Menü

Göndör haj ápolása

A göndörhajúakat sokan irigylik természetesen szép fürtjeikért, ők maguk pedig néha legszívesebben cserélnének azokkal, akiknek egyenes haja van, - az egyenes hajúak meg hullámos hajról álmodnak-, való igaz a göndör haj akkor szép, ha megfelelő ápolást kap, mely sokszor többet jelent egy egyszerű hajmosásnál. A göndör haj komolyabb „használati utasítást” igényel, melyeket, ha betartunk, igazán szép és egészséges tincseket és loknikat varázsolhatunk hajkoronánkból. szeressük meg ezt az igazán különleges hajtípust.

Fodrászok gyakran mesélik, hogy sok természetes göndör hajjal rendelkező vendég egyáltalán nem szereti a frizuráját, így folyamatosan egyenesre száríttatják, vagy pedig otthoni hajvasalással próbálkoznak, ami nem a legjobb választás, mert a hajvasaló rendszeres használata hosszú távon roncsolja a hajat. Hővédő termékek használatával segíthetünk ezen, de ez sem 100%-os megoldás.

A göndör vagy hullámos hajnál sokszor az a legnagyobb baj, hogy nem tudják kezelni viselői, ugyanis ez a hajtípus speciális gondozást igényel, hogy a frizura valójában irigylésre méltó és szerethető haj lehessen. Fontos, hogy a göndör haj kizárólag jó minőségű hajfestékkel legyen festve, ugyanis a nem megfelelő festék miatt a haj veszíthet rugalmasságából.

Én magam ammóniamentes, olaj alapú hajfestéket kérek a fodrászomtól.

Ha szőkítő termékkel szeretnénk melíroztatni vagy világosítani a hajunkat, válasszunk kíméletes szőkítőkrémeket, hiszen ezek kevésbé viselik meg tincseinket, erről hozzáértő fodrász tud információt adni. Legjobb, ha göndör hajhoz értő fodrászt keresünk, mely külön ismereteket és végzettséget jelent, így ha ilyen szakértelemmel bíró fodrász veszi kezelésbe a hajkoronánkat, biztosak lehetünk a megfelelő kezelésben és eredményben.

A hajvágásnál a legfontosabb szempont, hogy a fodrász tudjon bánni a göndör tincsekkel. s fontos azt is elmondani neki, ha nem csak göndören fogjuk hordani a hajunkat és váltogatni szeretnénk a frizuránkat.

A göndör hajra számos márka kínál speciális termékeket, s minden reklám nélkül ajánlom ehhez az akár otthon is elkészíthető lenmagzselét, mely csodát tesz a göndör hajjal. Elengedhetetlen az otthoni hajápolással kapcsolatban is törekedni a szakértő gondoskodásra.

Göndör hajat nem fésülnek ki hajmosások között, én magam csak hajmosások alkalmával szedem szét a tincseket általában hajban maradó ápoló vagy olaj segítségével, a legritkább fogú fésű segítségével.

Szívesen használok hajpakolást, balzsamot, lenmagzselét tincsformázó készítményeket, hajvégápoló olajokat és bármit, amivel a hétköznapi hajviseletet könnyebben kezelhetővé tehetem. Göndör vagy hullámos hajnál a diffúzor használata elengedhetetlen, hiszen ez segít abban, hogy tincseink definiáltabban száradjanak meg és ne fújjuk szét, ellenkező esetben „szöszössé” válik.

Reméljük ez a pár tanács segítséget nyújt azoknak, akiknek olykor nyűg volt a göndör haj és megpróbálkoznak a speciális ápolással. Nagyon szép hajkoronát kapnak eredményül cserébe.

A kevés alvás súlyos következménye

Az alváshiány az egyik legsúlyosabb egészségügyi probléma napjainkban: bármennyire is úgy gondoljuk, hogy a fáradtságon kívül nem lesz következménye, hosszú távon növeli a krónikus betegségek kockázatát.

Mellkasi fájdalom: mi okozhatja?

A mellkasi fájdalomról a legtöbb embernek a szívroham jut eszébe, azonban a mellkasi fájdalomnak nagyon sok oka lehet, néhány egészen banálistól az életveszélyesig.

A melatonin lehetséges mellékhatásai

Az alvási gondokkal küzdők közül nagyon sokan keresik az alternatív megoldásokat problémáik enyhítésére, és ezek közé tartozik a melatonin szedése is. Ennek azonban mellékhatásai is lehetnek.

Szikrázik a szemed? – ezek lehetnek az okok

Sokunkkal előfordult már, hogy a semmiből egyszer csak egy előugrott egy fényszikra, vagy egy gyorsan mozgó pont, de tulajdonképpen semmi sem mozog körülöttünk, csak a szemünk érzékeli ezt. Többféle oka is lehet, de mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.

A kontaminált vékonybél szindróma jelei

Sokszor hajlamosak vagyunk szervezetünk vészjelzéseit az elmúlt betegségekre, kiadós ünnepi étkezésekre vagy a mozgásszegény téli időszakra fogni, ám ha már hosszabb ideje fennálló panaszoktól szenvedünk, érdemes egy egyszerű vizsgálattal megbizonyosodnunk arról, nincs-e komolyabb betegségünk.