogy sok természetes göndör hajjal rendelkező vendég egyáltalán nem szereti a frizuráját, így folyamatosan egyenesre száríttatják, vagy pedig otthoni hajvasalással próbálkoznak, ami nem a legjobb választás, mert a hajvasaló rendszeres használata hosszú távon roncsolja a hajat. Hővédő termékek használatával segíthetünk ezen, de ez sem 100%-os megoldás.

A göndör vagy hullámos hajnál sokszor az a legnagyobb baj, hogy nem tudják kezelni viselői, ugyanis ez a hajtípus speciális gondozást igényel, hogy a frizura valójában irigylésre méltó és szerethető haj lehessen. Fontos, hogy a göndör haj kizárólag jó minőségű hajfestékkel legyen festve, ugyanis a nem megfelelő festék miatt a haj veszíthet rugalmasságából.

Én magam ammóniamentes, olaj alapú hajfestéket kérek a fodrászomtól.

Ha szőkítő termékkel szeretnénk melíroztatni vagy világosítani a hajunkat, válasszunk kíméletes szőkítőkrémeket, hiszen ezek kevésbé viselik meg tincseinket, erről hozzáértő fodrász tud információt adni. Legjobb, ha göndör hajhoz értő fodrászt keresünk, mely külön ismereteket és végzettséget jelent, így ha ilyen szakértelemmel bíró fodrász veszi kezelésbe a hajkoronánkat, biztosak lehetünk a megfelelő kezelésben és eredményben.

A hajvágásnál a legfontosabb szempont, hogy a fodrász tudjon bánni a göndör tincsekkel. s fontos azt is elmondani neki, ha nem csak göndören fogjuk hordani a hajunkat és váltogatni szeretnénk a frizuránkat.

A göndör hajra számos márka kínál speciális termékeket, s minden reklám nélkül ajánlom ehhez az akár otthon is elkészíthető lenmagzselét, mely csodát tesz a göndör hajjal. Elengedhetetlen az otthoni hajápolással kapcsolatban is törekedni a szakértő gondoskodásra.

Göndör hajat nem fésülnek ki hajmosások között, én magam csak hajmosások alkalmával szedem szét a tincseket általában hajban maradó ápoló vagy olaj segítségével, a legritkább fogú fésű segítségével.

Szívesen használok hajpakolást, balzsamot, lenmagzselét tincsformázó készítményeket, hajvégápoló olajokat és bármit, amivel a hétköznapi hajviseletet könnyebben kezelhetővé tehetem. Göndör vagy hullámos hajnál a diffúzor használata elengedhetetlen, hiszen ez segít abban, hogy tincseink definiáltabban száradjanak meg és ne fújjuk szét, ellenkező esetben „szöszössé” válik.

Reméljük ez a pár tanács segítséget nyújt azoknak, akiknek olykor nyűg volt a göndör haj és megpróbálkoznak a speciális ápolással. Nagyon szép hajkoronát kapnak eredményül cserébe.

Szupergyors házi praktikák megfázás ellen

Amikor legyengül az immunrendszerünk, könnyebben betegszünk meg, könnyebben kaphatunk el különféle megfázásos betegségeket. A megelőzés természetesen az elsődleges teendőnk vitaminokkal, megfelelő étrenddel, sporttal, azonban, ha mégis sikerült összeszedni valami megfázásos nyavalyát, akkor jól jön néhány szuperhatékony otthoni praktika!

Miről árulkodik a bioritmus?

A Föld minden évben megtesz egy kört a Nap körül és minden nap alatt körbefordul a saját tengelye körül – ezalatt mi, a Földön érzékeljük az év leforgását, a hónapok váltakozását, a nappalok és az éjszakák kezdetét. Mind a világegyetemben, mint a természetben, sőt, az emberi szervezetben is megfigyelhető egy láthatatlan óra működése - különböző, periodikusan ismétlődő jelenségek határozzák meg életfolyamatainkat.

Hogyan csökkenthető futás közben a magas pulzus?

„Elszállt a pulzusom” – mondják gyakran a futók. Mit jelent ez pontosan, miért baj és
hogy lehet tenni ellene?

Vegyük észre időben! Ezek a stroke előjelei és tünetei

Szélütés, gutaütés: évszázadok óta velünk élő szavak, amelyek az agyi vérkeringési zavar szinonimái. Ki ne hallott volna arról a betegségről, amelyet a köznyelv egyébként tévesen agyvérzésnek hív. A stroke a harmadik leggyakrabban halált okozó betegség Európában. Éves viszonylatban 1,4 millió halálesetet regisztrálnak, de hogyan ismerhető fel időben és melyek a hirtelen kialakuló tünetek?

A testi érintés szeretetnyelv jellemzői

Így lehetsz boldog, ha a testi érintés az egyik legfőbb szeretetnyelved, mutasd meg a cikket a szerelmednek is!