Menü

Húsvét a szabadban!

A tavaszi szünetben is szeretnénk élményt adni a gyerekeinknek, s remélhetőleg az időjárás is engedi, hogy húsvéti játékokat játszhassunk a szabadban! Erre gyűjtünk ötleteket!

Mindig nagy élmény a tojásvadászat, ahogy hosszabbak a nappalok, egyre többet süt a nap, egyre jobban várjuk a jó időt, úgy teheti lehetővé a húsvéti szünet a kinti programokat. A tojáskeresés az egyik legnépszerűbb szabadtéri játék!

Elrejthetünk a kertben, udvaron, mezőn csokitojásokat, melyeket kis kosárkákba gyűjthetnek a gyerekek. Valóságos kincskeresés ez számukra! Jómagam többször szerveztem húsvéti jótékonysági futásokat gyerekeknek, csokitojáskereséssel, melybe gyakran az apukák, anyukák is bekapcsolódtak, s nagyon élvezték ők maguk is a vadászatot!

Sok játékot nehéz a szabadba tervezni az időjárás szeszélyessége miatt, azonban a nappaliban is lehet jókat játszani, így mindig legyen kéznél egy „B” terv. Szerencsére sok feladatot a nappaliba is át lehet tenni, például a tojásvadászatot is.

Akadálypályát is készíthetünk az udvaron, mindenkinek jó, ha elfárad a gyerek, nyugodtan tehetünk a feladatok közé nyusziugrást, guggolást, futást, ugrálást, ha több gyerek van, szervezzük őket csapatokba! Garantáltan fárasztó játék lesz.

Kicsik is és nagyok is szeretik a célba dobást, ezt egyszerűen elő lehet készíteni, nem igényel drága eszközöket.

Ha kinti programra van lehetőségünk, ne hagyjuk ki a biciklizést, játszóterezést, túrázást, erdőjárást sem, ezekhez nem kell ünnep, vagy különösebb alkalom, ha nincs időnk semmilyen húsvéti szabadtéri játékkal készülni, de spontán adódik a kinti program ötlete, akkor a túrázás a legjobb és legegyszerűbb tevékenység, mellyel a szabad levegőn lehetünk kicsikkel és nagyokkal is.

A legkisebbeket sokszor látom túrázó szülők hátán hordozókendőben, a nagyobbak már sétálgatnak, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő túraútvonalat.

Mit lehet tenni, ha az időjárás nem kedvez a kinti programoknak?

Benti programnak kiváló nagyobbakkal a tojásfestés, vagy a kalácskészítés, sok kisgyerek szereti a színezőket, jó, ha kéznél van otthon egy-egy húsvéti színező, de netről is nyomtathatunk színezni való képeket a húsvét témakörben, dekorációk is készülhetnek ilyenkor.

Készíthetünk memóriakártyákat is húsvéttal kapcsolatban, ezeket a megrajzolt kis páros kártyákat aztán párkereső játékban bevethetjük, egészen kicsi kortól játszható. Ha nincs kedvünk megrajzolni, nyomtathatunk is ilyesmit.

Gyurmából is készülhetnek aranyos kis dolgok, kisebbeknek is remek elfoglaltság lehet, ha az időjárás nem teszi lehetővé a szabadtéri játékokat.

Mindenkinek kellemes ünnepvárást és jó készülődést kívánok, a kisgyerekes szülőknek pedig mindenekelőtt jó időt a szabadtéri elfoglaltságokhoz!

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.