Menü

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

A következő listát olyan ötleteket alkotják, amiket mi magunk, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.

Húsvéti dekorációk közé tartoznak a hangulatos és színes díszek, a festett tojások, a nyuszifigurák, csibék, virágok. A húsvéti asztal dekorációja általában nagyon fontos és szembetűnő, melyet sokféle módon lehet dekorálni, tehetünk az étkezőasztalra friss virágokat (vagy szebb, szinte élethű művirágokat), hímzett terítőt, festett tojásokat.

A gyerekek nagyon szeretik a kézműveskedést, sokszor iskolában, óvodában is készülnek ünnepi dekorációval, ragasztott, festett képekkel, ezeket mi szülők mindig boldogan tesszük ki a lakásunk díszeként. Ha még nem próbáltuk, készítsünk nyuszifüzért. Ez a húsvéti dekoráció ablakra téve szépen mutat, bármilyen díszekkel elkészíthető, bízzuk a gyerekekre a kivitelezést.

Nemcsak adventi koszorú létezik, hanem húsvéti is! Ez egy tavaszias hangulatú koszorú, melyhez a koszorúalapra húsvéti díszeket helyezünk, például apróbb tojás-, nyuszi- vagy csibedíszeket, zöld ágakat, barkát.

A kreatív és hobbi boltokban sokféle dekor elem közül válogathatunk. A rögzítésben akárcsak az adventi koszorúnál, itt is ragasztópisztoly segíthet.

A ajtódísz is mindig népszerű!

Húsvétkor erre kerülhetnek kifújt és megfestett tojások, csirke- vagy fürjtojások, színes szalagok, masnik és bármely tavaszi vagy húsvéti motívum.

Az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb húsvéti dekoráció, melyet az asztalra kiteherünk, a tojásfa. Tradicionális húsvéti dísze a lakásnak, s gyerekekkel együtt is elkészíthető. Rügyező faágat, vagy barkaágat díszítsünk fel színes szalagokkal, masnikkal, illetve tojásdíszekkel. Ez utóbbiakat mi is megvásárolhatjuk, ha időhiányban szenvedünk, de el is készíthetjük kifújt tojásokból. Ha valaki a minimális dekorációt kedveli, akkor elkészítheti a tojásfát, nem kell sok kis kütyüben gondolkoznia, már önmagában elég látványos egy díszes tojásfa az otthonunkban.

Nem vagyok talán egyedül, ha azt mondom, már nagyon várom a tavaszt, a Húsvétot, a jóidőt és napsütést, ehhez pedig kellemes tavaszvárást és dekorációkészítést kívánok mindenkinek!

Hogyan legyen a medence vize kristálytiszta?

Ha úgy döntünk, beruházunk egy medencére, akkor fontos utánanézni annak is, hogyan érhető el a víz tisztán tartása. Hogyan érjük el, hogy a medence vize ne legyen a baktériumok táptalaja?

Közösségi kertek

Szívesen kertészkednél te is, de társasházban élsz? A közösségi kertek többek között erre a problémára kínálnak megoldást azok számára, akik a városban is szeretnének egy kis időt a kertészkedés szépségeivel tölteni.

Kánikula jön, mit tegyünk a melegfronti hatás ellen?

Még az egészséges szervezetet is megviseli az, ami a napokban jön, ám aki érzékeny a melegfronti hatásra, annak érdemes elolvasnia mai cikkünket.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.