Menü

Kínai horoszkóp 2023: a remény esztendeje lesz a Nyúl éve

A kínai asztrológia a kínai kultúrából eredő sok ezer éves ezoterikus hagyomány, mely a természet rendjét, körforgását vizsgálja. A kínai asztrológia elsősorban a 12 állatjegyről ismert, de ez csak egyféle megközelítés.

A kínai naptár holdfázisokra épül: a holdévben 12, nagyjából 29 és fél napos hónap van, az időt pedig 60 éves ciklusokra osztják és minden év egy „Égi Törzs” (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) és egy „Földi Ág” (állatjegyek) kombinációjából alakul ki. A Földi Ágak a holdhónapokhoz, holdnapokhoz, az órákhoz és a 12 állatjegyhez is kapcsolódnak. Mondhatjuk, hogy minden mindennel összefügg és kölcsönhatásban van.

A kínai asztrológiában minden jegyhez tartozik egy őt leginkább meghatározó elem, égtáj, illetve szín, ezek mellett a jin és jang tulajdonságait is hordozzák magukban, melyet befolyásol az előző 3 tulajdonság is.

A 12 állat sorrendben: Patkány, Bivaly, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya, Disznó.

A vízi Nyúl éve nemrég, 2023. január 22-én kezdődött, és 2024. február 9-én ér véget. A Nyúl jellépezi a hosszú életet, a békét, a kedvességet és a jólétet.

Az előrejelzések szerint a remény éve lesz a Nyúl éve. A világon sok millió ember számára kezdődik ezen a napon az új esztendő, mellyel egy jóval nyugodtabb periódusra számíthatunk a harcos természetű Tigris éve után. A Nyúl a szerencsét és a türelmet is szimbolizálja.

Vajon békésebb időszak elé nézhetünk a Nyúl évében?

Aki hisz a kínai asztrológiának meglátásaiban, azok számára igen. Véleményük szerint olyan energiák érkeznek majd hozzánk, amelyek segítenek türelmesebbnek, toleránsabbnak és elfogadóbbnak lenni. Ez az év egészen 2024. február 9-ig tart.

A tanok szerint a Nyúl éve önmérsékletre taníthat meg, segít a realitás talaján maradni, megfontoltabbá tesz, kiegyensúlyozottabbá, következetesebbé, melyek a döntéseink meghozatalánál segítenek.

A 2023-as kínai horoszkóp szerint a Nyúl éve minden csillagjegynek kedvező időszakot jelent, különösen a munka és az anyagiak területén, ugyanis sokkal egyszerűbbnek tűnik a pénzáramlás, mint az elmúlt években.

Mi van azokkal, akik a Nyúl évében születtek?

Akik a Nyúl jegyében születtek (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011), még erőteljesebben érezhetik a fent felsorolt hatásokat. Nyugodtabbak, határozottabbak lehetnek ebben az évben.

Mi várható a szerelemben?

A 2023-as év pozitív érzelmekkel lesz teli és megfelelő körülményeket teremt mind a kapcsolatok indításához, mind azok kiteljesítéséhez. Az idei év egyik legfontosabb tanácsa, hogy szánjunk időt azokra az emberekre, valamint tevékenységekre, akik és amik örömöt okoznak.

Mi a helyzet a számmisztikával?

A számmisztika szerint ebben az évben a szerencsés számok az 5, 7 és a 9 lesznek, valamint ezek szorzatai. Szerencsés pedig minden hónap 15., 27. és 30. napja. A legszerencsésebb hónap a március, ugyanis ezt a hónapot uralja a Nyúl.

A Nyúl éve a negyedik év a kínai állatöv hagyományában, és tizenkét évente ismétlődik.

Az újrahasznosítás alapjai

Mi is pontosan az újrahasznosítás? Milyen tevékenységet takar, miért fontos, hogyan zajlik, ennek ismérveit gyűjtjük össze mai írásunkban!

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

Ez lett az év gyógynövénye

Ahogy minden évben, úgy 2023-ban is kiválasztotta a Magyar Gyógyszertudományi Társaság az év gyógynövényét.

Új szuperélelmiszer: az algák

Ma már egyre szélesebb körben ismert a tény, hogy az emberiség élelemmel való ellátása többé nem fenntartható. A bolygónak így is sok millió lakóját sújtja már az éhezés, ezért a kutatók egyik célkitűzése, hogy egy fenntarthatóbb módot találjanak az élelmiszertermelésre, és a legújabb eredmények szerint az algák ebben nagy segítségünkre lehetnek.

Hamarosan kezdődik a nyári időszámítás!

Március utolsó vasárnapján újra át kell állítani az órákat és ezzel elkezdődik a nyári időszámítás. Hogyan hat a szervezetünkre az óraátállítás?