Menü

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

A következő listát olyan ötleteket alkotják, amiket mi magunk, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.

Húsvéti dekorációk közé tartoznak a hangulatos és színes díszek, a festett tojások, a nyuszifigurák, csibék, virágok. A húsvéti asztal dekorációja általában nagyon fontos és szembetűnő, melyet sokféle módon lehet dekorálni, tehetünk az étkezőasztalra friss virágokat (vagy szebb, szinte élethű művirágokat), hímzett terítőt, festett tojásokat.

A gyerekek nagyon szeretik a kézműveskedést, sokszor iskolában, óvodában is készülnek ünnepi dekorációval, ragasztott, festett képekkel, ezeket mi szülők mindig boldogan tesszük ki a lakásunk díszeként. Ha még nem próbáltuk, készítsünk nyuszifüzért. Ez a húsvéti dekoráció ablakra téve szépen mutat, bármilyen díszekkel elkészíthető, bízzuk a gyerekekre a kivitelezést.

Nemcsak adventi koszorú létezik, hanem húsvéti is! Ez egy tavaszias hangulatú koszorú, melyhez a koszorúalapra húsvéti díszeket helyezünk, például apróbb tojás-, nyuszi- vagy csibedíszeket, zöld ágakat, barkát.

A kreatív és hobbi boltokban sokféle dekor elem közül válogathatunk. A rögzítésben akárcsak az adventi koszorúnál, itt is ragasztópisztoly segíthet.

A ajtódísz is mindig népszerű!

Húsvétkor erre kerülhetnek kifújt és megfestett tojások, csirke- vagy fürjtojások, színes szalagok, masnik és bármely tavaszi vagy húsvéti motívum.

Az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb húsvéti dekoráció, melyet az asztalra kiteherünk, a tojásfa. Tradicionális húsvéti dísze a lakásnak, s gyerekekkel együtt is elkészíthető. Rügyező faágat, vagy barkaágat díszítsünk fel színes szalagokkal, masnikkal, illetve tojásdíszekkel. Ez utóbbiakat mi is megvásárolhatjuk, ha időhiányban szenvedünk, de el is készíthetjük kifújt tojásokból. Ha valaki a minimális dekorációt kedveli, akkor elkészítheti a tojásfát, nem kell sok kis kütyüben gondolkoznia, már önmagában elég látványos egy díszes tojásfa az otthonunkban.

Nem vagyok talán egyedül, ha azt mondom, már nagyon várom a tavaszt, a Húsvétot, a jóidőt és napsütést, ehhez pedig kellemes tavaszvárást és dekorációkészítést kívánok mindenkinek!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.