Menü

Apró változtatásokkal a környezettudatosság felé

A természeti környezet pusztulásának jeleit egyre inkább érezzük, ezért is kerül fokozatosan előtérbe a környezettudatosság. Vajon mi mit tehetünk a környezetünk védelme érdekében?

A kérdésre a válasz, hogy olyan életmódot próbálunk folytatni, amely védi a föld természeti kincseit. Hosszú távon gondolkozunk és a környezettudatos nevelést átadjuk gyermekeinknek, unokáinknak. Azt tartom a leghasznosabbnak, ha apró lépésekben gondolkozunk.

Az első lépés, a fent említett tudatosság megteremtése. Ha belegondolunk, utána olvasunk, talán mi magunk is meglepődünk hány féle módon romboljuk környezetünket. A környezettudatosság megkövetel egyfajta tájékozottságot, enélkül aligha lehetünk tudatosak.

Kevesebb autózás, több séta, bicikli!

Ez egy igen egyszerű és olcsó mondja a környezet megóvásának, lehet rollerrel is közlekedni, meg gyalog is, nem kell minden alkalommal autót használni, pláne, hogy sokszor a két sarokra lévő boltig is kocsival indulunk el. Ha a gyaloglás nem megvalósítható, a tömegközlekedés jóval inkább környezetbarátabb alternatíva.

Helyi termelők! Piac!

Ezzel a fajta vásárlással nem a szállított terméket választottuk, hanem a helyit, ami jóval kevesebb üzemanyagfelhasználással jár, illetve támogatjuk a helyi termelőket.

Faültetés!

Annyira sok jótékony dolgot köszönhetünk a természetnek, tisztítják a levegőt, termelik az oxigént, gyümölcsöt adnak és még sorolhatnám.

Energiatakarékosság!

Az A+ vagy A++ energiafelhasználású háztartási eszközök ára kicsit magasabb, de hosszú távon bőven megtérül az árkülönbözet a számlákon, ráadásul környezetkímélőbb megoldás arra, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk.

Zárjuk el a vizet!

A vízfogyasztás korlátozása hozzájárul a föld édesvízkészletének megóvásához.

Ezen pedig csak mi tudunk változtatni!

Mosás alacsonyabb hőfokon!

Aki 60 fok helyett 40 fokon mos, az csökkenti az áramfogyasztást! Az alacsonyabb hőfoktól sem kell félni, ugyanolyan jól lehet tisztítani azzal is.

A vízforraló is segíti fenti törekvéseinket, hiszen gazdaságosabb, mint a tűzhely használata.

Nem arról van szó, hogy gyökeresen meg kell változtassuk az életünket, hanem arról, hogy néhány apró lépéssel milyen sokat tehetünk a környezetünk védelméért.

Az érzelmi intelligencia fontossága, fejlesztése

Egyre többet hallani az érzelmi intelligenciáról. Ha eddig nem volt fontos számunkra az érzelmi intelligenciánk és/vagy nem tudtuk, hogyan lehet fejleszteni, továbbá érdekel bennünket, hogy mely csillagjegyek jók kiugróan ezen a téren, akkor érdemes elolvasni erről szóló mai cikkünket.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Egyre több az internetes csaló!

Mindig fontos felhívni a figyelmet az online csalásokra, de most különösen aktuális téma, hogy miért vigyázzanak a netes vásárlásokkal, hogyan ismerhetők fel az internetes csalók!

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.