Menü

Apró változtatásokkal a környezettudatosság felé

A természeti környezet pusztulásának jeleit egyre inkább érezzük, ezért is kerül fokozatosan előtérbe a környezettudatosság. Vajon mi mit tehetünk a környezetünk védelme érdekében?

A kérdésre a válasz, hogy olyan életmódot próbálunk folytatni, amely védi a föld természeti kincseit. Hosszú távon gondolkozunk és a környezettudatos nevelést átadjuk gyermekeinknek, unokáinknak. Azt tartom a leghasznosabbnak, ha apró lépésekben gondolkozunk.

Az első lépés, a fent említett tudatosság megteremtése. Ha belegondolunk, utána olvasunk, talán mi magunk is meglepődünk hány féle módon romboljuk környezetünket. A környezettudatosság megkövetel egyfajta tájékozottságot, enélkül aligha lehetünk tudatosak.

Kevesebb autózás, több séta, bicikli!

Ez egy igen egyszerű és olcsó mondja a környezet megóvásának, lehet rollerrel is közlekedni, meg gyalog is, nem kell minden alkalommal autót használni, pláne, hogy sokszor a két sarokra lévő boltig is kocsival indulunk el. Ha a gyaloglás nem megvalósítható, a tömegközlekedés jóval inkább környezetbarátabb alternatíva.

Helyi termelők! Piac!

Ezzel a fajta vásárlással nem a szállított terméket választottuk, hanem a helyit, ami jóval kevesebb üzemanyagfelhasználással jár, illetve támogatjuk a helyi termelőket.

Faültetés!

Annyira sok jótékony dolgot köszönhetünk a természetnek, tisztítják a levegőt, termelik az oxigént, gyümölcsöt adnak és még sorolhatnám.

Energiatakarékosság!

Az A+ vagy A++ energiafelhasználású háztartási eszközök ára kicsit magasabb, de hosszú távon bőven megtérül az árkülönbözet a számlákon, ráadásul környezetkímélőbb megoldás arra, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk.

Zárjuk el a vizet!

A vízfogyasztás korlátozása hozzájárul a föld édesvízkészletének megóvásához.

Ezen pedig csak mi tudunk változtatni!

Mosás alacsonyabb hőfokon!

Aki 60 fok helyett 40 fokon mos, az csökkenti az áramfogyasztást! Az alacsonyabb hőfoktól sem kell félni, ugyanolyan jól lehet tisztítani azzal is.

A vízforraló is segíti fenti törekvéseinket, hiszen gazdaságosabb, mint a tűzhely használata.

Nem arról van szó, hogy gyökeresen meg kell változtassuk az életünket, hanem arról, hogy néhány apró lépéssel milyen sokat tehetünk a környezetünk védelméért.

A jóga segít a testtartás javításában

Ismerd meg a jóga gyakorlásának fantasztikus hatásait, valamint azt, hogy miként segíthet neked a fizikai erőnléted fejlesztésében és a lelki egészséged megőrzésében.

A 3 legerősebb természetes fertőtlenítő

Ha szereted mindig tisztán és takarosan tudni a lakást, aminek részeként gondosan ügyelsz arra, hogy megszabadulj a vizeshelyiségekben és a konyhában is gyakori baktériumoktól, erős szerekre van szükséged.

Mi is az Ex libris?

Amikor egy régi könyv kerül a kezünkbe, akkor tudjuk, hogy már sok mindenen keresztülment és saját történettel rendelkezik. De vajon tudjuk-e, hogy ha találunk egy kis képecskét a belső oldalon az vajon mit jelent? Ma már az ex libris túlnyúlik azon, amire a neve utal. Hatalmas fejlődésen és formai jegyeken ment keresztül az évszázadok alatt.

Futás esőben? Pro és kontra

Ma rendesen eláztam futás közben és hazáig azon gondolkoztam, hogy miért szeretem én mégis, ha meglep egy zápor edzés közben. Egyébként vannak, akik kimondottan szeretnek esőben futni, mert jobb a levegő és mert nincs tömeg a futópályákon, másokat egyáltalán nem inspirál az elázás.

4 gyógynövény menstruációs görcsökre

A menstruációs görcs sajnos sok nő életét megkeseríti. A fájdalom gyakran annyira erős, hogy lehetőségünk sincs bármi másra koncentrálni. A gyógynövények viszont gyors és természetes megoldást nyújthatnak a gyötrelmes panaszok ellen.