Menü

Könnyen elkészíthető húsvéti dekorációk

Már csak néhány hét és itt a Húsvét, a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy más ünnepkor, úgy Húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat, ünnepivé varázsolják az étkezőasztalt, a nappalit, az előszobát, a teraszt. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen elkészíthetjük.

A következő listát olyan ötleteket alkotják, amiket mi magunk, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk.

Húsvéti dekorációk közé tartoznak a hangulatos és színes díszek, a festett tojások, a nyuszifigurák, csibék, virágok. A húsvéti asztal dekorációja általában nagyon fontos és szembetűnő, melyet sokféle módon lehet dekorálni, tehetünk az étkezőasztalra friss virágokat (vagy szebb, szinte élethű művirágokat), hímzett terítőt, festett tojásokat.

A gyerekek nagyon szeretik a kézműveskedést, sokszor iskolában, óvodában is készülnek ünnepi dekorációval, ragasztott, festett képekkel, ezeket mi szülők mindig boldogan tesszük ki a lakásunk díszeként. Ha még nem próbáltuk, készítsünk nyuszifüzért. Ez a húsvéti dekoráció ablakra téve szépen mutat, bármilyen díszekkel elkészíthető, bízzuk a gyerekekre a kivitelezést.

Nemcsak adventi koszorú létezik, hanem húsvéti is! Ez egy tavaszias hangulatú koszorú, melyhez a koszorúalapra húsvéti díszeket helyezünk, például apróbb tojás-, nyuszi- vagy csibedíszeket, zöld ágakat, barkát.

A kreatív és hobbi boltokban sokféle dekor elem közül válogathatunk. A rögzítésben akárcsak az adventi koszorúnál, itt is ragasztópisztoly segíthet.

A ajtódísz is mindig népszerű!

Húsvétkor erre kerülhetnek kifújt és megfestett tojások, csirke- vagy fürjtojások, színes szalagok, masnik és bármely tavaszi vagy húsvéti motívum.

Az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb húsvéti dekoráció, melyet az asztalra kiteherünk, a tojásfa. Tradicionális húsvéti dísze a lakásnak, s gyerekekkel együtt is elkészíthető. Rügyező faágat, vagy barkaágat díszítsünk fel színes szalagokkal, masnikkal, illetve tojásdíszekkel. Ez utóbbiakat mi is megvásárolhatjuk, ha időhiányban szenvedünk, de el is készíthetjük kifújt tojásokból. Ha valaki a minimális dekorációt kedveli, akkor elkészítheti a tojásfát, nem kell sok kis kütyüben gondolkoznia, már önmagában elég látványos egy díszes tojásfa az otthonunkban.

Nem vagyok talán egyedül, ha azt mondom, már nagyon várom a tavaszt, a Húsvétot, a jóidőt és napsütést, ehhez pedig kellemes tavaszvárást és dekorációkészítést kívánok mindenkinek!

A jóga segít a testtartás javításában

Ismerd meg a jóga gyakorlásának fantasztikus hatásait, valamint azt, hogy miként segíthet neked a fizikai erőnléted fejlesztésében és a lelki egészséged megőrzésében.

A 3 legerősebb természetes fertőtlenítő

Ha szereted mindig tisztán és takarosan tudni a lakást, aminek részeként gondosan ügyelsz arra, hogy megszabadulj a vizeshelyiségekben és a konyhában is gyakori baktériumoktól, erős szerekre van szükséged.

Mi is az Ex libris?

Amikor egy régi könyv kerül a kezünkbe, akkor tudjuk, hogy már sok mindenen keresztülment és saját történettel rendelkezik. De vajon tudjuk-e, hogy ha találunk egy kis képecskét a belső oldalon az vajon mit jelent? Ma már az ex libris túlnyúlik azon, amire a neve utal. Hatalmas fejlődésen és formai jegyeken ment keresztül az évszázadok alatt.

Futás esőben? Pro és kontra

Ma rendesen eláztam futás közben és hazáig azon gondolkoztam, hogy miért szeretem én mégis, ha meglep egy zápor edzés közben. Egyébként vannak, akik kimondottan szeretnek esőben futni, mert jobb a levegő és mert nincs tömeg a futópályákon, másokat egyáltalán nem inspirál az elázás.

4 gyógynövény menstruációs görcsökre

A menstruációs görcs sajnos sok nő életét megkeseríti. A fájdalom gyakran annyira erős, hogy lehetőségünk sincs bármi másra koncentrálni. A gyógynövények viszont gyors és természetes megoldást nyújthatnak a gyötrelmes panaszok ellen.