Menü

25 dolog, amit azonnal kiszelektálhatsz

Ez a téma habár már súrolja a minimalizmus határait, még nem az. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az út kezdete nagyon nehéz. Nehéz felismerni, hogy rengeteg dologra valóban nincs szükségünk. Amikről úgy gondoltuk, segítik a mindennapjainkat, valójában csak a helyet foglalták. Nehéz szembenézni azzal, mennyi pénzt adtunk ki ezekre a dolgokra, alig használtuk őket, és most maximum elajándékozni tudjuk őket. Azonban ha ezeken a korlátokon sikerül átlendülnünk, nagymértékben megkönnyíthetjük a saját életünket – a mindennapjainkat, és több időnk marad arra, ami valóban számít: egymásra, a családunkra, a barátainkra, a valóban fontos és értékes tevékenységekre.

Nézzük a listát!

1. Lejárt ételek

Nézz be a hűtődbe, és pakold át a benne lévő dolgokat: mi az, ami már lejárt, megromlott, esetleg még nem járt le, csak egyszer kipróbáltad, nem vált be. Ezeket dobd ki! Tégy így a szekrényben található ételekkel is.

2. Extra edények

Biztos szükséged van a 16 részes edénykészletre? Közben ott van az is, amit ajándékba kaptál, amit a nagymamádtól örököltél. Szóval rengeteg, csak a hely egyre kevesebb a szekrényben. Gondolkodj, és ítélj józanul, valóban melyiket használod, és melyek azok, amelyek nélkül meglennél.

3. Fűszerek

Sok minden megbújhat a fűszerek között, amihez sosem nyúlsz hozzá. Ezeket dobáld ki, és csak olyan dolgokat helyezz a fűszeres polcra, fiókba, amelyekkel tényleg ízesítesz.

4. Konyhai gépek

Nézd át őket, melyeket használod, melyeket nem. Lehet, hogy van egy szendvicssütőd, egy kontaktgrilled, egy gofrisütőd, de csak az egyiket használod. Kell-e valóban külön rizsfőző, fritőz, tésztafőző? Miért van smoothie maker, turmixgép, botmixer is a szekrényben?

5. Káros takarítószerek

Egy átlagos, rendszeresen takarított háztartás nem olyan koszos, hogy szükség legyen sósavra és egyéb, az élővilágra rendkívül mérgező anyagokra. A legtöbb dolgot szódabikarbónával és ecettel le lehet takarítani. Ha mégis szeretnéd, érdemes egy fertőtlenítő sprayt vagy vészhelyzet esetére egy flakon Domestost tartani otthon.

6. Lejárt táplálék-kiegészítők
7. Tepsik
8. Ruhák

Nézd át szezonálisan! Ami egy egész szezonban (kb. 90 nap) nem került elő, az menjen, nincs rá szükséged! Ha nem kényelmes, nem jó rád, nem érzed jól magad benne, szintén tedd ki!

9.Túl sok papírtáska és szövettáska
10.
Magas sarkú lábbelik (vagy egyáltalán magas sarkú lábbelik)

11. Napszemüvegek
12. Olcsó ékszerek
13. Kesztyűtartó

A kacatok számára jó kis rejtekhely lehet az autód kesztyűtartója. Itt az ideje átnézni!

14. Nem kívánt ajándékok

Érzelmileg nehéz megválni azoktól a daraboktól, amelyeket valakitől kaptunk, de ilyenkor gondoljunk a szándékra, hogy ez tulajdonképpen az illető szeretetének kinyilvánítása, és nem az ajándék számít, hanem maga a kapcsolat. Idővel pedig, ha fogékony, beszéljünk vele arról, mi számít nekünk igazán, hátha a jövőben kevesebb haszontalan holmit kapunk.

15. Ünnepi dekoráció

Az évekig elő nem kerülő ünnepi dekorok teljesen feleslegesek. Ajándékozd el őket.

16. Régi hobbik maradékai

Kipróbáltad, régen szeretted, de már nem használod? Tedd ki, és hagyj helyet az újnak!

17. Edzős felszerelés

Egy-két nadrág és felső bőven elég, nem kell belőle egy teljes ruhatár.

18. Szerszámok, amelyekből kettő vagy több van
19. Sapkák
20. Lejárt gyógyszerek
21. Lejárt sminkek
22. Gyerekjátékok
23. Kutyajátékok

24. Könyvek

Amiket nem forgatsz, és tudod, hogy már nem is szeretnéd újra elolvasni, add el, vagy add oda valakinek!

25. Hajápolási termékek

A hajunknak is az a legjobb, ha minél kevesebb vegyszert kap, és csak természetes szerekkel ápoljuk. A régóta a szekrényben felbontva álló termékeket nyugodtan dobd ki.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.